سه نکته کلیدی در بودجه 97-راهبرد معاصر
شایعات درباره سردار قاآنی برای چه بود؟ | توضیحات جدید سخنگوی سپاه سردار مرتضوی‌: تروریست‌های تفتان را ۱۵ ساعته به هلاکت رساندیم انتقاد رئیس‌جمهور از کیفیت اجرای برخی خطوط ریلی فرمانده قرارگاه قدس جنوب شرق سپاه: نگاه دشمن امروز از زبان برخی مسئولان بیان شد | ما حامی بلوچ هستیم و این را در عمل نشان داده‌ایم نائب رئیس کمیسیون اجتماعی در واکنش به اطلاعیه مجمع درباره طرح ساماندهی کارکنان: مجمع تشخیص اجازه قانون‌گذاری ندارد ایران از چه موشک‌هایی برای پاسخ قاطع به اسرائیل استفاده خواهد کرد؟ حضور سرزده دختر پزشکیان در منزل شهید رحیم پور به نمایندگی از پدر + عکس تکذیب ادعای حکم پزشکیان برای زاکانی کمال خرازی: اگر ایران تهدیدی وجودی بشود، دکترین هسته‌ایِ خود را تغییر خواهد داد | ما توانایی لازم برای ساخت سلاح اتمی را داریم دستگیری و هلاکت ۱۲ تن از اعضای تیم ترور و شرارت در سیستان و بلوچستان خطیب جمعه تهران: تجاوز اسرائیل به ایران حماقت بود | دشمن مردم ایران را نشناخته است | تا آخر ایستاده‌ایم داداشی، نماینده مجلس در واکنش به بیانیه مجمع تشخیص: درباره طرح ساماندهی کارکنان توپ را داخل حیاط مجلس نیندازید؛ اینکه بخواهید بیانیه صادر کنید و بگویید مجلس مقصر بوده درست نیست واکنش رئیس دفتر عقیدتی فرماندهی کل قوا به اظهارات سخنگوی دولت درباره حجاب: دولت به جای اهتمام برای اجرای قانون و ایجاد زمینه حجاب در جامعه فرافکنی می‌کند سردار سلامی: پاسخ غیرقابل تصوری به اسرائیل خواهیم داد / اسرائیلی‌ها فکر می‌کنند با پرتاب چند موشک می‌توانند تاریخ را عوض کنند رئیس دفتر مقام معظم رهبری: پاسخ ایران به صهیونیست‌ها دندان‌شکن است

سه نکته کلیدی در بودجه 97

بودجه پیشنهادی دولت برای سال 97، نکات جالب توجهی در موضوعاتی همچون مالیات ها، مسائل عمرانی و نرخ حامل های انرژی را در خود جای داده است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۸ - ۲۳ آذر ۱۳۹۶ - 2017 December 14
کد خبر: ۴۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ حسن روحانی لایحه بودجه ۹۷ را تقدیم رئیس مجلس شورای اسلامی کرد. پس از ارائه لایحه بودجه ۹۷ توسط رئیس جمهور به مجلس، نکاتی به چشم می خورد که اجمالا و بنا به اهمیت به سه مورد آن در ذیل اشاره می کنیم:


نخست: یکی از اقلامی که در این لایحه خودنمایی می کند، درآمدهای مالیاتی پیش بینی شده برای سال ۹۷ است. این رقم نسبت به سال ۹۶، ۱۲ هزار میلیارد تومان افزایش داشته است. بر اساس آخرین آمار از سوی سازمان امور مالیاتی کشور، درآمد مالیاتی ۶ ماه اول سال ۹۶ نزدیک به ۴۳ هزار میلیارد تومان بوده است، یعنی برمبنای بودجه سال ۹۶ تاکنون ۳۷ درصد از آن محقق شده است. حال سوال از دولت محترم این است چگونه با توجه به اینکه کشور در رکود به سر می برد، به دنبال تأمین بودجه از طریق مالیات است؟ در حالی که برای برون رفت از رکود و ایجاد رونق در کشور، یکی از ابزارها کاهش مالیات واحدهای تولیدی است. این سیاست موجب افزایش فشار بر عمده فعالیت های اقتصادی می شود.


دوم:یکی دیگر از مواردی که با توجه به شرایط اقتصادی کشور در لایحه بودجه نامعقول به نظر می آید کاهش بودجه عمرانی است. زیرا کاهش بودجه عمرانی در نهایت به کاهش اشتغال و تولید ملی منجر می شود. یکی از دلایل رکود فعلی اقتصاد کاهش بودجه های عمرانی است.بنابراین کاهش این بودجه می تواند تبعات نگران کننده ای برای اقتصاد ایران در سال های آتی داشته باشد.


سوم: مستندات لایحه بودجه 97 نشان می‌دهد دولت افزایش قطعی قیمت حامل‌های انرژی را کلید زده و درآمد ۱۷هزار میلیارد تومانی از این محل پیش‌بینی کرده است؛در صورت افزایش قابل توجه قیمت حامل‌های انرژی، دولت به صورت رسمی وارد اجرای فاز سوم هدفمندی یارانه‌ها شده است. اگرچه بعد از اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها در سال 93، مواردی چون حذف سهمیه بنزین و محاسبه بنزین با قیمت آزاد و افزایش قیمت بعضی حامل‌های انرژی به صورت پراکنده اتفاق افتاده است اما دولت هیچ‌گاه حاضر نشد رسما این موارد را به عنوان اجرای فاز بعدی هدفمندی یارانه‌ها محسوب کند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار