طرز تهیه زولبیا بامیه ماه رمضان-راهبرد معاصر

طرز تهیه زولبیا بامیه ماه رمضان

یکی از خوش طعم‌ترین و مقوی‌ترین خوراک‌ها در ایام ماه رمضان زولبیا و بامیه است در ادامه طرز تهیه زولبیا بامیه ماه رمضان را میخوانید.
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۷ - ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - 2020 April 25
کد خبر: ۴۱۲۹۳

به گزارش راهبرد معاصر، از پرمصرف ترین و پرطرفدارترین شیرینی های سفره ماه مبارک رمضان زولبیا بامیه است که اگر در منزل به صورت تازه تهیه و مصرف شوند مطمئنا سالم تر و به صرفه تر خواهد بود. به همین دلیل در ادامه طرز تهیه زولبیا بامیه ماه رمضان را میخوانید.

 

طرز تهیه زولبیا بامیه ماه رمضان

 

مواد لازم برای تهیه بامیه

آرد 1 پیمانه

آب 1 پیمانه

تخم مرغ درشت 2 عدد

کره 50 گرم

شکر 2 قاشق غذاخوری

برای شربت:

شكر 2 پیمانه

آب 1 پیمانه

گلاب 1/2 پیمانه

زعفران دمکرده 2 قاشق غذاخوری

آبليمو 1 قاشق چایخوری

 

شیرینی بامیه خوشمزه ماه رمضان برای همه آشناست. همه ما کلی با آن خاطره داریم و وقتی اسمش می آید دلمان ضعف میرود. دلمان میخواهد همان لحظه یک بامیه طلایی پر شربت زیر دندانمان برود و با یک گاز همه شربت فوران کند… خلاصه یک ماه رمضان است و شیرینی هایش: بامیه، زولبیا، باقلوا و گوشفیل. تازه علاوه بر این حلوا هم هست که جای خودش را دارد. اگر دوست داشته باشید در شیرینی ماه رمضان تنوع ایجاد کنید می توانید از شیرینی های مشابهی که دیگر کشورهای مسلمان دارند هم بهره مند شوید، مثل لگیمات مصری که البته ظاهرا خودشان در زبان عربی به آن زلابیه میگویند.

خب حالا وقتش است که دستور تهیه بامیه خانگی خوشمزه را بگوییم. تهیه آن کار خیلی سختی نیست اما نکاتی دارد که باید به آن توجه کنید و در ضمن در هنگام کار با روغن داغ مراقب باشید. البته نکته جالب این است که برای داشتن بامیه خوش فرم تر بهتر است نگذارید روغن خیلی داغ شود. فقط در حدی که گرم شود کافی است، چون به این ترتیب فرصت پف کردن پیدا میکنند. به این ترتیب زمان پخت بیشتری لازم است اما نتیجه عالی آن قطعاً ارزشش را دارد.


مرحله اول: شربت بامیه

آب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید و تمام شکر حل شود سپس زعفران، گلاب و آبلیمو را اضافه کنید و پس از 10 دقیقه که جوشید شربت را از روی حرارت بردارید ( در زمان افزودن بامیه شربت باید ولرم باشد).

 

طرز تهیه زولبیا بامیه ماه رمضان


مرحله دوم:

آب و کره را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوش بیاید. سپس آرد و شکر را اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا خمیر جمع شود. در ادامه 2 قاشق غذاخوری شربت به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کامل به خورد خمیر برود.


مرحله سوم:

حدود 10 دقیقه خمیر را با حرارت ملایم تفت دهید و مدام هم بزنید تا خمیر بپزد. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و پس از اینکه خمیر خنک شد تخم مرغ ها را به نوبت اضافه و خوب مخلوط کنید تا خمیری نرم و لطیف بدست بیاید.

 

مرحله چهارم:

داخل قابلمه مقدار زیادی روغن بریزید. خمیر را داخل قیف با سر ماسوره دار بریزید و در روغن قیچی کنید. سپس روی حرارت ملایم قرار دهید. بامیه ها را در حین سرخ شدن مرتب به هم بزنید تا به هم نچسبند و یکدست سرخ شوند. این مرحله حدود 20-30 دقیقه طول میکشد. پس باید کمی صبر و حوصله به خرج دهید.

 

قابلمه را خیلی پر نکنید تا بامیه ها حسابی پف کنند و داخلشان پوک شود. با کم نگه داشتن دمای روغن شیرینی فرم صاف تر و قشنگتری پیدا میکند. قبل از ریختن سری دوم، بگذارید روغن از دما بیافتد و کمی خنک شود. (این نکته خیلی مهم هست.)

 

مرحله پنجم:

آنها را روی دستمال حوله ای بچینید تا روغن اضافه گرفته شود.

 

سپس به همان صورت داغ به شربت ولرم اضافه کنید تا شربت را به خود جذب کنند ( حدود 3 دقیقه قرار دادن بامیه در شربت کافی است). شیرینی بامیه آماده است. نوش جان!

