به گزارش راهبرد معاصر؛ دکتر زهرا عبداللهی در این باره گفت: عملکرد سیستم ایمنی بدن نقشی مهمی در پیشگیری از بیماریهای تنفسی ازجمله بیماری ویروس کرونا دارد. عامل ابتلا یا پیشگیری از ابتلا به این ویروس بیماریهای زمینهای مثل دیابت و بیماریهای ریوی، میتواند سوء تغذیه و نداشتن تغذیه صحیح باشد.
وی افزود: کمبود دریافت ویتامینهایی مثل ویتامین C؛ و A. با تضعیف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به بیماریها را افزایش میدهد. کمبود آهن و کم خونی و کمبود ویتامین د. هم موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن میشود.
عبداللهی ادامه داد: با مصرف روزانه منابع غذایی ویتامین C. مثل مصرف سبزی و سالاد، میوههای حاوی ویتامین C. مثل پرتقال، نارنگی، لیموترش و لیموشیرین، کیوی و سبزیهای دارای ویتامین C. مثل انواع کلم، گل کلم، شلغم، انواع فلفل، ویتامین C. بدن را تأمین میکند.
مدیر دفتر بهبود تغذیه بیان کرد: به عنوان مثال روزانه یک عدد پرتقال یا ۲ عدد نارنگی ویتامین C. مورد نیاز روزانه بدن را تأمین میکند. هویج و کدوحلوایی هم منابع خوب ویتامین A. هستند.
بنابر اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، عبداللهی ادامه داد: این روزها همه افراد از کودکان زیر ۵ سال تا مادران باردار و سالمندان و بیمارانی که کورتن مصرف میکنند باید هر روز سبزی یا سالاد همراه با آب لیمو یا آب نارنج تازه استفاده کنند.
وی افزود: از هویج و کدوحلوایی در غذاهای روزانه استفاده شود. مصرف پیاز خام به دلیل داشتن ویتامین C. همراه با غذا توصیه میشود. مصرف سوسیس و کالباس و سایر فست فودها اجتناب شود.
مدیر دفتر بهبود تغذیه استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مثل حبوبات یا تخم مرغ را حائز اهمیت دانست و گفت: کمبود ریز مغذیهایی مثل آهن و روی هم سیستم ایمنی بدن را تضعیف میکند. از منابع غذایی این ۲ ریز مغذی مثل حبوبات، شیر و لبنیات و سبزیهای برگ سبز و انواع خشکبار بیشتر استفاده کنید.
به گزارش ایسنا؛ وی تصریح کرد: استرس و فشارهای عصبی هم سیستم ایمنی بدن را تضعیف میکند. به خاطر داشته باشید رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه، و حصول اطمینان از دریافت کافی ریز مغذیها و پروتئین نقش مهمی در پیشگیری و ابتلا به بیماری ویروس کرونا دارد.