سفر گروسی به ایران ارتباطی به تهدیدات رژیم صهیونیستی ندارد

بقایی گفت: سفر مدیرکل آژانس انرژی اتمی هیچ ارتباطی به رژیم صهیونیستی و تهدیداتش ندارد و تهدیدات این رژیم به نحو مقتضی توسط ایران پاسخ داده می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۰ - ۲۸ آبان ۱۴۰۳ - 2024 November 18
کد خبر: ۲۶۳۴۱۳

به گزارش راهبرد معاصر، اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری هفتگی با اصحاب رسانه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ایران در سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی چه اقداماتی انجام داده است؟ گفت: این موضوع هیچ ارتباطی با اسرائیل و تهدیداتش ندارد و تهدیدات رژیم صهیونیستی تهدید‌هایی صددرصد مخالف حقوق بین‌الملل است که به نحو مقتضی توسط ایران پاسخ داده می‌شود.

 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی بیان کرد: در ادامه رایزنی‌های ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ایران به‌عنوان طرف معاهده NPT برخی از ابهام‌ها و سوالاتی که درباره بخش‌های برنامه صلح‌آمیز ایران مطرح بوده مبانی دقیق و روشنی نیست که مورد گفتگو قرار بگیرد.


تاکید ایران و  آژانس بر حسن‌نیت

وی اظهار کرد: به مسائل فنی سازمان انرژی اتمی پرداخته شده است، اما آنچه مورد تاکید آقای عراقچی و آقای گروسی است رویکرد مثبت و با حسن‌نیت ایران در رسیدگی به موضوعاتی است که بین ایران و آژانس وجود دارد. 

 

بقایی گفت: تاکید ما در گفتگو‌ها این است که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بتواند به دور از فشار‌های مخرب و شرورانه برخی از طرف‌ها کار خود را انجام دهد و امیدواریم به فضای اعتماد بیشتری منجر شود.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: یکی از عواملی که باعث تداوم شرارت و گسترش دامنه جنایات بین‌المللی می‌شود احساس اطمینان از بی‌کیفر ماندن است. 

 

وی افزود: آنچه بعد از جنگ جهانی در جامعه ملل بود این بود که جنایات جنگی نباید بدون کیفر بماند، اما در سال گذشته رژیم صهیونیستی با پشتیبانی آمریکا و غرب به جنایات خود ادامه داده است. 


اخلال حامیان صهیونیست‌ها در دیوان بین‌المللی دادگستری

سخنگوی دستگاه دیپلماسی اظهار کرد: کارشکنی در مسیر اجرای عدالت خودش یک همدستی محسوب می‌شود. فشار بر دادستان دیوان بین‌المللی دادگستری برای اخلال در حکم دستگیری سران اسرائیل از طرف برخی کشور‌ها از جمله آلمان انجام شده است.

 

بقایی اظهار کرد: جلوگیری از اجرای عدالت تسهیل‌کننده و عادی‌سازی جنایت است و همه کشور‌ها باید نسبت به آن آگاه باشند به‌ویژه از طریق سازمان‌های بین‌المللی که در آن عضویت دارند.

 

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: اصولا یک امر اثبات شده است که تا به امروز همه مداخلات و ورود آمریکا به مباحث منطقه تحت عناوین مختلف طرح‌های یکطرفه و در مسیر گسترش و ترویج جنایات رژیم در منطقه بوده است.


سفر لاریجانی برای حمایت از جبهه مقاومت بود

وی ادامه داد: مطمئن هستیم که مردم و مقاومت لبنان خودشان مصالحشان را تشخیص می‌دهند و در هر طرحی که برای آتش‌بس مطرح می‌شود مصالح خود را تشخیص و ایران هم از کمک مضایقه نمی‌کند.

 

بقایی گفت: سفر آقای لاریجانی نشان از حمایت ایران از مسیر مقاومت و برخورد با تجاوزات رژیم صهیونیستی دارد.

 

وی در پاسخ به سوالی درباره افزایش مستشاران در سوریه بیان کرد: حمایت ایران از مقاومت و روابط بسیار خوب ما با دولت سوریه کماکان ادامه خواهد یافت. همین سفر اخیر مقامات جمهوری اسلامی ایران در بالاترین سطوح این کشور ظرف همین دو سه روز اخیر گواه این مدعاست.


برخورد با حامیان فلسطین سیاست اروپا در حمایت همه جانبه از رژیم صهیونیستی است

بقایی در پاسخ به سوالی درباره نحوه برخورد‌هایی که توسط سران برخی کشور‌ها با حامیان فلسطین انجام می شود، بیان کرد: برخوردی که با حامیان حقوق مردم فلسطین در کشور‌های اروپایی صورت می گیرد برخورد‌های ناشایستی است که متاسفانه ما نمی توانیم جور دیگری تعبیر و تفسیر بکنیم به جز اینکه در راستای سیاست اعلامی و اعمالی برخی از کشور‌های اروپایی در حمایت همه جانبه از رژیم صهیونیستی است.

 

وی ادامه داد: اجازه بدهید من پاسخ شما را با ارجاع به مطلبی که گزارشگر حقوق بشر در این مورد ارائه کردند بدهم. ایشان از کشور‌های اروپایی دعوت می کند که این برخورد تبعیض آمیز و نژادپرستانه در قبال مردم فلسطین را به صورت جدی رصد بکنند و این را به عنوان یک آسیب جدی در سطح جامعه اروپایی بررسی بکنند. اینکه به چه دلیل در برخی موارد دیده می.شود که نگاه‌های نژادپرستانه اسلام هراسی و ضدفلسطینی به این شکل گسترش پیدا کرده یک دلیلش به نظر ما همین هست که به جای برخورد با اغتشاشگران، حامیان فلسطین یا مسلمانانی که نسبت به ادامه تعرضات و نسل کشی در فلسطین ناراحت هستند این فراد مورد تعرض قرار گرفتند. این قطعا با شعار‌های حقوق بشر و برابری ناسازگار است و امیدواریم در آینده شاهد این صحنه‌ها نباشیم.

 

این دیپلمات کشورمان درباره نحوه اجرای توافقنامه ایران و چین بیان کرد: رابطه ایران و چین یک رابطه واقعاً مستحکم دیرپا و بسیار مفید برای دو ملت و کشور بوده است و جمهوری اسلامی ایران و چین کماکان همچون گذشته مصمم هستند که از همه ابزار‌ها و ظرفیت‌ها برای تعمیق و گسترش روابط استفاده بکنند. موافقتنامه که اسم بردید هم یکی از چارچوب‌ها یا مهمترین چارچوب و نظم دهنده به روابط دو کشور هست که با جدیت از هر دو طرف پیگیری می شود و تلاش می شود که از ظرفیت های آن حداکثر استفاده انجام شود.


هرگز جزئی از منازعه اوکراین نبودیم

سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به روابط ایران و بحرین خاطرنشان کرد: این کشور مستقل و همسایه ماست و برقراری روابط دیپلماتیک با این کشور فرآیندی است که از مدت‌ها قبل شروع شده بود و در جریان رفت و آمد طرفین بودید. استحضار دارید که وزیر امور خارجه بحرین طی مدت چند ماه سه سفر به ایران داشتند و در مراسم تشییع جنازه شهید امیر عبداللهیان و شهید رئیسی در مراسم تحلیف و در اجلاس مجمع گفتگوی آسیایی شرکت داشتند. ما هم سفری داشتیم به بحرین در چارچوب رایزنی منطقه وزیر محترم امور خارجه با کشور‌های همسایه. طبیعی است که مبحث برقراری روابط دیپلماتیک یکی از موضوعات گفتگو بین دو کشور است و موضوعی است که ادامه دار هست و طبیعی است که در رابطه با مراحل اجرایی کردن آن تفاهم‌ها زمان بر هست ولی این روند به صورت مثبت در حال تداوم است.

 

بقایی در پاسخ به سوالی درباره اجازه آمریکا نسبت به موشک‌های دوربرد اوکراین علیه روسیه بیان کرد: ما همیشه گفتیم ما هیچ وقت بخشی از منازعه اوکراین نبودیم و معتقدیم که یکی از دلایل پیچیده شدن این منازعه همین مداخلات و دخالت‌هایی است که از طرف برخی کشور‌های غربی خصوصا آمریکا در این منازعه صورت می گیرد. موضع اصولی ما این بوده که طرف‌های درگیر این منازعه باید تلاش بکنند از طرق مسالمت آمیز و گفتگوی دیپلماتیک مسائل خود را حل بکنند و خواسته مان از کشور‌های فرامنطقه هم این بوده است که به این منازعه به طرق مختلف دامن نزنند.


همه مشخصات یک نسل کشی به معنای واقعی در غزه به منصه ظهور رسیده است

وی درباره موضع گیری اخیر مقام‌های انگلیسی از جمله وزیر خارجه درباره انکار واقعیت نسل کشی در غزه بیان کرد: اینکه گفته شود مفهوم نسل کشی مفهومی است بسیار بزرگ و سنگین درش تردیدی نیست ولی اینکه شما بخواهید مصداق برایش تعیین کنید و بگویید که نسل کشی در مواردی است که میلیون‌ها انسان از بین رفته باشند این واقعاً بهت آور است و فقط باید در راستای سیاست دولت انگلستان و رفتارش در قبال منطقه به طور خاص در یک سال اخیر که همواره فارغ از همه جنایاتی که در سرزمین‌های اشغالی در حال وقوع است به ارائه تسلیحات مرگبار به رژیم صهیونیستی ادامه دادند دیده شود.

 

وی افزود: اینکه شما وقوع یک امری که همه می بینند همه در تلویزیون شاهد هستند که به چه شکل این نسل کشی در حال وقوع است و قریب به ۵۰ هزار انسان جان شان را از دست دادند و بسیاری هنوز زیر آوار هستند کوچ اجباری فلسطینیان از مناطق مختلف به صورت چند باره در حال انجام است اینکه شما این را به عنوان مصداق نسل کشی نبینید هم به نوعی مشارکت و تایید جنایت است. گزارشگران سازمان ملل متحد مکررا هشدار دادند و اذعان کردند که همه عناصر و همه مشخصات یک نسل کشی به معنای واقعی کلمه هم حقوقی و هم در عمل در غزه به منصه ظهور رسیده است. اخیراً کمیته ویژه تحقیقات فلسطین گزارش بسیار تکان دهنده‌ای ارائه کرد در مورد شیوه اجرای نسل کشی در غزه اعم از کشتار مستقیم مردم و استفاده از قحطی و به گرسنگی کشاندن مردم غزه برای تکمیل روند نسل کشی در غزه. همه اتفاقاتی که در غزه در یک سال اخیر اتفاق افتاده است و به زبان گزارشگر شورای حقوق بشر در ادامه روندی است که در ۷۰ سال گذشته در فلسطین اشغالی وجود داشته است همه موید وجود نسل کشی به معنای واقعی کلمه در غزه است.


مراودات با حکومت افغانستان برای انتقال محکومان افغانستانی در جریان است

سخنگوی وزارت خارجه درباره انتقال زندانی‌های افغانستانی و آمار دقیق این زندانیان اظهار کرد: سوال شما به سفر معاون وزیر دادگستری به کابل اشاره دارد. مراودات بین ما و حکومت افغانستان برای انتقال محکومین افغانستانی از مدت‌ها قبل در جریان بوده و تعداد افغانستانی‌های محکوم و محبوس در ایران زیاد و جرایم هم متنوع است. 

 

وی افزود: یکی از بیشترین موارد مرتبط با مواد مخدر است و البته هزینه‌های زیاید را هم بر دوش بیت المال گذاشته اند و در دو سال گذشته تلاش‌های خود را مضاعف کردیم برای انتقال محکومان افغان به کشور‌های خودشان که باید راهی برای حل مسائل و مشکلات داشته باشیم و امیدواریم به صورت موثر فرآیند اجرای تفاهم خودمان در این زمینه با افغانستانی‌ها را شاهد باشیم.


هیچ گاه از منافع و موازین اصولی خود کوتاه نمی‌آییم

وی درباره دور جدید مذاکرات ایران و اروپا گفت: ما هیچ گاه از منافع و موازین اصولی خود کوتاه نمی‌آییم و هر مذاکره‌ای به معنی تبادل امتیاز‌ها باید معقول و منطقی باشد و با در نظر گرفتن مسائل طرفین صورت گیرد. هر مذاکره‌ای پیشینه و سابقه دارد و مذاکرات آینده ادامه مذاکرات گذشته است و همه طرف‌های مذاکره از گذشته درس گرفته و انتظار داریم که اشتباهات گذشته را تکرار نکنند و آن را چراغ راه خود قرار دهند.

 

وی درباره آتش بس در غزه و لبنان گفت: طرفی که هیچ اعتقادی به توقف جنایت ندارد صهیونیست‌ها هستند و بار‌ها نشان داده اند که به توقف جنگ علاقه‌ای ندارند و با این وجود همه کشور‌های منطقه با صدای واحد تلاش کردند برای توقف جنگ افروزی و گسترش ناامنی و بی ثباتی در منطقه غرب آسیا. فارغ از آن که صهیونیست‌ها علاقه به ادامه جنگ دارند رسالت و وظیفه همه کشور‌های صلح دوست آن است که تلاش‌های خود را برای تحقق آتش بس ادامه دهند.


موافقت نامه امنیتی با پاکستان وارد موارد اجرایی خود شده است

وی درباره مبارزه با تروریسم در مرز‌های کشورمان و کمک سایر کشور‌ها گفت: وزارت امور خارجه رایزنی‌های مستمر مشخصا با پاکستان برای مبارزه با تروریسم داشته است. این موضوع هر دو کشور را مورد آسیب قرار داده و ساز و کار‌های عملی و عملیاتی با کشور‌های همسایه برای مقابله با تروریسم ایجاد کردیم و موافقت نامه امنیتی با پاکستان وارد موارد اجرایی خود شده است. هر دو کشور می‌خواهند گروه‌های تروریستی و درگیر در جنایات سازمان یافته را شناسایی کرده و با آن‌ها مبارزه کنند. طی ماه‌های گذشته اقدامات بسیار گسترده‌ای از طرف ایران و پاکستان برای مقابله با تروریسم در منطقه عملی شده است.


ما با توجه با اعمال طرف‌های مقابل سیاست‌های خود را اجرایی می‌کنیم

وی درباره تعامل احتمالی دولت ایران با دولت جدید آمریکا اظهار کرد: یک بار گفتم که درباره رابطه ایران و آمریکا نباید به صورت مقطعی و به دورانی کوتاه مدت و به حزب و فرد خاصی نگاه کرد. بله از وعده‌های خوب انتخاباتی ما هم استقبال می‌کنیم که انجام شود. ما هم از ناامنی در منطقه ناراحت هستیم و از توقف این جنایات و طرح‌ها در این باره استقبال می‌کنیم. اما ما با توجه با اعمال طرف‌های مقابل سیاست‌های خود را اجرایی می‌کنیم.

 

وی افزود: منشور ملل متحد روابط بین دولت‌ها را مشخص کرده است. وقتی می‌گوییم احترام متقابل منظور مشخص است. احترام به کشور‌ها و پرهیز از سیاست‌های تهدید و تحریم و ارعاب این‌ها بسیار مشخص است. رئیس جمهور ما بسیار روشن مواضع ما را بیان کردند و گفتند سیاست خارجی ما در چارچوب راهبرد‌های کلان نظام خواهد بود.

 

وی درباره عملیات وعده صادق ۳ اظهار کرد: ما در دفاع از تمامیت سرزمینی و حاکمیت و حراست ار منافع ایران از هیچ کسی اجازه نمی‌گیریم و درباره تجاوزی که به ایران صورت گرفت قطعا پاسخی قاطع خواهیم داد./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
آخرین اخبار