به گزارش راهبرد معاصر، دکتر داود بخشی، متخصص گیاهان دارویی تخم ریحان را بذر رسیده گیاه ریحان دانست که بعد از گل دهی و میوه دهی در داخل میوه تشکیل میشود و اظهار کرد: بذر ریحان در مرحله رسیدگی کامل به رنگ سیاه در میآید.
وی تخم ریحان را حاوی ترکیبات موسیلاژی دانست و افزود: زمانی که تخم ریحان در داخل آب قرار میگیرد پوسته این دانهها آب را جذب میکند و سفید و حجیم میشود.
این متخصص گیاهان دارویی، تخم ریحان را یکی از مجموعه گیاهان دارویی ایران و شناخته شده در دنیا دانست و تصریح کرد: این دانهها خواص زیادی دارند و منبع کلسیم هستند و قدرت نگهدارندگی آب آنها بسیار عالی است لذا همین خاصیت به بهبود ذخیره آب در دستگاه گوارش به ویژه در رودهها بسیار کمک میکند.
۵ غذای ایدهآل و خوشمزه برای پاک کردن رودهها
بخشی، ظرفیت آب نگهداری پوسته اطراف بذر را برای افرادی که به دلایل مختلف دچار کم آبی هستند مفید دانست و ادامه داد: در ایام ماه رمضان تخم ریحان یکی از اهرمهای کمک کننده برای ذخیره آب در بدن است. همچنین اگر در معرض گرمای محیط کار، گرمای روزانه هوا و فعالیتهای بدنی تولیدکننده گرما هستید که منجر به تعریق زیاد و از دست رفتن آب بدن میشود، استفاده از تخم شربتی گزینه عالی است.
معجزه این شربت در درمان بسیاری از بیماریها
وی بذر ریحان را تخم شربتی معروف دانست و خاطرنشان کرد: بسیاری از گیاهان دارویی بذرهای حاوی موسیلاژ دارند که هنگام جذب آب سفید و متورم میشوند، اما تخم ریحان به خاطر اندازه مناسب و معلق شدن خوب در آب مناسب نوشیدن است.
این متخصص گیاهان دارویی، ظرفیت آب نگهداری تخم ریحان را موجب حرکت مواد دفعی در داخل روده دانست و یادآور شد: تخم ریحان حاوی آب زیاد است و لذا به رفع یبوست کمک میکند. این دانهها با حفظ حجم خودشان در بدن حالت لینت دهندگی دارند و به ویژه در ماه رمضان توصیه میشود.
منبع:همشهری