به گزارش راهبرد معاصر؛ در جلسه امروز شورای شهر تهران لایحهای دوفوریتی در مورد فروش و تهاتر ۱۱ ملک از جمله مجتمع ایستگاهی مولوی، شهروند بوستان، مجتمع دوستان، چاپخانه همشهری، ملک ولیعصر بر روی تونل رسالت، واگذاری ماده ۱۰۱ پروژه شرکت گاز، پارکینگ ایرانشهر، ملک مجاور دادسرای ناحیه ۲ سابق، گلستان جنوبی، روزنامه اطلاعات و ملک واقع در خیابان بهارستان به شورای شهر تهران ارائه شد.
ابراهیم امینی نایب رئیس شورا که به دلیل خروج موقتی محسن هاشمی اداره جلسه را بر عهده داشت، گفت: شهردار تهران لایحه دو فوریتی را ارسال کردهاند که در قالب آن جهت واگذاری و فروش ۱۱ فقره از املاک شهرداری در راستای اجرای تبصره ۱۱ بودجه سال ۹۸ از شورا کسب تکلیف کردند.
وی افزود: براساس آئیننامه شورا در بررسی لوایح دو فوریتی باید شهردار تهران حضور پیدا میکرد اما طی تماسی ضمن عذرخواهی اعلام کرد که مظاهریان معاون برنامهریزی را نایب خود انتخاب کرده و خود در این جلسه حضور نخواهد داشت.
مظاهریان معاون برنامهریزی شهرداری نیز در دفاع از این لایحه دو فوریتی گفت: شورای شهر در تبصره ۱۱ بودجه ۹۸ سقفی را برای انجام تهاتر و واگذاری املاک، به شهردار تهران اختیار دادهاند اما اعلام کرده اگر حجم این واگذاریها بیشتر از رقم مصوب باشد باید از شورای شهر مجوز بگیرد و حالا نیز ما در قالب یک لایحه دو فوریتی ۱۱ ملک خود را بررسی کرده و برای واگذاری و تهاتر از شورا مجوز میخواهیم.
محمد سالاری در مخالفت با دو فوریت این لایحه تصریح کرد: شهرداری در مورد واگذاری املاک بزرگ مقیاس خود در حال تصمیمگیری است و اعضای شورا نیز در راستای تحقق اهداف با شهردار تهران همراه هستند اما دو فوریت این لایحه چه معنایی دارد؟ اگر بررسی این لایحه به تعویق بیفتد چه میشود؟
وی با بیان اینکه ما درباره واگذاری برخی املاک سوال داریم، گفت: مثلاً در مورد واگذاری ساختمان روزنامه اطلاعات که اتفاقات در این لیست نیز است، ابهام داریم چرا که شنیده شده شهرداری ۱۰ میلیارد تومان صرف این ساختمان کرده و حالا میخواهد با ساختمان بنیاد مستضعفان تهاتر کند.
همچنین میرلوحی به عنوان موافق دو فوریت این لایحه تصریح کرد: شورای شهر چهارم فروش کل فروشگاه شهروند و مجموعه شهر آفتاب را به تصویب رسانده اما ما با این موضوع مخالف هستیم و اعلام کردیم که شهردار تهران نمیتواند املاک بزرگ مقیاس را به فروش برساند.
وی با بیان اینکه این ۱۱ مورد ملک بزرگ نیستند و با یک استفساریه نیز میتوانند کار را پیش ببرند، گفت: متأسفانه شاهدیم که بخش غیرنقد بودجه محقق نشده است و میتوانیم با ارائه مجوز واگذاری این ۱۱ ملک راه را برای کارهای مانده و بزرگتر باز کنیم.
ابراهیم امینی در مخالفت با این دو فوریت گفت: شورای شهر تصویب کرده است که شهرداری برای فروش املاک خود که بالاتر از سقف اختیارات شهردار است باید مجوز بگیرد اما این چه لیستی است که شهرداری ارائه کرده است؟ به صورت کلی و در حد پلاک ثبتی املاک را به ما معرفی کردند در حالی که باید قیمت، خریدار، چگونگی فروش و… را نیز میگفتند و به نظرم با توجه به ایراداتی که دارد اصلاً قابل طرح نیست چه برسد به بررسی دو فوریت آن.
حسن رسولی نیز در موافقت با دو فوریت این لایحه گفت: براساس گزارش خزانهداری که بنده ریاست آن را بر عهده دارم از ۴۰۰۰ میلیارد تومانی که برای بودجه غیرنقد در لایحه ۹۸ برای شهرداری در نظر گرفتیم تنها ۲۰۰ میلیارد تومان که نیم درصد میشود محقق شده و این در حالی است که ما در پایان سال در این وضعیت کرونایی نتوانستیم بخشی از درآمدها را محقق کنیم و هزینههایمان نیز افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه براساس قانون، شهردار تهران به غیر از برگزاری مزایده به شیوه دیگری نمیتواند این املاک را به فروش برساند، گفت: مگر مجلس که به دولت اجازه فروش املاک میدهد سند را رؤیت میکند که شما میخواهید همه مشخصات ملک و خریدار را بشناسید.
مظاهریان معاون شهردار نیز با بیان اینکه این املاک به صورت مزایده و براساس قوانین معاملاتی به فروش میرسند، تصریح کرد: ما تنها به دنبال کسب اجازه از شورا برای واگذاری و تهاتر املاک هستیم و این فرایند شفاف خواهد بود.
نهایتاً اعضای شورای شهر به دو فوریت این لایحه رأی مثبت دادند.
اعضای شورای شهر تهران پس از تصویب دو فوریت لایحه فروش املاک شهرداری به بررسی املاک پرداختند و در ابتدای این بحث زهرا نژاد بهرام با ارائه پیشنهاد خروج فروش ملک ولیعصر بر روی تونل رسالت گفت: ما در بودجه سال ۹۹ برای ساماندهی املاک شهرداری که بالای تونل رسال است مصوبه داشتیم و حالا میخواهیم این ملک که میخواهد به یک پیاده راه تبدیل شود را بفروشیم. بر همین اساس پیشنهاد میشود که فروش این ملک از لیست خارج شود.
رسولی در مخالفت با این پیشنهاد گفت: ما برای ایجاد مسیر طبیعت که از این محدوده میگذرد صبح امروز رأی دادیم اما دقت کنید که عرض این ملک ۱۰۰ متر است و شهرداری میتواند به اندازه ایجاد پیاده راه این قسمت را نفروشد.
محمدجواد حق شناس نیز در دفاع از این پیشنهاد گفت: خوشبختانه امروز ایجاد مسیر طبیعت که تداوم پل طبیعت است در شورای شهر رأی آورد و میبینید که استقبال مردم از اراضی عباس آباد که یک هزارم برج میلاد هزینه نداشت بیشتر است و حالا این مسیر طبیعت ادامه پیدا خواهد کرد. به همین دلیل از اعضای شورا میخواهم که به این پیشنهاد رأی دهند.
مظاهریان معاون برنامه ریزی نیز در مخالفت با این پیشنهاد گفت: هنگامی که تونل رسالت ساخته شد شهرداری زمینهای اطراف بالای این تونل را نیز تملک کرد اما طرح و برنامهای برای این زمینها ندارد. به همین دلیل اگر بخش خصوصی این زمینها را بخرد قطعاً برای شهر بهتر خواهد بود.
وی با بیان اینکه در مورد واگذاری ساختمان روزنامه اطلاعات به بنیاد مستضعفان نیز سو تفاهمی ایجاد شده است، گفت: بنیاد مستضعفان اعلام آمادگی کرده که کل زمینهای واقع در منطقه آرژانتین با ساختمانهایش را به شهر برگرداند و میدانید که قیمت در آنجا بالا است و شهرداری میتواند با اخذ این زمینها مجموعه را به ادامه بوستان آب و آتش وصل کند و با یک پل روگذر به پارکینگ بیهقی وصل کند و در ازای آن نیز بنیاد مستضعفان پیشنهاد سخاوتمندانهای داده و گفته چون این بنیاد برای مستضعفان است میخواهد به پایین یا مرکز شهر منتقل شود که این مسئله باید ارزیابی شود و دقت داشته باشید که ساختمان قدیمی روزنامه اطلاعات قرار نیست تخریب شود، بلکه مالکیت ساختمان مجاور آن تغییر خواهد کرد.
نهایتاً اعضای شورای شهر تهران با ۱۳ رأی موافق با حذف فروش ملک ولیعصر بر روی تونل رسالت موافقت کردند.
در ادامه احمد مسجدجامعی پیشنهاد داد که فروش ساختمان روزنامه اطلاعات از فهرست اعلامی شهرداری خارج شود و گفت: این ساختمان در تاریخچه مطبوعات بسیار مهم است و همچنین از آنجایی که این ساختمان در فضای قدیمی پایتخت قرار دارد باید حفظ شود و حفظ این ملک برای موقعیت شهرداری که دغدغه شهر را دارند لازم است.
در نهایت اعضای شورای شهر به خروج فروش ساختمان روزنامه اطلاعات از لیست رأی دادند.
همچنین در جلسه امروز شورای شهر تهران محمد سالاری با ارائه نامهای با ۸ امضا گفت: بنده به همراه تعدادی از اعضای شورای شهر تذکری را خطاب به شهردار تهران به هیأت رئیسه تقدیم میکنیم.
وی با بیان اینکه برابر اطلاعات واصله مطلع شدیم که شهرداری تهران خواهان تهاتر برخی املاک خود با ساختمانهای بنیاد مستضعفان است، گفت: با عنایت به محدودیتهای درآمدی که شهرداری جهت انجام مأموریتهای خود با آن روبرو است، این املاک بسیار مهم است.
سالاری افزود: این تهاتر املاک در راستای تملک ساختمان به صرفه و صلاح شهر نیست و من به عنوان یک عضو شورا با این تصمیم مخالف هستم که در این راستا تعدادی از اعضای شورای شهر تهران نیز این متن تذکر را امضا کردند.
منبع:مهر