عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

توافق بر سر آتش بس در لیبی

رئیس‌جمهور مصر از توافق با فرمانده ارتش ملی لیبی و رئیس پارلمان شرق لیبی برای آتش‌بس در این کشور خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۱ - ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ - 2020 June 06
کد خبر: ۴۴۷۰۸

به گزارش راهبرد معاصر، «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر پس از نشست امروز (شنبه/۱۷ خرداد) خود با  «خلیفه حفتر» فرمانده ارتش ملی لیبی و «عقیله صالح» رئیس پارلمان شرق لیبی در قاهره اعلام کرد، بر سر یک طرح برای برقراری آتش‌بس در لیبی توافق حاصل شده است .

 

بر اساس گزارش شبکه «الجزیره»، السیسی گفت، این طرح که مورد موافقت خلیفه حفتر و عقیله صالح قرار گرفته، به آتش‌بس در لیبی از تاریخ هشتم ماه جاری میلادی (ژوئن) فرا می‌خواند.

 

عقلیه صالح هم اعلام کرد: در این طرح تعیین رئیس، دو معاون و یک دوره انتقالی در لیبی که یک سال و نیم طول می‌کشد، تعیین شده است.

 

وی افزود، طرح مذکور بر اساس توصیه‌های شورای امنیت و برون رفت کنفرانس برلین تعیین شده است.

 

حفتر هم اعلام کرد: به برون‌رفت کنفرانس برلین و مذاکرات ۵+۵ پایبند هستیم. به مذاکراتی فوری با مشارکت تمام لیبیایی‌ها فرا می‌خوانیم تا بر اساس آن شورای ریاستی جدید و دولت وحدت ملی جدید تشکیل شود.

 

از زمان سرنگونی حکومت «معمر قذافی» رهبر سابق لیبی در سال ۲۰۱۱ ، این کشور تحت کنترل دو دولت موازی در شرق و غرب در آمده است؛ دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس (غرب کشور) که در سطح جهان به رسمیت شناخته شده است و دیگری دولت طُبرُق در شرق لیبی که خلیفه حفتر فرمانده شبه‌نظامیان «ارتش ملی لیبی» را حمایت می‌کند.

 

حفتر با حمایت مصر، امارات و عربستان (و همچنین روسیه و چند کشور غربی) از اواخر فروردین ۱۳۹۸ با هدف اشغال پایتخت، عملیات نظامی علیه طرابلس را آغاز کرد اما با مقاومت شدید نیروهای دولت السراج و شبه‌نظامیان متحد با آن مواجه شده و تا به امروز موفق نشده است به داخل شهر نفوذ کند. نیروهای دولت السراج نیز از حمایت ترکیه، قطر و ایتالیا برخوردارند.

 

درژانویه سال جاری میلدادی (2020) کشورهای آمریکا، روسیه، فرانسه، بریتانیا، چین، آلمان، ترکیه، ایتالیا، مصر، امارات، الجزایر، کنگو و چهار سازمان بین‌المللی و منطقه‌ای شامل سازمان ملل، اتحادیه اروپا، اتحادیه آفریقا و اتحادیه عرب نشستی درباره لیبی برگزار و تصمیماتی اتخاذ کردند.

 

در فوریه سال جاری میلادی نیز وزرای خارجه آلمان، ترکیه، فرانسه، دیپلمات‌های ارشد روسیه، چین و آمریکا در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ نشستی ویژه درباره لیبی برگزار کردند.

 

منبع: فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده