به گزارش راهبرد معاصر؛ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از هم اکنون در حال برنامه ریزی برای شروع متفاوت سال تحصیلی آینده با توجه به ادامه شیوع این ویروس در کشور است. وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و برخی دیگر از معاونان این وزارتخانه بارها در مصاحبههای خود از ادامه تحصیل مجازی دانشجویان در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ خبر داده اند.
آموزشهای مجازی قبل از شیوع ویروس کرونا فقط در چند دانشگاه کشور آن هم در برخی رشتهها و درسها فعال بود، اما با همه گیر شدن این ویروس در کشور و جهان، تعطیلی کلاسهای حضوری و ممنوعیت حضور دانشجویان در دانشگاه ها، آموزشهای الکترونیکی نمونه جایگزین موفقی برای کلاسهای حضوری شناخته شد.
حال، وزارت علوم باید برنامهای برای سال تحصیلی آینده به منظور حضور دانشجویان و البته ادامه آموزشهای الکترونیکی تدوین کرده و در اختیار دولت قرار دهد.
محمدرضا آهنچیان روز شنبه با اشاره به نحوه شروع سال تحصیلی جدید، اظهار داشت: رییس جمهوری تاکید کرده است برای جبران عقب ماندگی دانشجویان در ادامه سال ۱۳۹۹ تمهیداتی اندیشیده شود و از وزارت علوم خواسته شد برنامههای سال تحصیلی جدید و اقداماتی را که از هم اکنون باید برای سال تحصیلی بعد و با فرض ثابت بودن شرایط، اندیشید، به عنوان یک برنامه به دولت پیشنهاد دهد.
وی گفت: با فرض ثابت ماندن شرایط کنونی، پیش بینی میشود که دانشجویان ورودی پیش از سال ۱۳۹۹، از نیمه شهریور ماه وارد دانشگاه شوند. همچنبن نو ورودها یا دانشجویان ورودی ۱۳۹۹، از حدود ۲۰ مهرماه به بعد میتوانند تحصیل خود را آغاز کنند. البته سازمان سنجش آموزش کشور در این زمینه نقش کلیدی بازی میکند و بر اساس اعلام این سازمان نتایج کنکورها در همین بازه زمانی (پس از ۲۰ مهرماه) اعلام خواهد شد.
آهنچیان افزود: اگر چنین امری رخ دهد، دانشگاهها یک هفته برای ثبت نام مهلت دارند و دانشجویان ورودی جدید از اواخر مهر سال تحصیلی را آغاز میکنند.
وی با اشاره به شرط حضور دانشجویان ورودی جدید در دانشگاه ها، تاکید کرد: دانشجویان ورودی جدید در دانشگاه حضور مییابند و به صورت حضوری آموزش میبینند؛ البته به شرطی که ستاد ملی کرونا مجوز صادر کرده باشد.
به گفته مدیرکل دفتر برنامه ریزی آموزشی وزارت علوم، اگر خوابگاهها محدودیت داشته باشند، به ترتیب دانشجوهای ورودی قدیم به صورت حضوری یا غیرحضوری، به روش چینشی و با مدیریت هر دانشگاه تحصیل خود را ادامه میدهند.
آهنچیان گفت: به علت حفظ فاصله گذاری اجتماعی ظرفیت خوابگاهها محدود میشود و اگر همه این عوامل را در نظر بگیریم، در نیمسال بعدی، همه دانشجویان نمیتوانند در دانشگاه شرکت کنند، اما اینکه کدام گروهها به آموزشهای غیرحضوری دعوت شوند براساس مطالعه صورت گرفته در دفتر برنامه ریزی، اولویت با دانشجویان نو ورود است.
آهنچیان همچنین تاکید کرد که محدودیتهای آموزشی و فضای دانشگاهی در شرایط بحران کرونا هیچ تاثیری بر ظرفیت پذیرش کنکور نخواهد داشت.
این مسوول وزارت علوم خاطرنشان کرد: دانشگاهها پس از اتمام امتحانات پایان نیمسال تحصیلی جاری، در نیمه دوم تیر و مرداد ماه برای جبران عقب ماندگی دروس عملی و کارگاهی اقدام خواهند کرد و در حال حاضر تمرکز وزارت علوم بر اجرای بدون مشکل امتحانات پایان نیم سال است./ ایرنا