به گزارش راهبرد معاصر، با ورود ویروس کرونا به کشور و با توجه با اینکه این ویروس در بیشتر کشورهای جهان شیوع پیدا کرده است و اینکه چند ماهی از اولین مورد مبتلا به کرونا در ایران می گذرد و وضعیت بعضی از استان ها و شهرهای کشور از لحاظ ابتلا به ویروس کرونا قرمز گزارش شده بود که یکی از این استان ها استان خوزستان می باشد که چند روز گذشته استاندار خوزستان وضعیت شیوع کرونا در ۹ شهر خوزستان را قرمز اعلام کرد. در ادامه این خبر وضعیت و آمار مبتلایان به کرونا در خوزستان را با هم می خوانیم.
در 21 اردیبهشت غلامرضا شریعتی استانداری خوزستان اظهار داشت:دلیل افزایش بیش از حد مبتلایان کرونا در خوزستان، یکی به خاطر افزایش قابل ملاحظه تست کرونا و بیماریابی ماست و دیگری به خاطر عدم رعایت فاصله گذاری هوشمند در برخی از شهرهای خوزستان است.
وی ادامه داد:تعداد بیمارانی که اعلام کردیم سه برابر شده است در حالیکه تعداد بستریها ۶۰ درصد افزایش پیدا کرده است یعنی دو برابر و نیم افراد مبتلا در خانه قرنطینه شده اند.
استاندار خوزستان گفت:میزان بروز در استان ما به متوسط کشوری نرسیده است میزان میرایی و کشندگی این بیماری در خوزستان کمتر از متوسط کشوری است.
وی افزود:برخی عکس و تصاویر از وضعیت بیماران و نبود تخت در شبکه های اجتماعی منتشر شده است که کذب است و چنین شرایطی در خوزستان وجود ندارد.
شریعتی با بیان اینکه از ۱۰۱۰ تخت پیش بینی شده فقط ۵۱۰ تخت اشغال است گفت:۱۹۷ تخت برای آی سیو در نظر گرفته شده است که ۱۴۹ تخت اشغال است بیش از ۴۰ تخت در بخشهای ویژه مختص بیماران کرونایی هنوز خالی است البته این خالی بودن در تمام استان متعادل نیست.
وی اضافه کرد:وضعیت بحرانی نیست اما در برخی شهرها در حال نزدیک شدن به آستانه تحمل هستیم اگر کمی غفلت و قصور کنیم ممکن است کنترل سخت شود و مرگ و میر در خوزستان را بالاتر ببرد.
استاندار خوزستان گفت:با توجه به شرایطی پیش رو در برخی از شهرهای استان مجدد محدودیت هایی رو اعمال میکنیم تا بتوانیم زنجیره انتقال بیماری را قطع کنیم.
وی افزود:برخیها مدیران بدون اطلاع از شرایط استان، گفتند طغیان شده است در حالیکه اصلا چنین چیزی را شاهد نیستیم و بدون هماهنگی علوم پزشکی نظراتی که باعث التهاب جامعه می شود را منتشر نکنند.
شریعتی گفت:در شهرهایی که اعلام میشوذ تا پایان هفته تعطیل است و محدودیت ها رفت و آمد را بین مناطق مختلف شهر برقرار خواهد بود تا زنجیره شیوع کرونا قطع شود.
وی با بیان اینکه همه ادارات و اصناف باید همکاری کنند گفت:شهرستان های باوی،هویزه، اهواز،حمیدیه،هندیجان،دزفول،شوشتر،کارون و مسجدسلیمان جزو شهرهای وضعیت قرمز هستند.
استاندار گفت:جمعه مجدد شرایط مورد بررسی قرار میگیرد و برای ادامه تعطیلی و یا بازگشت به شرایط عادی تصمیمگیری میشود.
استاندار خوزستان با تشریح وضعیت خوزستان گفت: بیش از ده درصد از تستهای کرونای کشور در خوزستان انجام میشود و میزان مبتلایان کرونا در خوزستان کمتر از متوسط کشوری است.
غلامرضا شریعتی در گفتوگوی زنده تلوزیونی به شرایط افزایشی خوزستان در مسئله کرونا اشاره کرد و اظهارداشت:در استان خوزستاندر طول یک شبانه روز برای بیش از هزار نفر از افراد مشکوک به ویروس کرونا آزمایش انجام میشود،
وی افزود: بیش از ده درصد از تست های کرونا در کشور در خوزستان انجام می شود، و یکی از مزیت های افزایش بیماریابی؛ شناسایی سریع بیمار قبل از رسیدن به دوران شدید این بیماری و قرنطینه کردن آنان و انجام تست اطرافیان بیمار مبتلا به ویروس است.و تعداد مبتلایان ما در استان به دلیل بیماریابی افزایش یافته است .
استاندار خوزستان گفت : اعمال محدودیت های سختگیرانه در ماه های ابتدایی باعث شد فشار کمتری به شبکه بهداشت و درمان و کادر درمانی در استان وارد شود.، میزان مبتلایان به ویروس کرونا در استان کمتر از متوسط کشوری است.
شهرستان کارون در استان خوزستان در وضعیت قرمز قرار دارد
شریعتی افزود: تنها شهرستان کارون در وضعیت قرمز قرار دارد ولی متخصصان و ایپدیمیولوژیست استان تشخیص دادند که 9 شهرستان در وضعیت قرمز قرار دادند.
برای اینجانب سلامت مردم خط قرمز است و به مردم وعده دادهام که هیچ چیزی بالاتر از حفظ سلامتی مردم استان نیست پروتکل سختگیرانهتری را برگزیدهایم و 9 شهرستان را شامل اعمال محدودیتهای سختگیرانه اعلام کردهایم.
شریعتی در خصوص اعمال محدودیتهای جدید در استان خوزستان گفت : فعلا 9 شهرستان شامل این اعلام محدودیتها خواهد شد. در ورودیهای شهرهای استان هیچ گونه محدویت اعمال نمیشود اما اصناف غیرضرور و ادارات دولتی در این 9 شهر تعطیل خواهد بود.
تعطیلی اصناف غیرضروری در 9شهرستان خوزستان
استاندار خوزستان تصریح کرد : تا پایان هفته ادارات و اصناف غیرضرور 9 شهر اعلام شده تعطیل خواهد بود. روز جمعه شرایط را بررسی خواهیم کرد و درصد پرخطر بودن اصناف و ادارات و حمل و نقل عمومی مشخص شده است.
افراد بدون ماسک وارد هیچ اداره ای نشوند
رئیس شورای سلامت استان خوزستان در مورد ضرورت استفاده از ماسک در ادارات و نهادهای استان اظهار کرد : به حراست ادارات و نهادهای استان گفته ایم که افراد بدون ماسک وارد این ادارات نشوند.و ماسک به اندازه نیاز در استان تولید و توزیع می شود . پوشیدن دستکش چندان ضرورتی ندارد اما ماسک به تعداد مورد نیاز در بازار موجود است.
استاندار خوزستان با اشاره به نزدیک شدن عید سعید فطر و برپایی این آیین سنتی میان اقوام استان خوزستان و دید و بازدیدها گفت: رسانه ها و سران شیوخ و طوائف و شبکه های اجتماعی و سایر افراد و گروه های مرجع و سازمان های مردم نهاد باید به مردم لزوم رعایت پروتکل بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی را تذکر بدهند تا انشاالله بتوانیم همانندنوروز شرایط را مدیریت کنیم.
مراسم شب های قدر در محیط باز و به صورت محدود برگزار میشود
وی گفت: شبهای قدر را در پیش داریم و در این خصوص با نماینده ولی فقیه در استان خوزستان رایزنی هایی شده است و قرار شد برنامه ریزی های در مورد برگزاری لیالی قدر با رعایت پروتکل بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی انجام گیرد و در محیط باز به طور محدود این مراسم برگزار شود.
بهره برداری از آزمایشگاه تشخیص کرونا در اهواز
قرار است در روزهای آینده آزمایشگاه دیگری در اهواز بهرهبرداری شود . افرادی که تست کرونا ویروس آنان مثبت اعلام شده است و نیاز به بستری ندارد تحت نظارت کادر درمانی در قرنطینه خانگی قرار خواهد گرفت.
شریعتی افزود: اتحادیه های اصناف و سازمان صمت و اداره کل تعزیرات حکومتی استان باید بر نحوه اجرای پروتکل بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی اصناف که مجاز به فعالیت هستند نظارت دقیق داشته باشند.
استاندار خوزستان با تقدیر از کادر درمانی و پزشکی گفت: مشوق هایی در مورد کادر درمان در شهرستان های استان انجام شده است و در مورد اهواز در حال انجام است. اما هیچ مشوقی جبران مجاهدت ها و تلاش های شبانه روزی و فداکارانه کادر درمان را نمی کند.
250 هزار بسته معیشتی در استان خوزستان توزیع شده است
استاندار خوزستان با اشاره به توزیع 250 هزار بسته معیشتی هدفگذاری شده بیان داشت :اینبسته های معیشتی به خانواده هایی تعلق می گیرد که شیوع ویروس کرونا معیشت آنان را به مخاطره انداخته است.
استاندار خوزستان بیان داشت: ادارات 9 شهرستان تعطیل اعلام شده است. تعطیلی یک سوم کارکنان مصوبه ستاد ملی کرونا است و تخطی از آن سرپیچی از قانون است و این مسئله رئیس و مدیرکل و کارمند نمی شناسد.
آخرین و جدیدترین آمار مبتلایان و بهبود یافتگان ناشی از کرونا خوزستان تا ۲۴ اردیبهشت ۹۹
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اهواز با تأکید بر انجام ۱۵۰۰ آزمایش در استان، گفت: افزایش آمار ابتلای به کرونا در خوزستان به دلیل افزایش ظرفیت نمونهگیری و مراکز جامع غربالگری در استان است.
علی احسان پور در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بعد از راهاندازی مراکز جامع غربالگری برای شناسایی افراد مبتلا به ویروس کرونا در مراکز بهداشت شرق و غرب اهواز و اطلاعرسانی در رسانهها برای مراجعه مردم به این مراکز به منظور کاهش بار مراجعان سرپایی به بیمارستانها به خصوص بیمارستان رازی نمونههای ارسالی این مراکز به آزمایشگاههای فعال خوزستان افزایش پیدا کرد.
وی به فعال بودن آزمایش تشخیص کرونا در اهواز و آزمایش دیگر در شهرستانهای استان خوزستان اشاره کرد و افزود: سومین آزمایشگاه فعال شده در شهر اهواز جزو اصلیترین آزمایشگاه فعال استان است که ظرفیتهای خیلی خوبی برای آن ایجاد کردیم؛ این آزمایشگاه توانایی انجام ۷۰۰ نمونه را در روز دارد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اهواز از ابتلای ۴۲۴ مورد ابتلا به کرونا ویروس طی شبانه روز گذشته در خوزستان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز؛ علی احسان پور از شناسایی ۴۲۴ مورد جدید ابتلا به کروناویروس در خوزستان خبر داد.
او در ادامه گفت: بنا به دستور دکتر شریعتی، ریاست محترم شورای تامین استان و استاندار خوزستان، جهت شفاف سازی در اطلاع رسانی، آمار استان به تفکیک شهرستانها و به صورت بیماران بستری و سرپایی ارایه خواهد شد. بدین ترتیب آمار ۲۴ ساعت گذشته تفکیکی استان به شرح ذیل است:
حوزه دانشگاه جندی شاپور اهواز: ۲۸۷ مورد جدید ، ۹۳ مورد بستری و ۱۹۴ مورد سرپایی، دزفول ۶۴ مورد جدید، ۱۰ مورد بستری و ۵۴ مورد سرپایی، شوشتر: ۲۹ مورد جدید،۱۳مورد بستری و ۱۶ مورد سرپایی، بهبهان: ۳ مورد که هر سه سرپایی بودند. آبادان: ۴۱ مورد جدید، ۱۵ مورد بستری و ۲۶ مورد سرپایی است.
او در ادامه توضیح داد: بیماران سرپایی که به دنبال غربالگری در مراکز جامع سلامت شناسایی شده و نیاز به بستری نداشته اند، در قرنطینه خانگی به سر برده و تحت پایش مداوم مراکز بهداشتی قرار دارند.
احسان پور افزود: همچنین هر سه آزمایشگاه تشخیص کرونا با حداکثر ظرفیت و با تلاشهای شبانه روزی همکاران معاونت محترم آموزش، بهداشت و درمان دانشگاه در حال به روز رسانی پاسخدهی به حجم بالای نمونههای دریافتی هستند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: متاسفانه از ابتدای شیوع اپیدمی در خوزستان تاکنون ۳۲۶ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست دادهاند.
احسان پور بیان کرد: در حال حاضر ۷۳۳ بیمار مبتلا به کووید۱۹ در بیمارستان های استان تحت مراقبت هستند و ۴۷۱۲ بیمار نیز پس از بهبودی از بیمارستان ها ترخیص شدند.