هشدار صلیب سرخ نسبت به تحریم‌های آمریکا علیه سوریه-راهبرد معاصر

هشدار صلیب سرخ نسبت به تحریم‌های آمریکا علیه سوریه

«کمیته بین‌المللی صلیب سرخ» روز یکشنبه در گزارشی اعلام کرد: شرایط وخیم اقتصادی، تحریم‌های آمریکا علیه ملت سوریه و بحران شیوع بیماری «کووید ۱۹ » در دهمین سالگرد آغاز مخاصمات در این کشور، میلیونها نفر را بسوی فقیرتر شدن و گرسنگی در سوریه می‌کشاند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۶ - ۱۵ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 05
کد خبر: ۴۹۱۷۱

به گزارش راهبرد معاصر آمریکا از ۱۷ ماه ژوئن علاوه بر تحریم‌های ۱۰ سال گذشته با تصویب قانونی موسوم به «قیصر»(سزار) تحریم‌های جدیدی را علیه مردم سوریه اعمال کرده است که موجب کاهش شدید ارزش لیره (پول ملی سوریه) از ۵۰۰ لیره در برابر هر دلار به ۳۵۰۰ لیره شد که با اقدامات دولت این کشور این روند در روزهای اخیر به حدود ۲۵۰۰ لیره رسیده است.

سوری‌ها در هفته‌های گذشته به دنبال تصویب قانون قیصر در آمریکا، با برگزاری تظاهرات ضمن حمایت از دولت خود، بر ایستادگی در برابر این تصمیم جدید واشنگتن تاکید کرده‌اند.

به گزارش دفتر کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از دمشق و ژنو، نیازهای بشردوستانه در سراسر سوریه در زمان حاضر هم عظیم است و این نیازها به سرعت در حال افزایش است و در این میان، شدیدترین بحران اقتصادی از زمان آغاز مخاصمات در این کشور تاکنون جریان دارد و وضع تحریمهای جدید آمریکا، اوضاع را در شرایط کنونی در سوریه وخیم‌تر کرده است.

به دنبال شکست تروریست‌ها در سوریه و پیروزی دولت این کشور با وجود حمایت‌های همه جانبه آمریکا و برخی کشورهای عربی و غربی از آنان، واشنگتن در ماه گذشته به افزایش تحریم‌های اقتصادی علیه ملت سوریه و برخی شخصیت‌های این کشور روی آورده است تا شاید بتواند در انتخابات ۲۰۲۱ سوریه تاثیرگذار باشد.

«فیلیپ اشپوئری» رییس نمایندگی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در دمشق در این خصوص گفت: علاوه بر یک دهه مخاصمه پایان‌ناپذیر و خشن، مردم سوریه در چند ماه اخیر دچار یک کابوس اقتصادی شده‌اند. بر اساس یک تخمین محافظه‌کارانه، اکنون صدها هزار نفر از جمعیت آسیب‌پذیر این کشور به سوی فقر و گرسنگی رانده می‌شوند. ما به عنوان کمیته بین‌المللی صلیب سرخ همراه با هلال احمر سوریه کمکهای خود را به مردم، از جمله به شکننده‌ترین گروه‌های مردم، افزایش خواهیم داد». 
وی افزود: ماه‌ها آشفتگی اقتصادی در کشور همسایه لبنان و عوارض همه‌گیری «ویروس کرونا» در کنار تمهیدات اتخاذ شده برای ریشه‌کن کردن این ویروس در سوریه، باعث افزایش شدید قیمتها و کاهش ارزش لیره شده است.

سرمایه‌گذاران سوری به دنبال بحران در سوریه، سرمایه‌های خود را برای ادامه فعالیت به لبنان منتقل کردند که به دنبال بحران اقتصادی در این کشور و مسدود کردن دارایی‌های برخی افراد در بانک‌های لبنان برای جلوگیری از خروج آنها بحران در این کشور بر سرمایه‌گذاران سوری نیز تاثیر گذاشته و علاوه بر این قانون قیصر شامل برخی همسایگاه و دوستان سوریه نیز می‌شود که با این کشور بخواهند همکاری کنند.

اشپوئری با اشاره به این‌که این اتفاقات منجر به زنجیره‌ایی از آثار مختلف بر کسب و کار و درآمد مردم سوریه شده است، افزود: تقریبا ۹۰ درصد خانواده‌های سوری که از طرف کمیته بین‌المللی صلیب سرخ با آنان تماس گرفته شد، از دست دادن شغل یا منابع مالی در ماه های اخیر را گزارش و ۷۰ درصد هم هیچ پس‌اندازی برای گذر از این شرایط ندارند.
وی اضافه کرد: این بحران اقتصادی در شرایطی رخ می‌دهد که پیشینه نیازهای فراوان بشردوستانه در سراسر سوریه، از جمله در خطوط مقدم درگیری هر روز باعث خسارات جانی به غیرنظامیان می‌شود.

وی بر قتل غیرنظامیان، ربودن و باجگیری از آنان توسط گروههای تروریستی در خطوط مقدم درگیری ابراز تاسف و نگرانی کرد.

تروریست‌ها در سوریه در ده سال گذشته ضمن اشغال نزدیک به ۸۰ درصد از خاک این کشور اقدام به قتل عام شهروندان غیرنظامی، ایجاد گورهای دستجمعی و یا ربودن سوری‌ها کردند که با گذشت این مدت هنوز از سرنوشت شماری از آنان اطلاعی در دست نیست و یکی از موارد مورد تاکید طرف‌های مذاکره کننده در «نشست آستانه» بین مخالفان، دولت سوریه با وساطت ایران، ترکیه و روسیه، روشن شدن سرنوشت افراد مفقود شده است.

این مقام صلیب سرخ گفت: بسیار  از خانواده‌های سوری به دلیل سالها جنگ از هم جدا افتاده‌اند، زنان و کودکان در اردوگاه‌های آوارگان هستند و شهرها، مدارس و بیمارستان‌ها در سوریه ویران شده‌اند. مردم در نتیجه بارها آوارگی دست‌جمعی و تلاش مداوم برای زنده ماندن خسته و درمانده شده‌اند.
وی توضیح داد: امروز بیشتر از هر زمانی دیگری مردم در سراسر سوریه نیازمند کمک‌های بشردوستانه بی‌غرض هستند که بر اساس سنجش نیازهای میدانی تامین و به شکلی مستقل به دستشان برسد.

۱۲ میلیون سوری در جریان بحران این کشور در داخل و خارج آواره شدند که ۶ میلیون نفر از آنان در سال‌های اخیر و به دنبال آزادسازی مناطق اشغالی، به خانه‌های خود بازگشته و مابقی به خاطر برخی کارشکنی‌های آمریکا برای گرفتن امتیاز برای مخالفان، همچنان آواره هستند.
«فابریزیو کاربونی» مدیر منطقه خاورمیانه و نزدیک کمیته بین‌المللی صلیب سرخ نیز در این خصوص گفت: ما به سرعت نیازمند دسترسی مناسب و غیرسیاسی به تمام کسانی هستیم که درگیر مخاصمه در سوریه هستند؛ عدم وجود این دسترسی هر روز به قیمت جان انسانها تمام می‌شود. استان «ادلب» نمونه‌ای از این بحران ادامه‌دار و عمیق در این کشور است. کمیته بین‌المللی صلیب سرخ نیازمند دسترسی برای افزایش فعالیتهایش در کنار سایر شرکای خود در نهضت بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر است. سوری‌ها نمی‌باید گروگان تعارضات سیاسی و تاخیرهای مرگبار در راه ارایه کمکهای نجات بخش باشند.

