سرمایه گذاری های واهی عربستان سعودی در عراق-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

سرمایه گذاری های واهی عربستان سعودی در عراق

عراقی‌ها در خصوص سرمایه‌گذاری‌های سعودی‌ها در کشورشان با دیده تردید می‌نگرند؛ وعده‌هایی که بیش از هرچیزی تبدیل به خوراک تبلیغاتی شده و اتفاقی در واقعیت رخ نداده است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۹ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۹ - 2020 June 12
کد خبر: ۴۵۶۴۸

به گزارش راهبرد معاصر، سفر ماه گذشته «علی عبدالامیر علاوی» وزیر اقتصاد عراق به ریاض و گفت‌و‌گو با مقامات سعودی، بار دیگر خبرها از قصد سعودی‌ها برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف اقتصادی در عراق را برجسته کرد؛ اما کارشناسان نظر دیگری دارند.

 

به نوشته الجزیره، وعده‌هایی که سعودی‌ها پس از سال‌ها قطع روابط سیاسی، برای سرمایه‌گذاری در عراق می‌دهند؛ تاکنون به واقعیت تبدیل نشده و علی‌رغم تمامی تبلیغاتی که در جریان سفر عبدالامیر علاوی به ریاض صورت گرفت؛ این سفر به هیچ توافقنامه‌ای منجر نشد.

 

کارشناسان عراقی در حقیقت ادعاهای ریاض در مورد سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف اقتصادی در عراق تردید دارند. «عثمان المختار» در این باره به الجزیره گفت که قصد ریاض برای ورود به عرصه سرمایه‌گذاری در عراق یک تمایل درونی نیست و با فشارهای آمریکا صورت می‌گیرد و اینکه طرح‌های سعودی به طور عمده غیر بازده و زیان‌ده هستند و منطق اقتصادی ندارند.

 

او افزود: «دولت سعودی در سال‌های گذشته وعده‌های مشابهی در یمن و لبنان نیز داده و به هیچ کدام عمل نکرده است. بنابراین می‌توان گفت که طرح‌های اقتصادی سعودی‌ها در عراق بیشتر بر پایه تبلیغات رسانه‌ای است نه بیشتر.»

 

وعده‌های واهی

عربستان سعودی پیش از این اعلام کرده بود که قصد سرمایه‌گذاری در ۵۰۰ هزار دونم (۵۰ هزار هکتار) از اراضی زراعی عراق را دارد. یا اینکه وعده ورود شرکت آرامکو به بازار سرمایه‌گذاری نفتی در عراق را داده بود. کمک یک میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری و نیم میلیارد دلار برای حمایت از بخش صادرات عراق، دیگر وعده‌هایی هستند که هنوز محقق نشده است.

«اسماعیل سعد» فعال اجتماعی عراقی با انتقاد از وعده‌های سعودی‌ها گفت: «چرا سعودی‌ها گمان می‌کنند برای نزدیک شدن به عراق باید به این میزان وعده و وعید بدهند؟ چه کسی به آن‌ها گفته که ما از گرسنگی در حال مرگ هستیم؟»

او افزود: «از عربستان سعودی می‌خواهیم تا به نقش منفی خود در گذشته اذعان کند و صفحه جدیدی را از طریق روابط دیپلماتیک و با حسن ظن بگشاید؛ نه اینکه صرفا در رسانه‌ها از سرمایه‌گذاری‌ها سخن بگوید.»

 

ورزشگاهی که هیچ وقت ساخته نشد

مردم عراق حقیقت وعده و وعیدهای دولت سعودی را بیش از هر چیزی در ماجرای ساخت یک ورزشگاه بزرگ می‌شناسند. در ماه مارس ۲۰۱۸ «حیدر العبادی» نخست‌وزیر وقت عراق از نیت سعودی‌ها برای ساخت ورزشگاه یک میلیارد دلاری در عراق خبر داد و اکنون پس از گذشت بیش از دو سال هیچ اقدامی حتی در سطح مقدمات نیز صورت نگرفته است.

 

یک منبع در وزارت ورزش و جوانان عراق به الجزیره گفت: «با سفارت ریاض و وزارت ورزش سعودی بارها تماس گرفتیم؛ اما چیزی عایدمان نشد. آن‌ها مدام به ما می‌گویند که مکانی را مشخص کنید تا کار را شروع کنیم؛ مدت‌هاست که مشخص است، اما اقدامی صورت نمی‌گیرد.»

 

«جمعه العطوانی» تحلیلگر سیاسی عراقی، مقامات کشورش را در این موضوع مقصر می‌داند. او به الجزیره گفت که دولتمردان عراقی باید بدانند که این وعده و وعیدها فقط خوراک رسانه‌ای است و نباید بیش از این خود را معطل چنین وعده‌هایی کنند و حضور سعودی‌ها در عراق تا کنون هیچ نفعی نداشته و به کلی مضر بوده است.

منبع: العالم 

ارسال نظر