واکنش های متفاوت ترامپ، مکرون و پوتین به پیروزی جانسون-راهبرد معاصر

واکنش های متفاوت ترامپ، مکرون و پوتین به پیروزی جانسون

پیروزی غافلگیرکننده حزب محافظه کار به رهبری بوریس جانسون با خوشحالی فزاینده رئیس جمهور آمریکا همراه بوده است. با این حال رهبران اروپایی خواستار تعیین و تکلیف هرچه زودتر خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا شده اند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۸ - ۲۳ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 14
کد خبر: ۳۰۷۱۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ انتشار نتایج انتخابات زودهنگام پارلمان بریتانیا با ناباوری همگان روبرو شد. حزب محافظه کار به رهبری جانسون موفق به کسب بالاترین کرسی ها از زمان مارگارت تاچر شده و حزب کارگر سنگین ترین شکست هشتاد و چهار سال اخیر را متحمل شد.

 

با شمارش حدود 99.8 درصد آراء انتخابات سراسری انگلیس تا ساعت 13:26 دقیقه به وقت تهران، نتایج به دست آمده برای چهار حزب مهم به شرح زیر است:

حزب محافظه‌کار: 364 کرسی
حزب کارگر: 203 کرسی
حزب ملی اسکاتلند: 48 کرسی
حزب لیبرال دموکرات: 11 کرسی

 

فرایند رأی گیری در انتخابات سراسری بریتانیا از روز پنجشنبه در چهار کشور انگلیس، ولز، اسکاتلند و ایرلند شمالی آغاز شد. این اولین انتخابات سراسری در انگلیس بود که به دلیل ناتوانی جانسون در تصویب طرح برگزیت و خروج از اتحادیه اروپا در تاریخ مقرر آن (31 اکتبر - 9 آبان)، در آخرین ماه سال میلادی (دسامبر) برگزار شد.پیروزی حزب محافظه کار با واکنش های متفاوتی همراه بوده است.

 

پوتین: همکاری‌های سازنده به نفع روسیه و انگلیس است

 

ولادیمیر پوتین در پیام خود به بوریس جانسون که روز جمعه در سایت اینترنتی دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین منتشر شد، نوشت: تبریک به مناسبت پیروزی شما برای انتصاب مجدد به مقام نخست وزیر انگلیس را بپذیرید. وی افزود: اطمینان دارم توسعه روابط و همکاریهای سازنده در سطوح مختلف در جهت منافع دو کشور و کل قاره اروپا است.

 

پوتین نوشت: برای شما موفقیت در مقام پرمسئولیت رئیس کابینه دولت انگلیس و سلامتی و بهروزی مسالت می کنم
جانسون پس از آنکه نتوانست در موعد مورد نظرش یعنی ۳۱ اکتبر (۹آبان) انگلیس را از اتحادیه اروپا خارج کند، برگزاری انتخابات زودهنگام را برای تحکیم موقعیت سیاسی خود و به تحقق برگزیت مطرح کرد.


بر اساس آخرین نتایج شمارش آرا تا این لحظه، حزب محافظه‌کار با کسب 364 کرسی از 650 کرسی مجلس عوام توانسته است به عنوان حزب پیروز در پارلمان انگلیس برای پنج سال دیگر و بدون نیاز به تشکیل ائتلاف با احزاب کوچک‌تر سکان دولت را به دست بگیرد.


روابط روسیه و انگلیس در سه دهه اخیر و پس از فروپاشی اتحاد شوروی سابق همواره پرتنش بود و دو طرف یکدیگر را در مسائل مختلف متهم میکردند.

 

روسیه در جنگ داخلی در جمهوری چچن که هزاران کشته برجای گذاشت انگلیس را متهم کرد که سازمان‌های جاسوسی آن کشور به طور پنهانی در این حوادث شرکت دارند و در واقع از گروه‌های مسلح چچنی مخالف دولت روسیه که در فهرست تروریستی این کشور قرار گرفته بودند، حمایت میکردند.مسکو در آن زمان از لندن درخواست استرداد «احمد زاکایف» از رهبران جدایی طلبان چچنی کرد که برای مدتی در این کشور پناهنده شده بود.