تروریست‌ها در سال‌های اخیر بارها از مردم به عنوان سپرانسانی هنگام درگیری با ارتش سوریه استفاده کرده‌اند و با پناه گرفتن در خانه‌های مردم تلاش می‌کنند تا از حملات ارتش سوریه و روسیه خود را زنده نگهدارند.
مانند میلیونها سوری در سایر مناطق این کشور، باور بر این است که چهار میلیون نفر در منطقه ادلب برای چندمین بار آواره شده‌اند. در سوریه، تعداد آوارگان حداقل ۶ میلیون نفر است. میلیونها نفر دیگر هم در کشورهای همسایه و خارج از این کشور آواره هستند.

آمریکا و کشورهای غربی و عربی تلاش دارند تا از آوارگان به دنبال شکست‌های خود جهت گرفتن امتیازات سیاسی برای مخالفان دولت قانونی دمشق  استفاده کنند و به همین خاطر مشکلاتی را برای بازگشت آنان ایجاد کرده و دولت سوریه نیز بارها بر آمادگی برای فراهم کردن برخی نیازهای آنان به منظور بازگشت‌شان تاکید کرده است.
کاربونی افزود: سرنوشت کسانی که بعد از آوارگی به سرزمین خود باز می‌گردند، موجب نگرانی عظیم است. طی یک سال اخیر، حدود ۵۰۰ هزار نفر از آوارگان داخلی و خارجی به خانه‌های خود در سوریه بازگشته‌اند. این افراد شجاعانه خطرهای عظیم ناشی از زمین‌های آلوده به مین و تسلیحات و زیرساختهای ویران را به جان خریده‌اند تا زندگی و جامعه خود را از نو بسازند. به عنوان بخشی از پشتیبانی گسترده برای بازسازی پایدار تمام سوریه، این مردم باید مورد حمایت قرار گیرند.
وی ادامه داد: سرنوشت کسانی که خانواده‌هایشان هنوز منتظر بازگشتشان هستند، موضوع حیاتی دیگری در سوریه امروز است. برای دهها هزار خانواده‌ایی که بستگان مفقود دارند، بازسازی زندگی به طور خاصی سخت است. علاوه بر آن این خانواده‌ها با نیازهای مضاعف اقتصادی، اداری، قانونی، روانشناختی و روانی- اجتماعی حاصل از مفقود شدن اعضای خانواده‌شان روبرو هستند.
مدیر منطقه خاورمیانه و نزدیک کمیته بین‌المللی صلیب سرخ تاکید کرد: واکنشی قوی از سوی جامعه جهانی، طرفین درگیری و گروه‌های بشردوستانه می‌تواند به نیازهای خانواده‌های سوری از قبیل حق آگاهی از سرنوشت عزیزانشان پاسخ دهد.
 در ماههای پیش‌رو، کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، همراه با هلال احمر سوریه و سایر شرکای نهضت بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر، عملیات بشردوستانه خود را در سوریه افزایش خواهند داد تا ضمن ادامه فعالیت‌های محوری نجات‌بخش، از گروه‌های آسیب‌پذیر از پس لرزهای بحران اقتصادی پشتیبانی کنند.
فعالیت‌های محوری صلیب سرخ جهانی شامل انجام تعمیرات اضطراری زیرساخت‌های آبرسانی، توزیع خوراک و غذای گرم به صورت روزانه به نیازمندان و پشتیبانی از خدمات درمانی جوامع و اردوگاه‌های آوارگان سوری است.

آمریکا درست در زمانی قانون قیصر را بعد از شش سال تاخیر تصویب کرد که سوریه به دنبال آزادسازی مناطق اشغالی به دنبال جلب و جذب سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی به منظور ترمیم و بازسازی زیرساخت‌ها در این کشور برای فراهم شدن زمینه اشتغال و بازگشت آوارگان بود.

سوریه از اسفند ماه ۱۳۸۹ درگیر بحران ناشی از حمایت برخی از همسایه@ها و کشورهای غربی و عربی از تروریست‌هایی از ۱۲۰ کشور جهان است و این روزها ویروس و بیماری کرونا نیز به مشکلات مردم سوریه به خصوص در اردوگاه‌های آوارگان در مناطق شمالی این کشور اضافه شده است.

ایرنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده