واکنش چین به مکانیزم ماشه آمریکا-راهبرد معاصر
واکنش نمایندگی ایران به تحریم‌های خزانه داری آمریکا توافقات مالی ایران و روسیه از ماه آینده اجرایی خواهد شد مسکو: قرارداد جدیدی برای همکاری با ایران امضا خواهد شد وزیر جنگ اسرائیل: ایران بزرگ‌ترین تهدید برای آینده دنیاست اسماعیل هنیه: حمله به خانواده‌ام منجر به تغییر مواضع مقاومت نخواهد شد شرط سازمان ملل برای تداوم کمک‌ به غزه وزیر دفاع آمریکا از تشدید تنش‌ها در مرز لبنان ابراز نگرانی کرد تحریم‌های آمریکا علیه ۵۰ شخص و نهاد به بهانه ارتباط با ایران تأکید وزیر خارجه نپال بر تقویت مناسبات دوجانبه با ایران هشدار کرملین به ارمنستان: با پیوستن به اتحادیه اروپا بازار روسیه را از دست خواهید داد تأکید وزیر خارجه کویت بر توسعه روابط با ایران تاکید باقری بر عزم جدی تهران در توسعه روابط با ریاض جلسه شورای امنیت با محوریت تحولات نوار غزه آغاز مذاکرات عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا حملات پهپادی و موشکی مقاومت لبنان به شمال اراضی اشغالی

واکنش چین به مکانیزم ماشه آمریکا

دفتر نمایندگی چین در سازمان ملل اعلام کرد: از آنجایی که آمریکا از توافق برجام خارج شده است و عضو این توافق نیست لذا صلاحیت دعوت شورای امنیت به استفاده از «مکانیزم ماشه» را ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۳ - ۳۱ مرداد ۱۳۹۹ - 2020 August 21
کد خبر: ۵۵۷۱۳

به گزارش راهبرد معاصر؛  دفتر نمایندگی چین در سازمان ملل روز جمعه در پیامی در تویتر نوشت: درخواست ایالات متحده از شورای امنیت، «اعلان» مشخص شده در قطعنامه 2231 شورای امنیت را شامل نمی شود و نمی تواند مکانیزم فعال سازی ماشه را درخواست کند.

 

پیام دفتر نمایندگی چین در سازمان ملل در حالی است که «جانگ جون» سفیر دائم چین در سازمان ملل متحد روز گذشته /پنجشنبه/ در واکنش به درخواست رسمی آمریکا برای به کارگیری مکانیزم ماشه علیه ایران، گفت: آمریکا از برجام خارج شده و این درخواست، غیرقانونی است.

 

جانگ در نامه‌ای به رئیس دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل متحد افزود: مایل هستم که تاکید کنم درخواست‌ها و تلاش‌های آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌های پیشین شورای امنیت علیه ایران، از زمانی که به طور یکجانبه در هجدهم اردیبهشت ماه از برجام خارج شد، غیرقانونی است.

 

وی ادامه داد: آمریکا به طور مکرر برجام و قطعنامه 2231 شورای امنیت را با دایر کردن تحریم‌های یکجانبه نقض کرده است و هرگونه حق استفاده از سازوکار فراهم شده در قطعنامه 2231 را اعم از بند 11 این قطعنامه سلب کرده است.

 

به گزارش ایرنا، دولت آمریکا پس از نزدیک به یک سال خروج از برجام، مدعی شده است همچنان عضوی از این توافق است و می‌تواند از سازوکارهای موجود در این توافق و قطعنامه 2231 مرتبط با آن، علیه ایران استفاده کند. به همین منظور ابتدا روز جمعه گذشته قطعنامه‌ای 4 بندی به شورای امنیت ارائه داد که تنها توانست یک رای مثبت جمهوری دومینیکن را با خود داشته باشد و به اعتراف کارشناسان و مقامات فعلی و سابق آمریکا، شکست مفتضحانه‌ای را متحمل شد.

 

به دنبال آن، مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا روز پنج‌شنبه با حضور در سازمان ملل متحد به طور رسمی درخواست داد تا قطعنامه های لغو شده شورای امنیت، بر اساس مکانیزم ماشه علیه ایران بازگردانده شود.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده