به گزارش راهبرد معاصر به نقل از ایبِنا، بنگاههای آسیب دیده از کرونا از امروز می توانند برای تکمیل فرآیند دریافت وام، به شعب منتخب بانک ها مراجعه کنند.
بازپرداخت این تسهیلات از مهر ماه با سه ماه تنفس آغاز میشود
بنا بر اعلام وزارت تعاون ،کار و اموراجتماعی تاکنون بیش از ۸۸ هزار پرونده از این بنگاه ها برای ارسال به بانک آماده شده و کارفرمایان مشمول، از امروز می توانند با مراجعه به ۲۰ بانک عامل این تسهیلات را دریافت کنند.
یادآور می شود، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و امور اجتماعی از آغاز پرداخت وام مشاغل آسیبدیده از کرونا خبر داده و گفته بود: بازپرداخت این تسهیلات از مهر ماه با سه ماه تنفس آغاز میشود.
منصوری اظهار داشت: آن دسته از بنگاههایی که پیامک از سوی وزارت کار دریافت و در سامانه کارا ثبت کرده و مشمول دریافت تسهیلات شدهاند و پروندههای آنها به بانکهای عامل ارسال شده است، میتوانند به بانکهایی که در سامانه معرفی کرده مراجعه کنند و روند دریافت تسهیلات خود را تکمیل کنند.
وی ادامه داد: بازپرداخت این تسهیلات از مهر ماه با سه ماه تنفس آغاز میشود.
منصوری بیان کرد: ۲میلیون و دویستهزار بنگاه بهطور جدی از کرونا آسیب دیدهاند که دربردارنده ۶ میلیون اشتغال است. یکمیلیون و دویستهزار از این بنگاهها دارای کد بیمهای هستند که شناسایی و نیروی کار آنها احصا میشود. بنگاههایی که دارای کد بیمه نیستند نیز در دست بررسی و اقدام است.
وی افزود: رستهها و زیررستهها با تبادل نظر با اتاق بازرگانی، اصناف و اتاق تعاون مشخص شدهاند. برخی زیررستهها معرفی شده بودند اما مشمول قانون نبودند بنابراین با هماهنگی اتاق اصناف حذف شدند.
منصوری گفته است: کارفرمایانی که پیامک دریافت کردند، میتوانند در سامانه کارا ثبت کنند. ۳ نوع تسهیلات (۶میلیونی، ۱۲میلیونی و ۱۶میلیونی) فراهم شده است.
وی با اشاره به اینکه ۲میلیون و ۲۰۰ هزار بنگاه در بحث کرونا آسیب جدی دیدند گفت: از این تعداد حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار بنگاه کد بیمه ای داشتند و از طریق بانک اطلاعاتی سازمان تأمین اجتماعی قابل شناسایی بودند.
منصوری گفت: این بنگاه ها حدود ۶میلیون شاغل را در برداشتند که حدود ۲میلیون و ۸۰۰هزار نفر از آنها بیمه نداشتند و حدود ۳میلیون و ۲۰۰ هزار نفربیمه بودند.برای کاهش عوارض شیوع کرونا از هفته اول اسفند ماه شرایطی فراهم شد که تا از مشاغل آسیب دیده حمایت شود. اما بخشی از برنامه ریزی ها به خاطر تحریم ها امکان اجرایی شدن نداشتند.
معاون وزیر کار گفت: در این راستا برای مقابله با تأثیرات شیوع ویروس کرونا بر اقتصاد و بنگاههای کشور، مقرر شد از سوی ۲۰ بانک مبلغ ۴۹ هزار میلیارد تومان تسهیلات با سود ۱۲ درصد اعطا شود که تاکنون مکانیزم عملی ۴۴ هزار میلیارد تومان این رقم طی شده است.