به گزارش راهبرد معاصر؛ طی روزهای گذشته افزایش قیمت بنزین سبب افزایش استفاده از گاز CNG برای سوخت خودروها شد که با توجه به عدم افزایش قیمت CNG، این مورد برای رانندگان بسیار با صرفهتر است.
این در حالی است که نبود جایگاه CNG در شهر آبدانان به یک مشکل برای شهروندان تبدیل شده است و یا توجه به پایین بودن سهمیه بنزین خودروها ادامه فعالیت رانندگان غیرممکن شده است.
چهار سال از کلنگ زنی این جایگاه در شهر آبدانان میگذرد و وعده مسوولان مبنی بر تکمیل آن محقق نشده است، برخی از مردم این شهر که خودروهای شخصی آنان دوگانه سوز است، با توجه به نبود جایگاه CNG از سهمیه 30 لیتری بنزین گلهمند هستند.
لزوم تعیین تکلیف رانندگان
کریم نیازپور یکی از خودرو داران آبدانانی در گفتوگو با خبرنگار فارس در ایلام گفت: خودرو من دوگانه سوز است و اکنون ماهانه تنها ۳۰ لیتر بنزین دریافت میکنم در حالی که هیچ جایگاه CNG در این شهر وچود ندارد.
وی افزود: تکلیف رانندگانی مانند من چه میشود که با وجود سهمیه بنزین کم، هیچ جایگاهی برای خودروهای دوگانه در این شهر وجود ندارد.
بی توجهی مسوولان
سهراب رضاییان دیگر شهروند آبدانانی میگوید: نبود جایگاه CNG سالهاست که به یک معضل برای رانندگانی که خودرو دوگانه سوز دارند تبدیل شده است؛ اما تاکنون هیچ اقدامی برای راهاندازی جایگاه سوخت CNG این شهر از سوی مسوولان انجام نشده است.
وی با بیان اینکه چرا حق رانندگان با بیتدبیری مسوولان باید تضییع شود، افزود: اکنون هزاران رانندهای که به منظور کاهش مصرف بنزین و به امید راهاندازی جایگاه CNG اقدام به دوگانه سوز کردن خودروها کردهاند و اکنون از سهمیه بنزین نیز محروم شدهاند باید چه کنند.
خریداری قطعات از کشورهای خارجی
علی اصغر چاغروندی مدیرعامل شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی به خبرنگار فارس در ایلام، گفت: با توجه به بروز مشکل در تامین برخی از قطعات الکترونیکی تاکنون جایگاه مذکور تجهیز و مورد بهرهبرداری قرار نگرفته است.
وی افزود: قطعلات مذکور از کشورهای خارجی خریداری شده اما فعلا وارد نشده است و در صورت ورود این قطعلات نصب آنها انجام میشود.
تحریمها دلیل اصلی عدم نصب دستگاهها
سیروس مرادحاصلی فرماندار شهرستان آبدانان نیز در این خصوص گفت: بر اساس بخشنامه مجلس و با توجه به بالا بودن هزینه برخی از دستگاههای جایگاههای CNG، خرید این دستگاهها به دولت و شرکت نفت محول شد که پس از خرید آنها در اختیار جایگاهداران قرار دهد.
وی افزود: در این زمینه بخش خصوصی موظف است زمین، امکانات، برق ، آب و... را تامین کند اما خرید و نصب دستگاهها توسط دولت انجام شود که این امر با توجه به دلیل پارهای مشکلات انجام نشد.
فرماندار شهرستان آبدانان عدم گازکشی این شهرستان را یکی از دلایل تاخیر در نصب چایگاه عنوان کرد و گفت: با پیگیریها و رایزنیهای انجام شده دستگاههای مذکور ابتدای سالجاری از کشور آلمان وارد و در جایگاه نصب شد.
مرادحاصلی ادامه داد: با توجه به افزایش تحریم و خروج برخی از شرکتها از کشور، شرکت وارد کننده که باید کار نصب را نیز انجام دهد از کشور خارج شد و در صورت نصب توسط دیگر افراد، دستگاههای مذکور شامل گارانتی نخواهند شد و همین امر سبب شد نصب این دستگاهها با مشکل مواجه شود.
این مقام مسوول با بیان اینکه مکاتباتی با استاندار و رایزنیهایی با شرکت نفت انجام شده است، گفت: بنا شده از طریق شرکت نفت رایزنیهایی با شرکت وارد کننده قطعات انجام شود و در صورت عدم نصب، عملیات نصب توسط شرکتهای داخلی انجام شود تا جایگاه مذکور هرچه سریعتر به بهرهبرداری برسد.
با توجه به اهمیت این موضوع مهم ضروری است هرچه سریعتر رایزنیها از سوی شرکت نفت با شرکت وارد کننده قطعات صورت گیرد تا گام مهمی در جهت تحقق یکی از مطالبات این شهرستان برداشته شود.
منبع: فارس