 

نکته های کلیدی تهیه بامیه

1- در زمان ریختن خمیر داغ داخل شربت، شربت باید خنک شده باشد.

2- موقعی که خمیر را داخل روغن میریزید، روغن نباید داغ شده باشد. در غیر این صورت بامیه فرصت پف کردن پیدا نمیکند و ترد نمیشود. فرمش هم قشنگ و صاف نمیشود

3- تعداد شیرینی های داخل روغن را کمتر انتخاب کنید تا جای پف کردن داشته باشند. دلیل پف نکردن بامیه اغلب رعایت نکردن نکته 2 یا 3 است.

4- در زمان بریدن خمیر سر قیچی را چرب کنید تا خمیر به قیچی نچسبد.

5- دلیل بیات شدن بامیه معمولا این است که به اندازه کافی سرخ نشده.

 

 

مواد لازم برای زولبیا

نشاسته 100 گرم
آرد 2 قاشق چایخوری
ماست 1/2 لیوان
کره 1 قاشق چایخوری
گلاب 2 قاشق غذاخوری
جوش شیرین 1/4 قاشق چايخوری
عرق هل مقداری
برای شربت زولبیا:
شكر 2 لیوان
آب 1 لیوان
گلاب 1/4 لیوان
زعفران دم کرده 4 قاشق چایخوری
آبليمو کمی

 

زولبیا که از خوشمزه ترین شیرینی های ماه رمضان است معمولاً همراه با بامیه سر سفره افطار ماه رمضان سرو میشود. هرچند این شیرینی در ماه رمضان خیلی راحت در دسترس است و تقریبا همه جا به فروش میرسد، تهیه آن در منزل هم خالی از لطف نیست. در ضمن به این ترتیب میتوانید از سالم و تازه بودن زولبیا اطمینان داشته باشید و خاطر جمع باشید که در روغن مانده سرخ نشده که برای سلامتی بسیار مضر است. در ادامه طرز تهیه زولبیای خانگی را با عکس مراحل آن خواهید دید.

 

مرحله اول:

نشاسته و ماست را داخل کاسه ای بریزید و مخلوط کنید. مخلوط نشاسته و ماست را 5 دقیقه کناری قرار دهید و مجدد مخلوط کنید تا یکدست شود (ماستی که استفاده می کنید نه خیلی شل و نه خیلی سفت باشد).

 

مرحله دوم:

آرد و کره نرم شده را اضافه و خوب مخلوط کنید تا یکدست شود سپس جوش شیرین، گلاب و هل را اضافه کنید (غلظت مایه زولبیا در این مرحله باید مانند ماست باشد. اگر بیش از حد سفت بود 1 قاشق گلاب اضافه کنید). در صورت لزوم مخلوط را از یک صافی ریز رد کنید تا یکدست شود. روی کاسه سلفون بکشید و آن را 8 ساعت در یخچال استراحت دهید.

 

مرحله سوم – شربت زولبیا:

آب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید و تمام شکر حل شود سپس زعفران دم کرده، گلاب و آبلیمو را اضافه کنید و پس از 10-15 دقیقه که جوشید شربت را از روی حرارت بردارید.

 

طرز تهیه زولبیا بامیه ماه رمضان

 

مرحله چهارم:

داخل قابلمه روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود. مایه زولبیا را داخل قیف بریزید و ته قیف را سوراخ کنید سپس داخل روغن بریزید و شکل های درهم و دایره ای ایجاد کنید.

 

مرحله پنجم:

پس از اینکه زولبیا سرخ شد سریع داخل شربت قرار دهید و بگذارید 5-10 دقیقه بماند (دقت کنید شربت باید گرم باشد).

 

نکات تهیه زولبیا:

– میتوانید به جای قیف مایه را داخل ظرف سس بریزید و با آن کار کنید.

– جوش شیرین بافت بهتر و تردتری به این شیرینی میدهد.

– اگر زولبیای شما نرم شده و ترد نیست ممکن است به خاطر قوام نیامدن شربت باشد.

– شکرک زدن زولبیا به دلیل غلظت بیش از حد شربت است.

– زولبیا موقع سرخ شدن باید حتما در روغن شناور شود.

– اگر از ماست محلی به جای ماست پاستوریزه استفاده کنید خیلی بهتر است و نتیجه خوشمزه تر میشود.

– میتوانید مقداری زعفران دم کرده هم داخل مایه بریزید تا خوشرنگ تر شود. البته این کاملا اختیاری است.

– برای گرد شدن شیرینی میتوانید از کاتر گرد استفاده کنید. به این صورت که کاتر را داخل تابه محتوی روغن قرار دهید. سپس مایه را به صورت پراکنده با قیف داخل کاتر بریزید. کاتر را با انبر بردارید و جای دیگری قرار دهید. این کار را مجددا برای همه شیرینی ها تکرار کنید.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده