قطعنامه ضدایرانی کانادا در کمیته سوم سازمان ملل تصویب شد طرح جدید ترامپ برای اوکراین اعلام شد چین انحصار هواپیمایی ایرباس و بوئینگ را می‌شکند ریاض و واشنگتن به تفاهم تاریخی در همکاری هسته‌ای رسیدند ادعای ترامپ درباره ایران: احتمالاً به توافق برسیم وقوع انفجار‌های مجدد در شهر خان‌یونس/ ۱۴ نفر به شهادت رسیدند درخواست عراقچی از اعضای شورای حکام برای مخالفت با قطعنامه تروئیکای اروپایی هشدار ایران: فشار‌های غرب، شورای حکام آژانس را به سیاسی‌کاری کشانده است عراقچی: توافق برای صفرشدن غنی سازی هسته‌ای را خیانت می‌دانیم یک منبع آگاه: ادعای بررسی توقف غنی‌سازی از سوی ایران «کاملاً جعلی» است زلنسکی: تبادل زندانیان با روسیه را از سر می‌گیریم نتانیاهو وارد خاک سوریه شد دستور ارتش اسرائیل برای تخلیه برخی روستا‌ها در جنوب لبنان ترامپ: ایران به‌شدت خواهان توافق است! / سرمایه‌گذاری عربستان به یک تریلیون دلار می‌رسد آمریکا با سوریه تفاهم‌نامه گازی امضا کرد

اسپر: ترامپ اختیار اقدام نظامی علیه ایران را دارد

وزیر دفاع آمریکا با بیان این ادعا که رئیس‌جمهور این کشور اختیار قانونی هدف قرار دادن ایران و هم‌پیمانان ایران را دارد، گفت در دولت آمریکا در مورد لزوم هدف قرار دادن سردار سلیمانی اتفاق نظر وجود داشته است.
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۶ - ۲۴ دی ۱۳۹۸ - 2020 January 14
کد خبر: ۳۳۵۳۶

به گزارش راهبرد معاصر؛  «مارک اسپر» وزیر دفاع آمریکا که پیش از این ادعاهای «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا و مقام‌های دولت وی مبنی بر تهدید حمله «قریب‌الوقوع» به چهار سفارت آمریکا را رد کرده بود، اکنون در گفت‌وگو با رادیو ملی آمریکا (ان‌پی‌آر) مدعی شده که آمریکا مجوز حمله به خاک ایران یا کشورهای هم‌پیمان با ایران را دارد.

 

وی در این خصوص گفت: «ایران مسئول نیروهای نیابتی خود است و ما حق قانونی خود می‌دانیم که در جایی که از نظر قانونی در دسترس و مناسب باشد، از خود دفاع کنیم و اقداماتی را انجام دهیم تا آن نائبان را برای اقداماتشان مورد بازخواست قرار دهیم».

 

رئیس پنتاگون با استناد به ماده ۲ از قانون اساسی آمریکا مدعی شد که رئیس‌جمهور آمریکا حق حمله به ایران را داشته است. این ماده به رئیس‌جمهور آمریکا این اختیار و قدرت را می‌دهد که در شرایط حمله به آمریکا، قلمرو یا دارایی‌های این کشور یا نیروهای مسلح، به صورت یکجانبه وارد اقدام نظامی شود.

 

اسپر همچنین تصریح کرد که ترامپ همچنین طبق قانون «اختیارات استفاده از نیروی نظامی» (AUMF) که کنگره بعد از حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ به تصویب درآورد، حق حمله به ایران را داشته است.

 

آمریکا برای دو دهه است که با تمدید قانون اختیارات استفاده از نیروی نظامی، جنگ‌های خود و استقرار نیروی نظامی در سراسر جهان از افغانستان و عراق گرفته تا فیلیپین، گرجستان، یمن، جیبوتی، کنیا، اتیوپی، سومالی و اریتره را توجیه می‌کند.

 

رئیس‌ پنتاگون بار دیگر با دفاع از تصمیم ترامپ برای ترور سپهبد «قاسم سلیمانی» مدعی شد که این فرمانده ایرانی یک «هدف اجتناب‌ناپذیر» بوده، چراکه «بر اساس آنچه او [در گذشته] انجام داده بود و آنچه برای انجامش برنامه‌ریزی می‌کرد، [در مورد لزوم هدف قرار دادن وی] اتفاق نظر کامل وجود داشت.»

 

وی با تکرار اتهامات علیه سردار شهید به منظور توجیه این اقدام تروریستی آمریکا مدعی شد دستان سردار سلیمانی «به خون صدها سرباز و تفنگدار آمریکایی آغشته بود.»

 

منبع:فارس

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار