طرز تهیه مربای انجیر سیاه+ خواص-راهبرد معاصر
وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام همتی: از رونق گذشته در مناطق آزاد خبری نیست فرمانداری: مرز مهران بازگشایی می‌شود نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد ویتامین دی به درمان دیابت کمک می‌کند؟ پزشکیان: اینکه توانستیم یک بلوچ سنی را استاندار کنیم با نظر مقام معظم رهبری بود وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم صعود پرسپولیس به یک هشتم در غیاب ۶ ستاره اصلی | کُت تن لوکاس ژوائو است قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد تعرفه گاز برای پرمصرف‌ها افزایش یافت واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو سخنگوی سازمان هدفمندی: منایع یارانه هنوز تامین نشد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران

طرز تهیه مربای انجیر سیاه+ خواص

انجیرسیاه از میوه‌های محبوبی است که مدتی کوتاه در تابستان در دسترس است، اما با تهیه مربای انجیر سیاه می‌توانید تا مدت‌ها از طعم خوب و خواص بی نظیر آن استفاده کنید.
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۴ - ۲۱ مرداد ۱۳۹۹ - 2020 August 11
کد خبر: ۵۴۳۷۰
به گزارش راهبرد معاصر؛ تا فصل انجیر تمام نشده باید دست به کار شوید و هم میوه‌اش را حداقل یک بار در روز بخورید هم مربا و مارمالادش را درست کنید تا حداقل تا چند ماه دیگر بتوانید از آن استفاده کنید. میوه‌ای پر از خواص که نباید از آن غافل شد. انجیر سیاه هم مثل انجیر زرد خواص بسیاری دارد که می‌توان از میوه و فرآورده‌های آن بیشترین استفاده را برد. علاوه بر این انجیر سیاه به دلیل پوست ضخیم‌تری که دارد به حرارت مقاوم‌تر است و مربای آن قطعا می‌تواند تجربه لذیذ و شیرینی باشد.
 
مواد لازم:
انجیر سیاه ریز: ۱ کیلوگرم
 
شکر: ۷۵۰ گرم
 
هل: ۴ تا ۵ عدد
 
آبلیمو تازه: ۱ قاشق غذاخوری
 
وانیل: ۱ قاشق چایخور
 
طرز تهیه و دستور پخت مربای انجیر سیاه:
۱. انجیرها را پس از شست‌وشو و خشک‌شدن در یک قابلمه بچینید و لایه لایه روی آن شکر بپاشید.
 
۲. قابلمه را در یخچال بگذارید تا آب بیندازد.
 
۳. سپس به همراه هل روی شعله متوسط بگذارید تا بپزد.
 
۴. مایع باید کاملا غلیظ و ظاهر انجیرها شیشه‌ای و براق شود.
 
۵. چند دقیقه مانده به پایان پخت آبلیمو را اضافه کنید و بعد از ۳ دقیقه شعله گاز را خاموش کنید.
 
۶. اجازه دهید مربا کاملا سرد شود سپس آن را در شیشه‌های کاملا خشک و بدون بو بریزید.
 
 
خواص انجیر سیاه
 
 
۱. کنترل فشار خون
به دلیل این که انجیر سیاه حاوی پتاسیم و پکتین است، به کنترل فشار خون کمک می‎کند. آنچه باعث ابتلا به فشار خون می‎شود، وجود سدیم در بدن است. اما پتاسیم انجیر سیاه، سدیم را خنثی می‎کند. این میوه با کنترل فشار خون، احتمال حمله قلبی و سکته مغزی را تا حد زیادی کاهش می‎دهد. از دیگر خواص انجیر سیاه درمان عروق کرونر است. در انجیر سیاه عناصری همچون فنول، امگا ۳ و امگا ۶ موجود است که به درمان بیماری عروق کرونر کمک می‎کنند.
 
۲. کاهش کلسترول
همانطور که گفتیم این میوه حاوی مقداری زیادی پکتین (نوعی فیبر محلول) است. به همین دلیل زمانی که وارد دستگاه گوارش می‎شود، توده‎های ‎اضافی کلسترول را با خود به سمت انتهای روده بزرگ می‎برد. به این ترتیب می‎تواند در خروج کلسترول اضافه از بدن کمک کند.
 
۳. کاهش وزن
باورتان می‎شود که یکی از خواص انجیر سیاه کاهش وزن باشد؟ البته فراموش نکنید که در مصرف آن نباید زیاده روی کنید؛ زیرا در این صورت جواب عکس می‎گیرید و کالری زیاد در آن منجر به افزایش وزن می‎شود.
 
 
این میوه حاوی فیبر است که باعث احساس سیری می‎شود. از سوی دیگر با بهبود عملکرد روده، باعث خروج مواد زائد از بدن می‎شود. در حالی که اگر همین مواد زائد از جمله کلسترول در بدن باقی بمانند، باعث چاقی می‎شوند.
 
۴. درمان یبوست
یکی از مهم‌ترین خواص انجیر سیاه بهبود سلامت سیستم گوارش و درمان یبوست است. یبوست که به دلیل خشکی روده‎ها ‎و عملکرد بد معده رخ می‎دهد، با مصرف انجیر سیاه بهبود می‎یابد. این میوه یک نوع ملین طبیعی به شمار می‎رود که باعث نرمی روده‎ها ‎می‎شود. در عین حال انجیر سیاه حاوی مقداری زیادی پروبیوتیک است. این ماده به حفظ باکتری‎های ‎مفید روده کمک می‎کند. اما در حالت یبوست، به دلیل خروج پرفشار مواد زائد، این باکتری‎ها ‎از بین می‎رود.
 
