زلنسکی: اوکراین نمی‌تواند با واگذاری بیشتر خاک خود در ازای آتش‌بس موافقت کند ادعای نتانیاهو درباره برنامه هسته‌ای ایران حمله ۶ پهپاد یمنی به ۴ موضع حیاتی در اراضی اشغالی گزارش سالانه حقوق بشر آمریکا: خشونت روزانه اسرائیل در کرانه باختری رکورد ۲۰ ساله را شکست وزارت خارجه یمن: عملیات نیرو‌های مسلح ما برای همبستگی با غزه است رایزنی وزیران خارجه عربستان و آمریکا درباره تحولات غزه مصر: کمیته‌ای از ۱۵ شخصیت فلسطینی برای اداره غزه به مدت ۶ ماه تشکیل شده است زلنسکی به گفت‌و‌گو‌های ترامپ و پوتین دعوت نشده است یک دیپلمات زن، مدیرکل آمریکا وزارت خارجه ایران شد لاریجانی: جبهه مقاومت دنبال منافع مردم منطقه است انتصاب جدید در وزارت امور خارجه؛ حمید قنبری کیست؟ غریب‌آبادی: همکاری کشور‌های ساحلی خزر برای حفاظت از آن ضروری است کاخ سفید: «ترامپ» و «پوتین» جمعه در «انکوریج» دیدار می‌کنند نیرو‌های گارد ملی آمریکا وارد پایتخت شدند سفیر جدید اندونزی استوارنامه خود را تسلیم عراقچی کرد

عبور «بن سلمان» از 5 عضو خاندان حاکم در صف قدرت

یک روزنامه عربی اسامی پنج نفری را که در صف قدرت بر «محمد بن سلمان» مقدم بوده‌اند و وی از آنها عبور کرده، منتشر کرد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۶ - ۰۱ تير ۱۳۹۹ - 2020 June 21
کد خبر: ۴۷۰۷۸

به گزارش راهبرد معاصر، بر اساس نظام سلطنتی عربستان سعودی، قدرت در این کشور را یکی از فرزندان موسس آل‌سعود «عبدالعزیز بن عبدالرحمن الفیصل» یا فرزندان فرزندان وی بر عهده می‌گیرند.

 

روزنامه «عربی ۲۱» در گزارشی در همین زمینه نوشت، اما ولی‌عهد کنونی عربستان سعودی «محمد بن سلمان» پنج شخصیتی را که از وی به قدرت نزدیکتر بوده‌اند، پشت سر گذاشت و در ژوئن ۲۰۱۷ ولی‌عهد شد آنهم پس از آنکه هیأت بیعت، «محمد بن نایف» ولی‌عهد وقت یعنی پسرعموی وی که منصب وزیر کشور را نیز بر عهده داشت، برکنار کرد.

 

این پنج نفر که در واقع عموهای بن‌سلمانند، به شرح زیر هستند:

شاهزاده «ممدوح بن عبدالعزیز». فرزند موسس آل‌سعود از خانم «نوف بنت نواف بن النوری الشعلان» که در سال ۱۹۴۱ متولد و به عنوان امیر منطقه تبوک منصوب شد. وی بعدا رئیس مرکز پژوهش‌های استراتژیک شد و سپس استعفا داد. او به دفاع از هیأت امیر به معروف و نهی از منکر و دعوت به سلفیت و نقد اخوان مشهور است.

 

شاهزاده «عبدالله بن عبدالعزیز» فرزند موسس آل‌سعود از خانم «هیا بنت سعد السدیری» که در سال ۱۹۳۸ متولد و به عنوان امیر منطقه «الجوف» منصوب شد. وی بعدها سمت‌های دیگری مانند مشاور «عبدالله بن عبدالعزیز» شاه سابق سعودی و مشاور «سلمان بن عبدالعزیز» شاه فعلی به دست آورد.

 

شاهزاده «احمد بن عبدالعزیز» که در سال ۱۹۳۹ متولد شد و کوچکترین فرزند موسس سعودی از خانم «حصه بنت احمد السدیری» و برادر شاه فعلی سعودی است. وی منصب وزارت کشور را تا ۲۰۱۲ بر عهده داشت.

 

شاهزاده «مشهور بن عبدالعزیز» فرزند موسس آل‌سعود از خانم نوف بنت نواف النوری الشعلان که در سال ۱۹۴۱ متولد شد و برای تکمیل تحصیلات به انگیس رفت. وی پس از تکمیل تحصیلات به عربستان سعودی بازگشت اما کار سیاسی انجام نمی‌دهد.

 

شاهزاده «مقرن بن عبدالعزیز» فرزند موسس آل‌سعود که در ۱۹۴۲ متولد شد و کوچکترین پسر زنده از وی است و برادر تنی ندارد. در سال ۲۰۱۵ منصب ولایت‌عهدی را تنها سه ماه بر عهده داشت و خودش درخواست استعفا کرد.

 

منبع:فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار