برنامه اتصال شبکه برق ایران به روسیه-راهبرد معاصر

برنامه اتصال شبکه برق ایران به روسیه

وزیر نیرو با اعلام اینکه برنامه سنکرون ‌شدن سیستم برق ایران و عراق امسال مطابق برنامه انجام شده اعلام کرد: پس از آن نیز برنامه سنکرون‌ سازی شبکه برق ایران و روسیه در دستور کار قرار گرفته است.
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۶ - ۲۰ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 11
کد خبر: ۳۰۴۸۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ از جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان برق در منطقه نام برده می شود. ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های کشور از حدود هزار مگاوات در ابتدای انقلاب به هشتادوسه هزار مگاوات در سال جاری رسیده و هم اکنون بخش عمده ای از برق تولیدی کشور به کشورهای همسایه صادر می شود.

 

رضا اردکانیان وزیر نیرو در آیین افتتاح واحد نخست بخش گاز نیروگاه سیکل ترکیبی دالاهو در این باره اظهار داشت: به مدد سطح بسیار خوبی از همکاری و همبستگی با بخش خصوصی موفق شده‌ایم که مسئله‌ای تحت عنوان خانواده صنعت برق را مرکب از سازمان دولت و بخش غیردولتی شکل بدهیم تا جایی که امروز در اکثر برنامه‌ریزی‌های منطقه‌ای و بین‌المللی و همچنین مسائل داخلی سطح خوبی از همکاری و همبستگی با ظرفیت‌های بخش خصوصی وجود دارد.

 

وزیر نیرو با اشاره به اینکه با تمامی همسایگان دارای مرز زمینی امکان تبادل انرژی داریم، عنوان کرد: ایران علاوه بر امکان تبادل انرژی با کشورهایی همچون پاکستان، افغانستان، ترکمنستان، آذربایجان، ارمنستان، ترکیه و عراق، درصدد اتصال و ارتباط با سایر کشورهای منطقه از طریق همسایگان یاد شده است.

 

اردکانیان یادآور شد: بر همین اساس برنامه سنکرون‌شدن سیستم برق ایران و عراق امسال مطابق برنامه انجام شده و پس از آن نیز برنامه سنکرون‌سازی شبکه برق ایران و روسیه در دستور کار قرار گرفته است.

 

وی با اشاره به توفیقات فراوان صنعت برق کشورمان پس از پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: چهل سال پیش ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های کشور حدود هزار مگاوات بود که این واحدها نیز هر کدام با تکنولوژی کشور خاصی راه‌اندازی شده بود؛ به طوری که در زمان جنگ تحمیلی هر گاه یکی از نیروگاه‌های یاد شده دچار آسیب می‌شد حتی امکان اینکه بتوان از قطعات سایر نیروگاه‌ها برای تعمیرات این واحد استفاده کنیم وجود نداشت.

 

وزیر نیرو ادامه داد: خوشبختانه امروز با تلاش تمامی فعالان صنعت برق ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های کشور از مرز 83 هزار مگاوات گذشته است و بخش اعظمی از نیازمندی‌های این عرصه توسط متخصصان داخلی ساخته می‌شود.

 

اردکانیان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آغاز پویش #هرهفته_الف_ب_ایران از نیمه دوم امسال در سراسر کشور، گفت: بر اساس این پویش مقرر شده است در 6 ماهه دوم امسال 227 طرح بزرگ صنعت آب و برق با سرمایه‌گذاری 33 هزار میلیارد تومان در 31 استان کشور به بهره‌برداری برسد.

 

وی ادامه داد: با افتتاح پروژه‌های استان کرمانشاه تاکنون 65 پروژه پویش با اعتباری بالغ بر پنج هزار و 780 میلیارد تومان در 9 استان کشور به بهره‌برداری رسیده است. همچنین در این مدت 21 پروژه مهم صنعت آب و برق نیز با اعتباری بالغ بر دو هزار و 900 میلیارد تومان کلنگ‌زنی شده است.

 

وزیر نیرو در پایان با اشاره به اینکه وزارت نیرو در استان کرمانشاه 191 پروژه در دست اجرا دارد، گفت: این طرح‌ها در بخش‌های مختلف تامین آب، برق و همچنین آب و فاضلاب شهری و روستایی با سرمایه‌گذاری بالغ بر 18 هزار میلیارد تومان و پیشرفت متوسط 52 درصد در حال اجرا هستند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار