بیانیه مشترک ایران و کشور‌های عربی و اسلامی درباره سومالی‌لند السودانی: تلاشی مهم را برای دیدار بین ایران و آمریکا در بغداد آغاز کرده‌ایم حضور پوتین با لباس نظامی در قرارگاه فرماندهی ارتش روسیه نفوذ ۱۰ خودروی نظامی اسرائیلی به شمال قنیطره سوریه انتخابات پیش‌رو در رهبری حماس؛ الحیه و مشعل مهم‌ترین گزینه‌های ریاست جنبش سفیر ایران در بغداد: آمریکا در حریم هوایی عراق از ایران جاسوسی می‌کند ریاض به جدایی‌طلبان یمن: صدای عقل را بر ماجراجویی غلبه دهید بازداشت ۷ نفر در ایتالیا به اتهام تامین مالی حماس پیام گروه هکری حنظله خطاب به نتانیاهو در آستانه سفر به آمریکا الحوثی: ارتباط نظام سعودی با تل‌آویو/ نبردهای آتی با اسرائیل حتمی است پای جاسوس ایرانی به اتاق نفتالی بنت رسید زلنسکی: به دیدار ترامپ می‌روم رژیم صهیونیستی در قعر فهرست اعتبار جهانی قرار گرفت غریب آبادی: خصومت دشمنان ناشی از استقلال و پیشرفت‌های ایران است وزیر جنگ اسرائیل: هرگز از غزه خارج نخواهیم شد

موافقت الکاظمی با ابقای آمریکایی ها باعث برکناری او می شود

یک نماینده دیگر پارلمان عراق نیز هشدار داد که در صورت موافقت نخست وزیر با ابقای نظامیان آمریکایی در کشور، پارلمان او را برکنار خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۴ - ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ - 2020 August 19
کد خبر: ۵۵۵۰۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ «عبدالهادی السعداوی» نماینده ائتلاف «دوله القانون» به ریاست «نوری المالکی»،  به اخبار منتشر شده درباره احتمال موافقت «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر با ابقای نیروهای خارجی در کشور واکنش نشان داد.

 

به نوشته پایگاه خبری «المعلومه» وی در یک گفت‌وگوی تلویزیونی تصریح کرد: نخست‌وزیر عراق ملزم به اجرای مصوبه پارلمان درباره عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی از کشور است. نیروهای ائتلاف بین‌المللی باید از عراق خارج و پایگاه‌های نظامی آمریکایی باید تخلیه شوند.

 

وی افزود: در صورت موافقت دولت عراق با تداوم حضور آمریکایی‌ها با تمامی تسلیحات و تجهیزاتشان، پارلمان باید نخست‌وزیر را برکنار کند.

 

این نماینده عراقی در بخش دیگری از این گفت‌وگو علیه رفتار دولت الکاظمی در قبال منطقه کردستان و تصمیم آن برای ارسال پول به این منطقه در شرایطی که اربیل به هیچ یک از تعهدات و شروط توافق شده با بغداد عمل نکرده، موضع‌گیری و آن را محکوم کرد. 

 

دیروز (سه شنبه - ۱۸ آگوست)، «عبدالامیر تعیبان» نماینده عضو فراکسیون پارلمانی «الصادقون» عراق نیز از گروه‌های سیاسی خواست تا مصطفی الکاظمی را برکنار و شخصیتی را به دور از منافع آمریکا جایگزین او کنند.

 

وی توضیح داد: باید الکاظمی برکنار و شخصیتی که بتواند این مسئولیت را به دور از خواسته‌های بین‌المللی و منافع سفارت آمریکا برعهده گیرد، برای این پست انتخاب کرد.

 

این نماینده عراقی با اشاره به اینکه بعید است در سفرهای مقامات عراقی به آمریکا تغییری در سیاست واشنگتن در قبال بغداد حاصل شود، افزود: ما سفر الکاظمی به واشنگتن را نیز سفری ضعیف و تحقیر‌آمیز می‌دانیم. تا زمانی که سفارت آمریکا در عراق فعالیت دارد، چیزی برای عراق محقق نخواهد ساخت. 

 

بامداد امروز نخست‌وزیر عراق در رأس یک هیأت بلندپایه وارد واشنگتن شد و قرار است طی دو روز اقامت در آمریکا، علاوه بر دیدار با مقامات ارشد این کشور، فردا (پنج شنبه) با «دونالد ترامپ» نیز دیدار و گفت‌وگو کند.

 

استان‌های مرکزی و جنوبی عراق که از اول اکتبر ۲۰۱۹ شاهد اعتراض مردمی علیه به فساد، بیکاری و نقصان خدمات عمومی به شکل تظاهرات، راه‌پیمایی، تحصن و اعتصاب بود و همین تظاهرات‌ها موجب شد تا «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر برای مهار اعتراضات و منافع ملی استعفا کند و در نهایت پس از کش‌وقوس‌های متعدد، «برهم صالح» رئیس‌جمهور عراق، نهم آوریل(۲۱ فروردین)، در پی انصراف «عدنان الزرفی» از نخست‌وزیری، «مصطفی الکاظمی» را مامور تشکیل کابینه کرد.

 

نزدیک به یکصد روز از تشکیل دولت جدید عراق می‌گذرد اما شماری از نمایندگان عراقی در سایه تداوم تظاهرات‌های مردمی در استانهای مختلف زمزمه‌هایی از بازنگری در حمایت از این دولت بر زبان می‌آورند و احتمال برکناری او را طرح می‌کنند.

 

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار