طاعون خیارکی چیست؟ آیا به ایران آمده است؟ + علائم-راهبرد معاصر
داروی جدید در آزمایش‌ها، ممکن است روند پیشرفت بیماری پارکینسون را کند کند قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است خبر جدید وزیر ارشاد درباره هنرمندان ممنوع الفعالیت سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ قصاص برای عامل جنایت در بازی خرس وسطی فیلم / گل اول مس رفسنجان به پرسپولیس در دقیقۀ ۴ پیاده‌روی روزانه می‌تواند افسردگی را کاهش دهد لحظهٔ هجوم خودرو به میان جمعیت در آلمان با دست‌کم ۱۱ کشته + فیلم وقوع زلزله ۴ ریشتری در هفتکل ایران ۱۵ - ۱۱ پرتغال/ صعود واترپلو ایران به نیمه نهایی سطح ۲ کاپ جهانی  برتری استقلال مقابل آلومینیوم در ۴۵ دقیقه اول  تساوی یک نیمه‌ای هوادار و نساجی ترکیب آلومینیوم و استقلال اعلام شد

طاعون خیارکی چیست؟ آیا به ایران آمده است؟ + علائم

طاعون خیارکی یکی از انواع طاعون هاست که به تازگی در چین بروز و ظهور کرده است گرچه برای آن درمان وجود دارد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۲ - ۱۷ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 07
کد خبر: ۴۹۵۱۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ طاعون خیارکی یکی از انواع طاعون هاست و ناشی از عفونت باکتریایی است و می‌تواند کشنده باشد اما امکان درمان این بیماری با داروهای آنتی بیوتیک موجود وجود دارد. در زیر درباره علائم طاعون خیارکی بیشتر بخوانید.

 

شاید شیوع طاعون خیارکی در قرن 14 را بتوان مرگبارترین بیماری همه گیر شده یا اپیدمیک در طول تاریخ انسانی دانست. این بیماری در آسیای مرکزی شکل گرفته و در اواخر سال 1340 میلادی اروپا را درنوردید.
 
 
با شیوع بیماری کرونا، عملا این ویروس تبدیل به عامل یک بیماری واگیر دار جهانی یا به عبارتی، اپیدمی شده است. نباید فراموش کرد در طول تاریخ بیماری‌های همه گیر زیادی وجود داشته که جوامع انسانی را در نوردیده و باعث مرگ جمعیت عظیمی از انسانها شده است.
 
 
مرگبارترین بیماری‌های واگیردار تاریخ/ عکس
 

دانشمندان چینی اعلام کردند که سومین مورد از بیماری طاعون خیارکی را در این کشور تشخیص دادند. گزارش ها حاکی از آن است که یک دامدار به بیماری طاعون خیارکی مبتلا شده که در حال حاضر در قرنطینه و تحت مراقبت قرار دارد و از وضعیت جسمی پایداری برخوردار است.

 

اما طاعون خیارکی چیست؟

 

طاعون خیارکی بیماری است که توسط جوندگان و کک‌ها به انسان منتقل می شد. بسیاری معتقدند گزیدن جوندگان به خصوص موشها باعث انتقال سریع این بیماری از طریق کک‌ها به انسان می‌شود. باکتری عامل این بیماری در بدن کک تکثیر شده و فضای معده او را به کلی اشغال می‌کند و در نهایت باعث مرگ آن به دلیل گرسنگی می‌شود.

 

این موضوع باعث می‌شود که کک حریصانه یک میزبان که می‌تواند انسان یا یک جونده باشد را نیش زده و تلاش بی نتیجه ای را برای فرو نشاندن گرسنگی خود انجام می‌دهد؛ سپس خونی که از بدن میزبان مکیده و با باکتری آغشته شده است را روی زخم استفراغ می‌کند؛ بدین ترتیب باکتری طاعون خیارکی میزبان جدیدی بدست می آورد و کک در اثر گرسنگی می‌میرد.

 

 

مرگبارترین بیماری‌های واگیردار تاریخ/ عکس

 

این طاعون یکی از سه نوع طاعون ناشی از عفونت باکتری Y. pestis است. معمولاً Y. pestis توسط کک‌های آلوده که روی حیوانات کوچک زندگی می‌کنند پخش می‌شود. علائم آن شامل تب، سردرد و استفراغ است. متداول‌ترین حالت طاعون است که طی نیش کک یا گازگرفتگی توسط موش آلوده به باسیل به وجود می‌آید. طاعون ابتدا باعث مرگ تعداد بسیار زیادی از موش‌ها می‌شود؛ بنابراین، کک‌ها به دنبال میزبان دیگر، به انسان‌ها یا حیوانات خانگی حمله کرده و باعث آلودگی آن‌ها می‌شوند.

 

علائم طاعون خیارکی چیست؟

دورهٔ نهفتگی بیماری بین دو تا شش روز طول می‌کشد. سپس علایم اولیه، یعنی لرز و تب بالا، سرگیجه، درد شدید عضلات و مفاصل، کوفتگی و سر درد ظاهر می‌شوند. پس از ۲۴ ساعت، خیارک‌هایی بر روی بدن بیمار به‌وجود می‌آیند. خیارک‌ها غدد لنفاوی هستند که متورم شده‌اند. این خیارک‌ها معمولاً در اطراف ناحیهٔ نیش کک ظاهر می‌شوند و به تدریج بزرگ می‌شوند و بسیار دردناک و حساس هستند. از علایم دیگر کم‌شدن آب بدن و عطش دایمی بیمار است. در صورتی که بیمار به ‌موقع تحت علاج قرار نگیرد، علایم هشدار دهنده‌ای همچون افزایش تعداد ضربان‌های قلب، آشفتگی و هذیان ظاهر می‌شوند. در این صورت بیمار پس از ۳۶ ساعت می‌میرد. البته بین ۲۰ تا ۴۰٪ این بیماران ممکن است به طور ناگهانی، پس از یک دورهٔ نقاهت طولانی، از مرگ نجات یابند.

 

آیا طاعون خیارکی در ایران هم شیوع پیدا کرده؟

 هنوز هیچ گزارشی مبنی بر اینکه آیا موردی از ابتلا به این بیماری در ایران هم شناسایی شده یا نه منتشر نگردیده است.

ارسال نظر