۵. پیشگیری از سرطان
اگر می‎خواهید از سرطان در امان بمانید، در طی روز چند عدد انجیر سیاه میل کنید. زیرا فیبر موجود در آن از بروز سرطان (بخصوص سرطان دستگاه گوارش) جلوگیری می‎کند. همچنین در پیشگیری از سرطان سینه موثر است. اگر بانوان پس از دوره یائسگی انجیر سیاه مصرف کنند، از ابتلا به سرطان سینه در امان می‎مانند.
 
۶. مبارزه با دیابت
به دلیل اینکه انجیر سیاه حاوی پتاسیم است، می‎تواند مقدار قند اضافه خون را درمان کند. همچنین باعث کاهش انسولین برای بیماران دیابتی می شود. افزایش انسولین، باعث افت شدید قند خون می‎شود و خطر سکته مغزی را به دنبال دارد. در صورتی که انسولین کاهش یابد، قندخون افزایش خواهد یافت.
 
۷. جلوگیری از پوکی استخوان
این میوه حاوی مقدار زیادی کلسیم است که باعث استحکام استخوان‎ها ‎می‎شود. از سوی دیگر در این میوه مقدار زیادی فسفر وجود دارد. این ماده باعث رشد مجدد استخوان و تشکیل بافت آن می‎شود. به همین دلیل متخصصان، مصرف انجیر سیاه را برای کودکان و افرادی که دچار شکستگی استخوان شده اند، توصیه می‎کنند.
 
۸. درمان بیماری‎های ‎مقاربتی
تسکین بیماری‎های ‎آمیزشی یکی دیگر از خواص انجیر سیاه محسوب می‎شود. هندی‎ها از دیرباز برای درمان بیماری‎های ‎مقاربتی، از این میوه پماد می‌ساختند. انجیر سیاه می‎تواند به درمان اختلالات جنسی از جمله اختلال نعوظ، ضعف بنیه و ناباروری کمک کند. این میوه حاوی مقدار زیادی مواد معدنی و ویتامین است که به افزایش انرژی و بنیه کمک می‎کند.
 
۹. دفع سنگ کلیه
اگر انجیر سیاه مصرف کنید، از تشکیل سنگ کلیه جلوگیری می‎کند. اما اگر به سنگ کلیه (سینگ‎های ‎ریز) مبتلا شده‌اید، باید هر روز ۶ عدد انجیر سیاه را به مدت ۱۰ دقیقه در یک فنجان آب بجوشانید و میل کنید. تکرار این کار به دفع سنگ کلیه کمک می‎کند.
 
۱۰. جلوگیری از دفع کلسیم
مصرف انجیر سیاه از دفع کلسیم از بدن جلوگیری می‌کند. با مصرف بیش از اندازه نمک، سدیم موجود در آن باعث دفع کلسیم از راه ادرار می‎شود. در حالی که انجیر سیاه حاوی مقدار زیادی پتاسیم است که سدیم را خنثی و اسید اوریک را دفع می‎کند.
 
۱۱. حفظ رطوبت و زیبایی پوست
اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در این میوه باعث حفظ سلامت و رطوبت پوست می‎شود. اگر مدت زیادی است به خشکی لب مبتلا شده اید، پوره انجیر سیاه را روی لب‎های خود بگذارید.
 
 
همچنین انجیر سیاه باعث بهبود بیماری‎های ‎پوستی از جمله جوش، کورک، دمل و التهاب می‎شود. این میوه با کمک به دفع مواد زائد از بدن، باعث پاکسازی کبد و در نتیجه زیبایی پوست می‎شود.
 
۱۲. بهبود زخم معده
یکی دیگر از خواص انجیر سیاه درمان زخم معده است. البته برای اینکه تاثیر آن را در کوتاه مدت مشاهده کنید، باید انجیر سیاه را له و با مقدار مساوی عسل طبیعی مخلوط کنید.
 
تفاوت خواص انجیر سیاه با انجیر سفید
دو نوع انجیر در بازار موجود است که یک نوع آن به رنگ سفید یا زرد و دیگری به رنگ سیاه است. از نظر خاصیت و میزان مواد مغذی، هر دو نوع انجیر سیاه و سفید حاوی مقدار زیادی کالری، قند، املاح معدنی و انواع ویتامین هستند. اما انجیر سیاه به دلیل اینکه حاوی آنتی اکسیدان بیشتری است، خاصیت ضدسرطانی دارد. همچنین تاثیر انجیر سیاه بر روی بهبود زخم و کمک به سیستم ایمنی بدن نسبت به نوع سفید آن، بیشتر است.
 
نکات پایانی
زیاده روی در هیچ ماده غذایی توصیه نمی‌شود. زیاده روی در مصرف انجیر سیاه نیز با تمامی خواصی که دارد، باعث ابتلا به اسهال و نفخ شکم خواهد شد. همچنین مصرف زیاد این میوه باعث آسیب به معده و چشم می‎گردد. این میوه طبع گرمی دارد. به همین دلیل افراد گرم مزاج بهتر است از خوردن بیش از حد آن خودداری کنند. مصرف زیاد انجیرسیاه به دلیل قند فراوان موجود در آن، به بیماران دیابتی نیز توصیه نمی‎شود.
 
منابع: ایرنا
ارسال نظر
آخرین اخبار