فیلم| لحظه دستگیری هانی کُرده شرور سطح یک به ضرب گلوله پلیس مدیرعامل پرسپولیس استعفا کرد/ جانشین درویش مشخص شد عکس / پزشکیان پای تخته رفت؛ تصاویری از جلسه بررسی راهکار‌های رفع ناترازی انرژی فیلم/ انهدام باند کلاهبرداری اتباع که با گروگانگیری صوری اقدام به اخاذی می‌کردند برد سخت کهکشانی‌ها مقابل آلاوز/ گلزنی کاماوینگا در روز اخراج امباپه پایان گروگان‌گیری در بهارستان؛ ۳ آدم‌ربا دستگیر شدند آتش‌بازی اعجوبه اسپانیایی در فرانسه/ آلکاراس قهرمان تنیس مونته‌کارلو شد لژیونر ایرانی در رادار پرسپولیس و تراکتور کدام ویتامین برای سلامت مغز ضروری است؟ شکست ۹ بر صفر علی ارسلان در کشتی فرنگی قهرمانی اروپا/ ناکامی قهرمان المپیک در نیمه نهایی بازداشت همخانه فراری پس از سقوط مرموز زن جوان از طبقه چهارم فیلم / پرداخت وام به بازنشستگان دوباره از سرگرفته شد تیم ملی فوتسال ایران نایب قهرمان تورنمنت تایلند شد یک جوان در آبشار شیرآباد غرق شد نقص فنی در سیستم ترمز کامیون کشنده ۵ فوتی در سنندج برجای گذاشت

آیا هزینه درمان هر بیماری کرونایی 19 میلیون تومان است؟

هزینه درمان هر بیمار کرونایی مطابق با گزارش روابط عمومی وزارت بهداشت حداقل ۱۹ میلیون تومان اعلام شده است. اما آیا این همه هزینه ای است که به کشور تحمیل می شود؟
تاریخ انتشار: ۰۱:۱۳ - ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ - 2020 August 02
کد خبر: ۵۳۱۴۲

به گزارش راهبرد معاصر گزارش روابط عمومی وزارت بهداشت مبنی بر هزینه حداقل ۱۹ میلیون تومانی درمان یک بیمار کورونایی پیام بزرگی به سیاستگذاران نظام سلامت و حتی دولت محترم دارد!
طبق گزارش رسمی منتشر شده (اگر کم شماری نداشته باشیم!) تا کنون ایران حدود ۳۱۰ هزار مورد تایید شده کورونا داشته است که هزینه ای حداقل ۶ هزار میلیارد تومان به کشور تحمیل شده است.
بعید بنظر می رسد که برآورد روابط عمومی وزارت بهداشت همه هزینه ها از جمله هزینه های غیر مستقیم همینطور هزینه های نامحسوس را شامل شده باشد.
حتی اگر سوگ و رنجی که مردم بخاطر این اپیدمی متحمل می شود را نادیده بگیریم بار اقتصادی ناشی از کورونا بخصوص در شرایط ظالمانه تحریم ها به حدی است که کمتر کشوری می تواند تحمل اثرات مخرب آن را داشته باشد.

به طور معمول هزینه های نامحسوس ناشی از اپیدمی ها چند برابر هزینه های مستقیم است. این تحمیل هزینه همچنان بر کشور فشار می آورد و هر سیاستی که برای کنترل اپیدمی با ناکامی همراه باشد بار مالی شدیدی را بر کشور تحمیل می کند که نتیجه اش یک سندرم جدی و چرخه نامیمونی از فقر و بیماری است.
در این دوران سخت یکی از مهمترین رویکردها بهره گیری از اقتصاد خوب است.
هزینه پیشگیری بسیار کمتر از هزینه درمان است به شرطی که رویکرد خود را بجای سیاستگذاری های درمانی به سیاستگذاری های پیشگیری تغییر دهیم.

دکتر حمید سوری
استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و عضو ستاد کنترل اپیدمی کرونا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار