ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود ترامپ نتانیاهو را به قطع رابطه تهدید کرد سنای آمریکا هم به محدودیت اختیارات جنگی ترامپ رای داد پزشکیان دکترای افتخاری جراحی قلب از پاکستان دریافت کرد ترامپ: شاید باید دوباره نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری بشوم! سخنگوی سازمان ملل: عملیات تخلیه بیش از ۱۱ هزار دریانورد در تنگه هرمز آغاز خواهد شد ادعای ترامپ: بازرسان در زمان مناسب در ایران حضور خواهند یافت شیخ نعیم قاسم: اسرائیل راهی جز عقب‌نشینی از خاک لبنان ندارد دانمارک سفارت خود در تهران را بازگشایی کرد ترامپ: ایران هرگز سلاح هسته‌ای نخواهد داشت! روبیو مدعی شد: پرونده لبنان از ایران جداست!
افشای مکالمه بن‌ سلمان:

اگر خاشقجی ساکت نشود، یک گلوله خرج او می‌کنم

ولیعهد سعودی سال ۲۰۱۷ تهدید کرد اگر خاشقجی انتقاداتش را متوقف نکند، با یک گلوله او را به قتل خواهد رساند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۰۷ - ۱۹ بهمن ۱۳۹۷ - 2019 February 08
کد خبر: ۴۴۲۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ منابع مطلع اعلام کرده‌اند محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی در گفت‌وگویی تلفنی در سال ۲۰۱۷، خواستار مرگ جمال خشقجی شد. وی در این مکالمه گفت اگر خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد عربستانی به کشورش بازنگردد و به انتقاد از حکومت سعودی پایان ندهد، با یک گلوله او را به قتل خواهد رساند.

نیویورک‌ تایمز نوشت:این گفتگو که سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا آن را شنود کرده‌اند دقیق‌ترین شاهدی است که نشان می‌دهد محمد بن سلمان مدت‌ها پیش از کشته شدن این روزنامه‌نگار به دنبال قتل او بوده است.

جمال خاشقجی آخرین بار ۱۰ مهرماه (۲ اکتبر ۲۰۱۸) در حال ورود به ساختمان کنسولگری عربستان سعودی در استانبول دیده و بعد از آن ناپدید شد. چند روز بعد، مقام‌های ترکیه‌ای اعلام کردند او در داخل این کنسولگری کشته و بدنش قطعه قطعه شده است.

روزنامه نیویورک‌تایمز در ادامه نوشت سخنان محمد بن سلمان درباره کشتن خاشقجی با گلوله به متن تبدیل شده و سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا در تحقیقاتشان برای یافتن عامل ترور این روزنامه‌نگار، آن را مورد بررسی قرار داده‌اند. آژانس امنیت ملی و سایر سازمان‌های جاسوسی آمریکا در حال کار کردن روی صدا‌ی ضبط شده بن سلمان و پیام‌های متنی او در سال‌های گذشته هستند.

بیشتر بخوانید: سازمان ملل: طراحی قتل خاشقجی توسط مقامات سعودی صورت گرفته است

گفت‌وگوی مذکور در سپتامبر سال ۲۰۱۷ انجام شد، زمانی که مقام‌های حکومت سعودی روی انتقاد‌های خاشقجی از عملکردشان حساس شده بودند. در همان ماه بود که وی فعالیتش را به عنوان ستون‌نویس واشنگتن‌ پست آغاز کرد و مقام‌های ارشد سعودی شروع به بررسی راه‌هایی برای تطمیع و بازگرداندن او به عربستان کردند. تحلیلگران اطلاعاتی آمریکا معتقدند منظور ولیعهد سعودی از این عبارت که خودش «با گلوله» به سراغ خاشقجی خواهد رفت، اجرای آن نبوده و از آن به عنوان استعاره استفاده کرده مبنی بر اینکه حاضر است در صورت امتناع این روزنامه‌نگار از بازگشت به عربستان، تا حد کشتن او پیش برود.

چند روز قبل از این گفتگو با ترکی الدخیل، بن سلمان در صحبت با یکی دیگر از دستیارانش به نام سعود القحطانی از گسترش نفوذ خاشقجی گلایه کرده بود. القحطانی به بن سلمان گفت که هرگونه اقدام علیه خاشقجی خطرناک است و خشم بی‌المللی را به همراه خواهد داشت؛ ولیعهد سعودی در پاسخ با گفتن این جمله او را سرزنش کرده بود: عربستان سعودی نباید در خصوص رفتار با شهروندان خود اهمیتی به واکنش‌های بین‌المللی بدهد.

یک مقام که گزارش دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا را خوانده، می‌گوید بن سلمان به القحطانی گفت راهکار‌های نصفه و نیمه‌کاره را دوست ندارد و اعتقادی نیز به آن‌ها ندارد. چند روز پس از این مکالمه، خاشقجی اولین مقاله‌اش در واشنگتن‌ پست را با عنوان «عربستان سعودی، هیچ وقت تا این حد سرکوبگر نبوده؛ اوضاع اکنون غیرقابل تحمل است» به چاپ رساند.

خبرنگاران جوان

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار