به گزارش راهبرد معاصر مرگ پسر نوجوان در حادثه برق گرفتگی پارک لاله شب شنبه 18 مرداد اتفاق افتاد. مهدی پسر 12 ساله 11 شب 18 مرداد همراه پدرس برای بازی پینگ پنگ به پارک لاله رفته بود که ناگهان توپ او داخل مسیر آبیاری درختان می افتد که لابه لای این دختان تیرهای چراغ برق نیز وجود داشته است. در این میان فضا به دلیل آبیاری درختان خیس بود به طوری که حتی توپ بر روی آب شناورباقی مانده بود. مهدی برای خارج کردن توپ خود با دستش تیر چراغ برق کنار خود را می گیرد تا خم شود اما جریان برق فشار قوی به بدنه تیر اتصال کرده بود که باعث می شود پسرک در جا خشک شود.
پدر مهدی البته بلافاصله با اورژانس تماس می گیرد و پسرک به بیمارستان امام خمینی انتقال پیدا می کند اما تلاش ها برای زنده نگاه داشتن وی به جایی نمی رسد ساعت 11 صبح یکشنبه 19 مرداد پسرک جان خود را از دست می دهد.
با اعلام مرگ مهدی ماموران کلانتری 148 انقلاب موضوع را پیگیری می کنند. شهرداری تهران هم مقصر را پیمانکار پارک لاله معرفی می کند و بنا بر گفته رئیس مرکز بین الملل و روابط عمومی شهرداری تهران پیمانکار در بازداشت به سر می برد. در این میان شورای شهر تهران هم به این ماجرا ورود کرده و صدراعظم نوری رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران با انتقاد از عملکرد شهرداری در حوزه ایمنی فضاهای شهری گفته : در سال های اخیر متاسفانه شاهد حوادث تلخ و ناگواری از این دست در بوستان ها و فضاهای عمومی تهران یا کشور هستیم که داغی جانسوز بر دلمان گذاشته است، از خبر فوت فاطمه کودکی پنج ساله بر اثر سقوط در آبنمای پارک کوهسار شهرک خاوران تا کشته شدن کودک 6 ساله عماد صفیاری در استادیوم آزادی در اثر برق گرفتگی، فوت نوجوان سیزده ساله در حوضچه بوستان الغدیر، فوت کودک دیگری در یکی از بوستانهای مجاور بیمارستان شهید فهمیده به دلیل برق گرفتگی در درون حوضچه بوستان و فوت دو تن از عابران پیاده در حادثه واژگونی یک دستگاه جرثقیل سنگین در پیاده رو و خیابان اطراف شهربازی پارک بسیج و حالا فوت نوجوان ۱۴ ساله در پاک لاله.
به گفته وی در حال حاضر نارسایی در آگاهی و ضعف در تخصیص بودجه کافی برای دستیابی به اهداف مدیریت سلامت، ایمنی و محیط زیست، وجود مراکز متعدد تصمیمگیری و فقدان هماهنگی در ساختار مدیریتی موجود، فقدان روشی کارآمد جهت نظارت منطقی بر نحوۀ عملکرد پیمانکاران و مهمتر از همه ضعف در بازرسیها و پایشهای ادواری از وضعیت بهداشت، ایمنی و محیط زیست، از عمده ترین چالشهای پیشرو است.
با اعلام مرگ مهدی از سوی کادر درمانی بیمارستان امام خمینی(ره)، مأموران کلانتری ۱۴۸ انقلاب موضوع را به بازپرس کشیک قتل پایتخت اعلام کردند.
به دنبال اعلام این خبر، بازپرس رحیم دشتبان و تیم بررسی صحنه جرم راهی محل حادثه شدند. بازپرس شعبه دهم دادسرای امور جنایی تهران و تیم تحقیق وارد زمین پینگپنگ واقع در ضلع شمالی پارک لاله شدند. زمینی با ۳ میز پینگپنگ که در چند قدمی میزها باغچهای قرار داشت که پسر نوجوان درآنجا دچار برقگرفتگی شده بود.
تحقیقات برای رازگشایی از علت مرگ پسر نوجوان تا ساعت ۵ بعد از ظهر ادامه یافت و درنهایت کارشناس برق و الکترونیک حاضر در محل، علت حادثه را اتصال برق به تیر به دلیل پوسیدگی سیمها و اتصالات اعلام کرد.
در ادامه بررسیها ناظر پارک، پیمانکار سابق پارک و پیمانکار فعلی پارک به اتهام تسبیب در قتل شبه عمد در این ماجرا مقصر شناخته و بازداشت شدند. صبح روز گذشته ۳ مرد جوان برای تحقیقات به دادسرای امور جنایی پایتخت منتقل شده و از آنها تحقیق صورت گرفت. بررسیها در خصوص مرگ پسر ۱۲ساله به دستور بازپرس جنایی ادامه دارد.
با اینکه از حادثه برقگرفتگی پسر نوجوان بیش از ۴۸ ساعت میگذرد، اما همچنان اطراف باغچهای که این حادثه در آنجا رقم خورده، نوار سبزرنگ ورود ممنوع و خطر کشیده شده است.
بعد از سومین میز پینگپنگ، تیر برق روی زمین افتاده است. به گفته حاضران در پارک، کارشناسان تیر برق را روی زمین خوابانده و باز کردهاند تا علت حادثه را بررسی کنند. اما تیر برق همانطور رها شده است و احتمال خطر و حادثهای دیگر میرود.
به دنبال این حادثه، شهرداری منطقه ۶ تهران اعلام کرده که کمیتهای ویژه برای پیگیری موضوع و بررسی علل بروز این حادثه و شناسایی مقصران توسط مدیریت شهری در دستور کار قرار گرفته است.
سرهنگ ناصرینژاد معاون هماهنگکننده پلیس پیشگیری پایتخت نیز گفته در حال حاضر ۳ نفر از عوامل پیمانکار پارک لاله با دستور قضایی دستگیر شدهاند و تحقیقات تکمیلی توسط کلانتری ۱۴۸ انقلاب اسلامی ادامه دارد.
صدر اعظم نوری نماینده شورای شهر تهران با بیان اینکه در سند برنامه پنج ساله سوم توسعه شهر تهران، شهرداری به عنوان مسئول اصلی حفظ ایمنی در فضاهای عمومی شهر است، تاکید کرد: شهرداری موظف است به منظور پیشگیری از وقوع حوادث و افزایش ایمنی تردد شهروندان در فضاهای عمومی شهر، ساختار مدیریت ایمنی و بحران و HSE شهر تهران را بازنگری و شیوهنامه نظام مدیریت و بازرسی و نظارت بر عملکرد و فعالیت کلیه پیمانکاران را با هدف پیشگیری و کاهش حوادث تدوین کند.
رییس کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری شورای شهر تهران گفت:متاسفانه علیرغم پیگیری های مستمر من و کمیسیون و برگزاری جلسات بسیار با شهردار محترم، معاونت برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورا و اداره کل تشکیلات و بهبود روش ها این مهم همچنان مغفول مانده است.
نوری اضافه کرد: در نتیجه بررسی های به عمل آمده و خروجی جلسات برگزار شده و با توجه به این که سلامت، ایمنی و محیط زیست در عین قرابت با یکدیگر، اموری تخصصی هستند و نظر به نوع نقش آفرینی شهرداری تهران در مدیریت شهری در قبال شهروندان، ضرورت دارد که در ساختار شهرداری تهران، واحدی مجزا به صورت یکپارچه و تخصصی به مقوله سلامت، ایمنی و محیط زیست بپردازد و به این نکته توجه شود که قرار گرفتن HSE در زیر مجموعه یکی از واحدهای مرتبط با سلامت، ایمنی و یا محیط زیست کارایی و اثرگذاری لازم و کافی را در اجرایی شدن الزامات و ضوابط HSE نخواهد داشت.
این عضو شورا با بیان اینکه در جلسات کمیسیون برنامه و بودجه با شهردار تهران بنا شده ساختار HSe زیر نظر اداره کل محیط زیست شهرداری تهران اداره شود، گفت: این کار اشتباه است و HSEباید واحدی مستقل برای اثرگذاری هرچه بیشتر باشد.
رییس کمیسیون سلامت، محیطزیست و خدمات شهری شورا شهر تهران در پایان گفت: از این رو به عنوان نماینده مردم شریف تهران، مجدد از شهردار محترم می خواهم که احکام پیش بینی شده در برنامه پنج ساله سوم در حوزه ایمنی و افزایش تاب آوری شهری به ویژه ماده 89 برنامه را که بر بازنگری در ساختار HSE شهرداری تهران تاکید دارد، در اولویت توجه و اقدام قرار دهند تا بتوان در آینده از تکرار وقوع حوادث تلخی از این دست جلوگیری کرد.