 

پس از آن مساله مرگ «الکساندر لیتویننکو» افسر سابق سازمان امنیت فدرال روسیه در انگلیس مطرح شد و لندن سازمان‌های اطلاعاتی روسیه را مسئول مرگ این مخالف دولت روسیه خواند.


بر اساس اطلاعات انگلیس، لیتویننکو با سفارش دولت روسیه و توسط فردی به نام «آندره لوگاوی» مسموم شد و مسکو نه فقط لوگاوی را تحویل نداد بلکه این فرد نماینده مجلس دوما شد.مساله اسکریپال عامل دیگر تنش‌آفرین در روابط روسیه و انگلیس بود.

 

«سرگئی اسکریپال» که افسر سابق سازمان اطلاعات ارتش روسیه بود پس از چند سال زندان در این کشور به انگلیس تحویل شد و در ماه مارس گذشته به همراه یولیا دخترش مسموم شد و لندن روسها را مسئول مسمومیت این دو نفر خواند و اختلاف میان دو کشور به اوج خود رسید.

 

آخرین موج تنش‌ها بین روسیه و انگلیس ادعای لندن مبنی بر مداخله مسکو در امور داخلی این کشور است که در رسانه های انگلیسی به تفصیل به آن پرداخته شده است.

 

استقبال ترامپ از پیروزی جانسون در انتخابات انگلیس

 

ترامپ بامداد جمعه در پیامی توئیتری و پیش از اعلام نتایج نهایی انتخابات پارلمانی انگلیس نوشت: گویی یک پیروزی بزرگ برای بوریس در راه است.


به نوشته روزنامه دیلی میل، جانسون تلاش کرد تا در روزهای منتهی به انتخابات نشان دهد که ارتباطاش با ترامپ کمتر شده است. او نگران بود که این ارتباطات به اعتبار و جایگاه انتخاباتی‌ اش لطمه بزند.


ترامپ در میان انگلیسی‌ ها محبوبیتی ندارد و ارتباطات نزدیک جانسون نقطه ضعفی برای نخست وزیر انگلیس به شمار می‌آید.
جانسون پس از آنکه نتوانست در موعد مورد نظرش یعنی ۳۱ اکتبر (۹آبان) انگلیس را از اتحادیه اروپا خارج کند، برگزاری انتخابات زودهنگام را برای تحکیم موقعیت سیاسی خود و به تحقق برگزیت مطرح کرد.

 

بر اساس آخرین نتایج شمارش آرا تا این لحظه، حزب محافظه‌کار با کسب ۳۲۹ کرسی از ۶۵۰ کرسی مجلس عوام توانسته است به عنوان حزب پیروز در پارلمان انگلیس برای پنج سال دیگر و بدون نیاز به تشکیل ائتلاف با احزاب کوچک‌تر سکان دولت را به دست بگیرد.

 

حزب کارگر با از دست دادن ۵۵ کرسی شکست سنگینی را تجربه کرد و موفق شد تنها ۱۹۵ کرسی به‌ دست آورد. همچنین حزب لیبرال دموکرات ۸ کرسی ، حزب ملی اسکاتلند ۴۵ کرسی و سایر احزاب سیاسی و افراد مستقل تاکنون موفق به کسب ۲۱ کرسی شده‌اند.

 

رییس کمیسیون اروپا: زمان برای توافق تجاری با انگلیس بسیار کوتاه است

 


«اورسولا فون درلاین» که روز جمعه در نشست مشترک خبری با رییس شورای اروپا و نخست وزیر فنلاند در بروکسل سخن میگفت، تصریح کرد که تنها ۱۱ ماه برای مذاکره و رسیدن به توافق تجاری با انگلیس زمان مانده است.

 

وی افزود؛ این توافق علاوه بر موضوعات تجاری، طیف وسیعی از مسائل از جمله شیلات، حمل‌ونقل، آموزش و بسیاری دیگر از حوزه‌ها را شامل می‌شود.

 

همچنین «شارل میشل» رئیس شورای اروپا طی سخنانی خواستار روشن شدن تکلیف توافق‌نامه برگزیت شد که چند ماه پیش میان بوریس جانسون و سران کشورهای اروپایی به تائید رسید. او تصریح کرد که اتحادیه اروپا آماده برداشتن گام بعدی مذاکرات درباره آینده توافق تجاری با انگلیس است.

 

جانسون برای خروج از اتحادیه اروپا نیاز دارد که توافق‌نامه برگزیت را به تائید پارلمان کشورش برساند. نمایندگان مجلس انگلیس تاکنون چندین بار این توافق‌نامه را رد کرده‌اند.

 

رئیس کمیسیون اروپا ابراز امیدواری کرد که پس از تائید توافقنامه برگزیت در پارلمان انگلیس و خروج این کشور از اتحادیه اروپا، رابطه راهبردی دو طرف، قوی بماند.

 

وی افزود: حفظ همکاری نزدیک با بریتانیا برای ما اهمیت زیادی دارد تا امکان تجارت، توسعه اقتصادی و همچنین همکاری در زمینه های دیگر مانند امنیت و دفاع فراهم شود.

 

حزب محافظه کار به رهبری بوریس جانسون در انتخابات پارلمانی روز گذشته موفق شد تا ۳۶۴ کرسی از ۶۵۰ کرسی مجلس عوام را به‌دست آورده و به بزرگترین پیروزی از زمان «مارگارت تاچر» نخست‌وزیر اسبق انگلیس دست یابد.

 

او روز جمع در جمع هواداران حزب محافظه کار در لندن حاضر شد و تصریح کرد که خروج انگلیس از اتحادیه اروپا موضوعی غیر قابل بحث است و دولت او با در اختیار داشتن اکثریت مطلق کرسی‌های پارلمان، این کشور را در موعد ۳۱ ژانویه (۱۱ بهمن) از اتحادیه اروپا خارج می کند.

 

جانسون مدعی شد نتیجه انتخابات بن‌بستی را که بر سیاست این کشور سایه افکنده بود در نوردید و اینک او وظیفه دارد تا وعده‌ای را که حزب محافظه‌کار درخصوص اجرای برگزیت داده است، محقق کند.وی سپس به دیدار ملکه انگلیس رفت تا پس از دریافت حکم نخست وزیری، دولت جدید را تشکیل دهد.

 

مکرون بر خروج هرچه سریعتر انگلیس از اتحادیه اروپا تاکید کرد

 

پس از پیروزی حزب محافظه‌کار در انتخابات انگلیس، امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه شفاف سازی و تصویب فوری توافق برگزیت را خواستار شد.

 

امانوئل مکرون روز جمعه گفت: با پیروزی حزب محافظه کار نخست وزیر «بوریس جانسون» در انتخابات انگلیس، زمان «شفاف سازی» فرا رسیده است.او تصویب توافق برگزیت را در اسرع وقت خواستار شد.

 

رئیس دولت فرانسه، که در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از نشست شورای اروپا در بروکسل سخن می‌گفت، تصریح کرد: «من می‌خواهم پیروزی انتخاباتی بسیار شفاف و واضح «بوریس جانسون» را به وی تبریک بگویم.»

 

مکرون افزود: «زمان شفافیت فرا رسیده است و من امیدوارم که توافق نامه برگزیتِ به دست آمده در ماه اکتبرِ سال جاری میلادی، در اسرع وقت برای خروج در ۳۱ ژانویه بتواند تصویب شود.»

 

رئیس جمهور فرانسه ادامه داد: «هم اکنون یکی از ضروریات و موضوعات مهم از یک سو این است که ظرف هفته‌ها و ماه‌های آینده، محتوای این توافق نامه با عناصر بسیار فنی اجرایی شود، و از سوی دیگر روابط آینده بین اتحادیه اروپا و انگلیس نیز تنظیم گردد و اجرایی شود.»

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده