مظاهری: حذف صفر اولویت کشور نیست-راهبرد معاصر

مظاهری: حذف صفر اولویت کشور نیست

رئیس کل اسبق بانک مرکزی با اشاره به تصمیم دولت برای اجرایی کردن حذف صفر از پول ملی گفت: اولویت بندی مهم‌ترین نکته در اجرای حذف صفر است که در این میان به نظر نمی‌رسد این کار اولویت کشور باشد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۵ - ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - 2020 May 06
کد خبر: ۴۲۲۵۶

به گزارش راهبرد معاصر،  طهماسب مظاهری رئیس کل اسبق بانک مرکزی در مصاحبه با رادیو به چرایی اجرای حذف صفر، آن هم در شرایط فعلی پاسخ داد.

 

وی در پاسخ به این پرسش که هدف مجلس و بانک مرکزی برای حذف صفر از پول چه بوده، گفت: این طرح از دهه‌ها پیش مطرح بوده، ولی توجیه دوستان این است که با واحد پول کشور باید بتوان خرید‌های کوچک انجام داد مثل یک قرص نان یا یک بطری شیر. مردم هم باید مبادلات خود را با این واحد پول انجام دهند. در سال‌های اخیر واحد پول ما این دو مشخصه را ندارد.

 

اما آیا با ریال می‌شود چیزی خریداری کرد؟ با این پول حتی نمی‌توان سکه‌ای یک ریالی خرید. جوانان ما حتی سکه یک ریالی را ندیده؛ چه برسد به آنکه با آن معامله کنند. هیچ یک از اتباع ایرانی از واحد ریال استفاده نمی‌کند و مردم واحد پول رسمی را با تومان می‌شناسند.

در عین حال بنا به گفته مظاهری، اولویت بندی مهم‌ترین نکته در اجرای حذف صفر است که در این میان به نظر نمی‌رسد این کار اولویت کشور باشد. از طرفی مقدمات کار باید انجام شود.

 

او بیان می‌کند اشکالات این طرح به معنای نفی ضرورت آن نیست، ولی در شرایطی که بودجه دولت چسبندگی دارد و تورم بی سابقه مردم ما را رنج می‌دهد، باید صد‌ها ساعت برای هر تصمیم فکر شود. باید مردم را توجیه کنیم که با این کار دارایی از آن‌ها گرفته نمی‌شود.

 

ریالی که یک پول سیاه نمی‌ارزد

مظاهری در بخشی دیگر از این گفت وگوی رادیویی اظهار کرد: اصلاح پولی هیچ ربطی به تورم ندارد؛ ولی اگر بد اجرا شود، اعتماد مردم را جلب نمی‌کند و حتی آثار تورمی هم دارد.

 

وی افزود: در اصلاح قانون باید جمله "یک صدم گرم طلا" حذف شود و ارتباط پول ملی با طلا را باید قطع کرد. این کار در طول زمان انجام می‌شود و بانک مرکزی هم به این موضوع واقف است. حتی کشور‌هایی که حساب و کتاب درستی هم دارند، رابطه پول ملی را با طلا قطع کرده اند و ما هم در عمل این کار را پیش برده ایم.

 

بنابر تاکید مظاهری حذف صفر به معنای گرفتن پول‌های مردم و افت ارزش اسکناس نیست و نباید اجازه داد حس بی اعتمای مردم به دولت بیشتر شود.

 

مظاهری گفت: دولت و مسئولان باید به مردم توضیح دهند. بخشی از این کار بر عهده امثال من است که داستان را در رسانه‌ها توضیح دهیم. این کار باید روشمند انجام شود تا مردم توجیه باشند. اما مسئولیت اصلی بر گردن دولت و رئیس بانک مرکزی و رئیس جمهور است.


آقای روحانی از مسئولان بخواهد فقط جمعه‌ها به دادن گزارش بسنده نکنند و با مردم هم با آرامش صحبت کند. الحمدلله آقای همتی زبانی گویا دارد و به مردم توضیح می‌دهد.

 

مظاهری تاکید کرد: توجیه و توضیح و قانع کردن مردم نکته کلیدی است. این کار به معنای بی ارزش کردن پول آن‌ها نیست، بلکه می‌خواهند پولی کم حجم، ولی با صفر‌های کمتر در اختیار مردم بگذارند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده