6 پیشنهاد حیدر العبادی برای برون‌رفت از بحران تشکیل دولت در عراق-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

6 پیشنهاد حیدر العبادی برای برون‌رفت از بحران تشکیل دولت در عراق

حیدر العبادی، نخست‌وزیر اسبق عراق از رئیس جمهور این کشور خواست برای یک سال آینده کابینه‌ای کوچک جهت پیش‌برد امور عراق تشکیل دهد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۶ - ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ - 2020 March 04
کد خبر: ۳۷۵۱۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ «حیدر العبادی»، نخست‌وزیر اسبق عراق بعد از کناره‌گیری «محمد توفیق علاوی»، نخست وزیر مأمور به تشکیل کابینه در این کشور از مأموریت تشکیل دولت، طی بیانیه‌ای، برای برون‌رفت از بحران پیش‌آمده، چند پیشنهاد مطرح کرد.

 

ابتکار عمل العبادی شامل شش گام می‌شود. او در بیانیه امروز خود (چهارشنبه) از همه گروه های سیاسی عراق خواست راه‌‌حل‌های همبستگی‌گونه برای خروج این کشور از بحران فعلی خود ارائه دهند.

 

به نوشته پایگاه «بغداد الیوم»، محورهای ابتکار عمل رئیس ائتلاف النصر عراق بدین شرح است:

 

یک) رئیس جمهور عراق (برهم صالح) طی ۱۵ روز آینده، شخصیت مستقلِ کارآمد و قوی برای نخست‌وزیری معرفی کند.

 

دو) کابینه‌ای کوچک برای اداره مرحله انتقالی تشکیل شود مشروط بر اینکه بیش از یک سال از عمر این کابینه، از زمان معرفی آن نگذرد.

 

سه) مأموریت اصلی این کابینه اجرای انتخابات زودهنگامِ سالم با مشارکت هیئت مساعدت سازمان ملل متحد برای عراق (یونامی) باشد و حداکثر تا پایان سال میلادی جاری این انتخابات برگزار شود.

 

همچنین کابینه مذکور پرونده امنیت را به دست بگیرد و سلاح را محدود به دولت کند و کسانی را که در حق معترضان و نیروهای امنیتی دست به ارتکاب جرایم کرده‌اند، به دست عدالت تحویل دهد.

 

چهار) نخست‌وزیر مکلف باید ملزم شود کابینه ای بدور از سهم‌خواهی احزاب تشکیل دهد و نمایندگی تنوع جامعه در این کابینه لحاظ شود.

 

پنج) شخصیت‌های متخصص کاربلد و فعالان در زمینه امور دولت در این کابینه مشارکت داده شوند و مشاوری برای نخست‌وزیر جهت تضمین مشارکت مردمی در دولت انتقالی تحت عنوان مشاور نخست‌وزیر در امور خواسته‌های مردمی تعیین شود.

 

شش) کمیته‌های ویژه سه‌جانبه متشکل از دولت، یونامی و معترضان عراقی تشکیل شود و بر وظایف زیر نظارت داشته باشند: «برگزاری انتخابات، کمیته‌های ویژه حقیقت‌یاب در خصوص کشتار معترضان و نیروهای امنیتی و بازگرداندن امنیت به استان‌های عراق.

 

محمد توفیق علاوی، نخست‌وزیر مأمور به تشکیل کابینه جدید در عراق بعد از نزدیک به یک ماه از تعیین او برای تشکیل کابینه شامگاه یکشنبه این هفته از این مأموریت کناره‌گیری کرد. او گفته بود برای تشکیل کابینه مستقل متحمل فشارهای زیادی از سوی احزاب و جناح‌های سیاسی عراق شده است.

ارسال نظر