طرح وزارت نیرو برای مقابله با مشترکان پر مصرف-راهبرد معاصر

طرح وزارت نیرو برای مقابله با مشترکان پر مصرف

اردکانیان از اقدام آتی شرکت های توانیر و ملی گاز برای شناسایی مشترکان پر مصرف برق و گاز خبر داده و اظهار داشت: طرح کنتورهای هوشمند راهکاری است که می تواند به خوبی رفتار مشترکان پر مصرف را کنترل کرده و آنان را در ردیف مشترکان با مصرف متعادل قراردهد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۳ - ۲۵ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 16
کد خبر: ۳۰۹۸۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ با توسعه جوامع و افزایش روزافزون گرایش به مصرف لوازم برقی در خانواده ها میزان مصرف برق خانگی نیز افزایش یافته است و طبق آمارها مصرف برق خانگی در ایران ۵ / ۲ برابر استاندارد جهانی است یعنی در بخش خانگی و تجاری کشور ۳۷ درصد از انرژی مصرف می شود.

 

به همین منظور دولت تلاش دارد تا از روش های گوناگون برای کاهش مصرف برق استفاده کند، اعمال جریمه و قطع برق مشترکان پرمصرف تاکنون نتوانسته راه حل مناسبی برای مدیریت مصرف برق باشد از این رو تعریف استاندارد و میزان مصرف برق در لوازم خانگی را در دستور کار خود قرار داده و طی چند سال اخیر از طریق دستگاه های مختلف به کنترل میزان برق مصرفی در لوازم خانگی مبادرت ورزیده است.

 

لایحه بودجه سال آینده کل کشور به شرکت توانیر و شرکت ملی گاز ایران اجازه داده برای نصب کنتورهای هوشمندبا اولویت مشترکان پر مصرف اقدام و هزینه‌های آن را به صورت اقساط دریافت دارند.

 

بند «د» تبصره پانزده لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور تاکید دارد: به منظور اصلاح الگوی مصرف برق و گاز، شرکت های توانیر و ملی گاز ایران موظفند از طریق اپراتورهای تلفن همراه، نسبت به شناسایی ، ارتباط فعال و وصول مطالبات با مشترکان با نصب کنتورهای هوشمند با اولویت مشترکان عمده یا پرمصرف اقدام و هزینه مربوط را به صورت اقساطی از مشترکان دریافت کند.

 

«رضا اردکانیان» در گفت و گو با ایرنا افزود:کنتورهای هوشمند راهکاری است که می تواند به خوبی رفتار مشترکان پر مصرف را کنترل کرده و آنان را در ردیف مشترکان با مصرف متعادل قراردهد.

 

وزیر نیرو اضافه کرد: شیوه عملکردی که در لایحه بودجه در نظر گرفته شده این است که پر مصرف ها این کنتور ها را نصب کنند و هزینه های این اقدام از آنان به شکل اقساط دریافت شود.

 

مدیرکل مدیریت مصرف و امور مشترکان شرکت توانیر بیست و دوم مردادماه امسال گفت: طرح ملی فراسامانه هوشمند اندازه‌گیری مدیریت انرژی(فهام) در چند سال اخیر برای مشترکان بزرگ بالای ۳۰ کیلووات اجرا شده و تاکنون حدود ۴۰۰ هزار مشترک بزرگ صنعتی، کشاورزی و تجاری به این سامانه مجهز شده‌اند.

 

« هادی مدقق» افزود:براساس مرحله دوم اجرای این طرح، نصب کنتورهای هوشمند برای مشترکان زیر ۳۰ کیلووات دردستور کار قرارگرفته است و در این مرحله از طرح، اولویت با مشترکان کنتورهای سه فاز بخش کشاورزی، صنعت و تجاری است و کنتورهای سه فاز خانگی نیز مشمول طرح نصب تجهیزات مزبور خواهند شد.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده