موج دوم شیوع کرونا چگونه رخ می‌دهد؟-راهبرد معاصر
ادارات، مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل شدند تهران فردا هم تعطیل شد/ آموزش غیرحضوری مدارس و تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران مدارس و دانشگاه‌های زنجان چهارشنبه ۲۸ آذر تعطیل شد فردا دانشگاه بوعلی سینا تعطیل شد/ فعالیت‌های آموزشی به صورت مجازی آلودگی هوای تهران به وضعیت قرمز رسید مدارس قم فردا (چهارشنبه) غیرحضوری شد نیمه شرقی کشور رکوردار سرما شد  ادارات مازندران فردا تعطیل نیست؛ فعالیت مدارس غیرحضوری تردد رایگان بانوان با BRT و مترو در روز زن / برگزاری نمایشگاه خوداشتغالی زنان در ایستگاه‌های منتخب مترو مدارس ۱۱ شهرستان کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل است / ادارات فعالند مدارس و دانشگاه‌های یزد فردا هم تعطیل شدند گیلان ۲۷ آذرماه تعطیل نیست اسکان اضطراری بیش از ۱۲۰ نفر گرفتار در برف در نیشابور/ استقرار ۲ اتوبوس برای اسکان بی‌خانمان‌ها مشاهده اشیاء نورانی در آسمان فردیس / ماجرا چه بود؟ تعطیلی مدارس ۱۳ شهر سیستان و بلوچستان به دلیل سرما/ فعالیت ادارات با تاخیر

موج دوم شیوع کرونا چگونه رخ می‌دهد؟

گرچه قرنطینه عمومی در بسیار از کشورها باعث کاهش موارد عفونت با ویروس جدید کرونا و به اصطلاح پایان یافتن موج اول شیوع این بیماری شده است، اما نگرانی‌ درباره بروز موج دوم بیماری همچنان باقی است.
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۰ - ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - 2020 May 19
کد خبر: ۴۳۳۴۵

به گزارش راهبرد معاصر، همه‌گیری جهانی ویروس کرونا در نبود واکسن موثر تا هنگامی دست کم ۷۰ درصد جمعیت به ویروس مبتلا و به آن ایمن شوند، پایان نمی‌یابد. بنابراین بروز موج دوم (یا سوم) بیماری گریزناپذیر است چرا که هنوز افراد زیادی وجود دارند که به ویروس مبتلا نشده‌اند و نسبت به آن مصونیت ندارند.

 

به همین علت بازگشایی پس از قرنطینه ابتدایی باید با احتیاط و به تدریج انجام شود و با انجام آزمایش‌های گسترده برای غربالگری افراد با عفونت احتمالی و ردیابی تماس‌های افراد دارای ازمایش مثبت همراه شود تا بروز موج دوم بیماری به تاخیر انداخته شود و در این مدت سیستم‌های بهداشتی و درمانی آماده رویارویی با موج بعدی شیوع شوند.

 

موج دوم (یا موج سوم) شیوع کرونا تعریف کمی دقیقی ندارد و شیوع مجدد بیماری پس از کاهش ابتدایی در شمار اولیه موارد را می‌توان موج دوم یا سوم خواند.

 

اینکه امواج بعدی شیوع بیماری چگونه و در چه زمانی رخ خواهند داد، دقیقا معلوم نیست. اما یک سناریوی محتمل بر اساس سابقه همه‌گیری‌های جهانی پیشین مانند آنفلوانزای اسپانیایی ۱۹۱۸ بروز موج دومی است که از موج اول شدیدتر است.

 

موج اول آنفلوانزای اسپانیایی در بهار ۱۹۱۸ شروع شد، اما موج دوم همه‌گیری که در پاییز و زمستان ۱۹۱۸ شروع شد، بیشترین مرگ‌ومیرها را باعث شد و ظاهرا ویروس آنفلوانزای عامل این شیوع به شکل مرگبارتری جهش پیدا کرده بود. شاید شرایط جنگی هم در انتشار این شکل مرگبارتر ویروس نقش داشت. آنفلوانزای اسپانیایی موج‌های سوم و چهارمی هم داشت که کمتر مرگبار بودند و این همه‌گیری جهانی تا ۱۹۲۰ به طول انجامید.

 

گروهی از دانشمندان هم می‌گویند موج‌های بعدی بیماری کمتر مرگبار خواهند بود، چرا که جهش‌هایی از ویروس به طور طبیعی انتخاب خواهند شد که کشندگی کمتری داشته باشند، چرا ویروس نیاز به میزبان‌های زنده برای تکثیر داشته باشد. در نهایت با افزایش شمار افراد بهبودیافته از عفونت که به آن مصون می‌شوند و انتخاب طبیعی جهش‌هایی که ویروس را «ضعیف‌تر» می‌کنند، همه‌گیری فروکش می‌کند.

 

ویروس جدید کرونا با نام رسمی ویروس-سارس کوو-۲ در آن هنگام ممکن است مانند شیوع‌های فصلی مانند ویروس‌های آنفلوانزا پیدا کند یا مانند چهار ویروس کرونای عامل سرماخوردگی بیماری خفیفی ایجاد کند که فقط آزارنده باشد.

 

جدا از اینکه کدام یک از این سناریوها تحقق یابد، به نظر می‌رسد ویروس کرونا دست کم در ۱۸ ماه آینده ویروس کرونا همچنان در کانون زندگی انسان‌ها باقی بماند.

 

منبع:همشهری

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده