قالیباف: کشور دچار ناترازی در مدیریت است برخورد قاطع پلیس با تحصن غیرقانونی مقابل مجلس / پایان ۴۰ روز تجمع بدون مجوز پزشکیان ۱۲ قانون مصوب مجلس را به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ کرد تشریح جزییات برگزاری نماز عید فطر به امامت رهبر معظم انقلاب وزیر اطلاعات: به هر تهدیدی پاسخ محکمی می‌دهیم شمخانی: پاسخ نامه ترامپ «خویشتندارانه» است امام جمعه تهران: نامگذاری امسال جهت بستن روزنه نفوذ دشمن است / آمریکا نمی‌فهمد تهدیدات بی‌اثر خواهد بود سردار نقدی: باید برای یک عملیات بزرگ آماده شویم قطعنامه راهپیمایی روز قدس: نتانیاهو قصاب غزه باید محاکمه شود قالیباف در مراسم روز جهانی قدس: تعرض به حریم ایران جرقه در انبار باروت است پزشکیان: مدعیان حقوق بشر بگویند مردم غزه چه گناهی دارند جیش الظلم حمله به واحد گشت انتظامی ایرانشهر را بر عهده گرفت | اولین تصویر از شهید حسین تیمورپور مراسم روز جهانی قدس در تهران و سایر شهر‌های کشور آغاز شد تیراندازی به عوامل گشت انتظامی در ایرانشهر/ یک پلیس شهید شد رهبر معظم انقلاب: راهپیمایی امسال یکی از با عزت‌ترین راهپیمایی‌های روز قدس خواهد بود

اعلام نامزدهای ریاست و نایب رئیسی مجلس یازدهم

منتخبان مجلس یازدهم حتی سه روز صبر نکردند تا تکلیف هیات رئیسه را روشن کنند. آنها که امروز تازه پایشان به ساختمان بهارستان باز شد، فردا می خواهند تکلیف کرسی ریاست را یکسره کنند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۲ - ۰۷ خرداد ۱۳۹۹ - 2020 May 27
کد خبر: ۴۳۹۵۵

به گزارش راهبرد معاصر، امروز در پایان مراسم افتتاحیه مجلس، دو گزینه برای رای دهی نمایندگان مطرح شد. یکی آنکه انتخابات هیات رئیسه فردا برگزار شود و دیگری هم برگزاری این انتخابات در روال کار معمول مجلس، یعنی یکشنبه هفته آتی بود.

 

منتخبان مجلس در برابر این دو راهی، با یک قیام و قعود، رای به برگزاری انتخابات در روز غیرمعمول پنجشنبه دادند تا نشان دهند برای تغییر جایگاه هیات رئیسه عجله دارند.

 

در جریان نشست و برخاست امروز اما یک نفر و حامیانش حاضر نشدند قیام کنند. آنها مدافع برگزاری انتخابات هیات رئیسه در روز یکشنبه بودند. نشانه ای از اینکه این طیف هنوز نیز به رایزنی های مجلس بیشتر دارد. آن یک نفر، حاجی بابایی بود. چهره ای که گفته می شود می خواهد رقیب محمدباقر قالیباف باشد.

 

حاجی بابایی که فراکسیون اصولگرایان در مجلس دهم را مدیریت می کرد و از نمایندگان باسابقه مجلس است، نه فقط رای بخشی از همکاران سابق خود را دارد که به عنوان وزیر دولت احمدی نژاد با برخی مدیران آن دولت که به مجلس یازدهم راه یافته اند هم روابطی نزدیک داشته و امیدوار است به لطف همین پیشینه بتواند بر شهردار پیشین پایتخت غلبه کند.

 

در صورتی که حاجی بابایی در دوئل فردا پیروز شود، به عنوان یک همدانی، بعد از لاریجانی دومین رئیس مجلسی خواهد بود که نماینده شهری جز پایتخت است.

 

البته گمانه زنی هایی درباره اینکه او با قبول نایب رئیسی ممکن است از رقابت با قالیباف کنار بکشد، وجود دارد اما هنوز رسما انصراف او از کاندیداتوری ریاست کجلس اعلام نشده است.

 

خبرهای غیررسمی حاکیست که با نامزدی حاجی بابایی، نیکزاد و حسینی و عباسی، دیگر وزرای احمدی نژاد به نفع او از رقابت بر سر کرسی ریاست کنار می کشند و علیرضا زاکانی هم که به جای لاریجانی از قم وارد مجلس شده، با قبول پیشنهاد ریاست مرکز پژوهشهای مجلس، از ماراتن ریاست کنار کشیده است.

 

با این حال گزینه دیگری که هنوز در سر سودای ریاست مجلس دارد، کسی است که پیش از این در کنار قالیباف برای فتح پاستور تلاش می کرد و برخلاف قالیباف، در روز آخر حاضر نشد به سود رئیسی میدان را خالی کند. مصطفی میرسلیم که البته حواشی گفتگوی او با بی بی سی فارسی، آینده سیاسی اش را کمی غبارآلود کرده، از حمایت جریان اعتدالی و اصلاح طلب برخوردار است و شاید با حمایت آنها بتواند در گردونه رقابت خودی نشان دهد.

 

برای نائیب رئیسی مجلس هم گزینه های زیادی مطرح هستند؛ از مرتضی آقاتهرانی و نیکزاد و شمس الدین حسینی و امیرحسین قاضی زاده هاشمی تا سیدرضا تقوی و حتی مسعود پزشکیان. بی تردید اگر کرسی ریاست مجلس به محمدباقر قالیباف برسد، آن وقت دور از انتظار نیست که احمدی نژادی ها بتوانند کرسی نیابت مجلس را در دست بگیرند.

 

برآوردهای کلی از صحن مجلس نشان می دهد که با توجه به زورآزمایی نیمه رسمی امروز بر سر زمان برگزاری انتخابات هیات رئیسه، قالیباف و حاجی بابایی به ترتیب 160 و 90 رای در میان نمایندگان دارند. اگر حاجی بابایی بتواند در توافقی با میرسلیم و اعتدالیون و اصلاح طلبان، 20 رای آنها را جمع کرده و تنها 25 رای نزدیک به قالیباف را هم جذب خود کند، آنگاه بعید به نظر نمی رسد که رئیس مجلس بعد به جای نماینده مشهدی الاصل تهران، چهره ای همدانی باشد.

 

محمدباقر قالیباف به خوبی در خاطر دارد که در سال 1384 چطور با چرخش ناگهانی آرای اصولگرایان، به جای او، محمود احمدی نژاد وارد دور دوم انتخابات ریاست جمهوری شد. او حالا نگران است که همان طیف احمدی نژادی مجلس، اتفاقی مشابه را رقم بزنند. اتفاقی که نتیجه اش می تواند تبدیل شدن قالیباف به یک محمدرضا عارف دیگر باشد. چهره ای که رای اول تهران بود اما بازی را 4 سال پیاپی به رای دوم شهر قم باخت.

 

منبع: خبر فوری

مطالب مرتبط
ارسال نظر