بحران تکمیل کابینه عراق به کجا می‌انجامد؟-راهبرد معاصر
واکنش روسیه به تصمیم آمریکا برای استقرار سامانه موشکی در آلمان سید حسن نصرالله: هدف غرب لطمه زدن به ارزش‌های مرتبط با جهاد، شهادت و مقاومت بود واکنش ایران به ادعای استفاده از تسلیحات تهران توسط یمن آمریکا تحریم‌هایی را علیه رژیم صهیونیستی اعمال کرد طعنه رهبر انصارالله به فرار ناو آمریکایی: شما از شیر غران، گریخته‌اید، نه یک موش! نتانیاهو: هر توافقی باید به اسرائیل اجازه دهد به جنگ بازگردد موافقتنامه جامع همکاری ایران و روسیه بزودی امضا می‌شود استقرار سفیر جمهوری آذربایجان در تهران در آینده نزدیک حماس: تاکنون هیچ خبر جدیدی درباره مذاکرات به ما داده نشده است سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه قالیباف و پوتین دیدار کردند سرویس اطلاعات خارجی روسیه: واشنگتن به دنبال جایگزین برای زلنسکی است وضعیت زندانیان ایرانی محور گفت‌وگوی سفیر ایران و معاون وزیر دادگستری ترکیه واکنش کرملین به بیانیه پایانی نشست ناتو قرارداد یک میلیارد دلاری مراکش با رژیم صهیونیستی در بحبوحه جنگ در غزه

بحران تکمیل کابینه عراق به کجا می‌انجامد؟

عضو کمیته امنیت پارلمان عراق در یادداشتی اختصاصی برای راهبرد معاصر به بیان دیدگاه پیرامون علل تاکید البنا بر نامزدی فیاض و سر باز زدن الاصلاح پرداخت.
محمد الغبان؛ وزیر داخله سابق عراق
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۶ - ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ - 2019 February 17
کد خبر: ۴۹۷۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ مسئله تعیین وزیر داخله برای کابینه عبدالمهدی تبدیل به دردی مزمن در سیاست داخلی عراق شده است. دو طرف ماجرا همچنان بر تصمیم خود پافشاری می کنند و موضوع تبدیل به جنگ اراده ها شده است. با وجود تمام گمانه زنی ها، فالح فیاض همچنان نامزد فراکسیون البناء برای کسوت وزارت داخلی است اما به تازگی، پیشرفت هایی بدست آمده است که ممکن است صحنه را تغییر دهد. در همین رابطه، محمد الغبان، وزیر داخله سابق عراق (2014-2016) که اکنون نماینده پارلمان عضو ائتلاف الفتح و کمیته امنیت پارلمان است، طی یادداشتی اختصاصی برای "راهبرد معاصر" به تشریح برخی از جوانب موضوع پرداخته است.

 

چرا با فیاض مخالفت می کنند؟

در ابتدا، طبق توافقی که میان رهبران شماره یک دو فراکسیون، یعنی مقتدی صدر از الاصلاح و هادی العامری از البنا بدست آمد، قرار بر این شد که نخست وزیر، آزادی کامل در تعیین چینش کابینه داشته باشد ولی در عمل، وقتی که نامزد وزارت کشور، فیاض معرفی شد، رهبران اصلی الاصلاح یعنی مقتدی صدر، عمار حکیم و حیدرالعبادی آن را وتو کردند. این اقدام نه ناشی از تناقض نامزدی فیاض با توافقات صورت گرفته بوده و نه به دلیل عدم حمایت چشمگیر از او؛ بلکه موضوع مسلما مجازات فیاض به خاطر جدایی از العبادی بود که باعث شد البنا تبدیل به فراکسیون اکثریت شود. اگر این اتفاق نمی افتاد، حتی ممکن بود فیاض از سوی الاصلاح به عنوان جانشین العبادی در کسوت نخست وزیری معرفی شود.

 

چرا بر باقی ماندن فیاض اصرار داریم؟

ائتلاف فتح و سایر گروه های عضو البناء میلی به عقب نشستن از نامزدی فیاض ندارند زیرا معرفی وی بر اساس اتفاق نظر بر رویش و سهمی که حزبش داشته، انجام شده است. از جهتی دیگر، نمی خواهیم دست از او بکشیم چراکه او شریک ما در ناکام گذاشتن طرح های مد نظر عربستان و امریکا بوده؛ طرح هایی که محور دیگر به دنبال اجرایی کردن آن هاست. در چنین بستری، تنها در صورتی از نامزدی فیاض منصرف می شویم که خود او از این موضوع کنار بکشد.

 

عبدالمهدی، آزاد است که گزینه های دیگر معرفی کند

آقای عادل عبدالمهدی می تواند نامزد دیگری را به جای فیاض معرفی کند ولی این امر، مستلزم توافق با گروه های دیگر است و او تا به حال چنین نکرده! همانطور که اوضاع در مورد وزارت های دیگر هم به همین منوال است. وزارت های باقی مانده همچنان در کش و قوس توافقات سیاسی میان احزاب مرتبط است و عبدالمهدی دخالتی در آن نمی کند.

 

هادی العامری می گوید، پایان ماجرا نزدیک است

رئیس ائتلاف فتح به خود من خبر داده که پیش از برگزاری دور جدید جلسات پارلمان، بحران تعیین وزیر کشور پایان می یابد و توافقات اولیه برای تکمیل کابینه و وزارت های باقی مانده بدست امده است. البته او اشاره ای به جزئیات نکرد.

 

در جلسات مشترک سائرون با فتح چه گذشته؟

طی دو جلسه مشترک میان فتح و سائرون برگزار شد، وارد جزئیات نشدیم ولی توافق کردیم که موضوع پیش از آغاز دور جدید جلسات پارلمان، حل و فصل شود. همچنین کمیته ای مشترک برای همکاری در تکمیل کابینه و موضوعات دیگر تشکیل دادیم و فکر می کنیم که اگر توافقی میان این دو ائتلاف حاصل شود، اقناع بقیه آسان خواهد بود. ما خواهان ادامه همکاری میان دو ائتلاف هستیم که در پارلمان بزرگترین ها هستند.

 

 

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار