عمان: مذاکرات تهران و مسقط درباره تنگه هرمز ادامه می‌یابد سی‌بی‌اس نیوز: ونس به عمان نمی‌رود مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق هدف قرار گرفت رایزنی عراقچی و البوسعیدی در مسقط درباره سازوکار‌های مناسب برای تردد ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز هشدار ایروانی به آمریکا درباره تفاهم‌نامه تماس تلفنی وزیران خارجه پاکستان و عربستان درباره حفظ خویشتن‌داری در منطقه سی‌ان‌ان: ترامپ با ادامه جنگ با ایران روی اقتصاد آمریکا قمار می‌کند تاکید سازمان ملل بر گزینه دیپلماسی درباره ایران دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان عراقچی به عاصم منیر: ایران مقابل ماجراجویی آمریکا می‌ایستد پوتین با رد مذاکرات صلح، برای تشدید جنگ اوکراین آماده می‌شود منابع پاکستانی: اسلام‌آباد و دوحه برای بازگشت ایران و آمریکا به مذاکرات رایزنی می‌کنند حضور بیش از ۱۰ میلیون نفر در مراسم تشییع رهبر شهید در عراق فعال شدن آژیرهای هشدار در اردن و پایگاه‌های آمریکا در اربیل، عراق و کویت

خشم پامپئو از عدم همراهی متحدین اروپایی آمریکا با مکانیسم ماشه

خشم پامپئو از عدم همراهی متحدین اروپایی آمریکا با مکانیسم ماشه وزیر خارجه آمریکا که روز پنجشنبه سازوکار حل اختلاف برجام را در سازمان ملل کلید زد، در سخنانی از کشورهای اروپایی به‌خاطر عدم همراهی این کشورها با واشنگتن در اجرای مکانیسم ماشه انتقاد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۵ - ۳۱ مرداد ۱۳۹۹ - 2020 August 21
کد خبر: ۵۵۷۴۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا با انتقاد شدید از انگلیس به دلیل همراهی نکردن با واشنگتن در تمدید تحریم‌ها علیه ایران، مدعی شد که لندن طرف ایران را گرفته است.

به گزارش نشریه دیلی میل، در حالی که پامپئو از سه کشور آلمان، فرانسه و انگلیس به دلیل عدم حمایت از قعطنامه واشنگتن در تمدید تحریم های تسلیحاتی ایران عصبانی است، شب گذشته وی به طور رسمی درخواست خود برای بازگشت تحریم‌ها علیه ایران را تحت سازوکار ماشه تحویل سازمان ملل داد. این در حالی است که متحدان آمریکا اعلام کرده‌اند که این اقدام غیرقانونی بوده و محکوم به شکست است.

پامپئو مدعی است آمریکا با وجود آنکه از برجام خارج شده اما این حق قانونی را دارد که تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران بازگرداند.

پامپئو در سازمان ملل به متحدان آمریکا حمله کرده و آنها را متهم کرد که به صورت خصوصی با آمریکا موافق هستند اما این شجاعت را ندارند که آن را به صورت آشکار بگویند و هیچ جایگزینی نیز پیشنهاد نمی‌دهند.

پامپئو  ادعا کرد: «آنها تصمیم گرفتند از آیت‌الله‌ها حمایت کنند. اقدام آنها مردم عراق، یمن، لبنان و سوریه و در واقع شهروندان خودشان را نیز به خطر می‌اندازد.»

روسیه و چین به همراه انگلیس، فرانسه وآلمان که اغلب اوقات با یکدیگر اختلاف دارند در اعلام این موضوع متحد بودند که اقدام آمریکا درباره سازوکار ماشه  غیر قانونی است و آمریکا زمانی که از توافق خارج شده نمی‌تواند از قطعنامه سازمان ملل برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران استفاده کند.

اقدام روز پنجشنبه آمریکا به عرصه‌ای در سازمان ملل تبدیل شده که ممکن است به بحران اعتبار برای شورای امنیت که مهم‌ترین و قدرتمندترین بخش سازمان ملل به شمار می‌آید، منتهی شود.

پامپئو روز پنجشنبه به سازمان ملل آمد و نامه‌ای را به «دیان تریان‌سیاح دجانی» سفیر اندونزی در شورای امنیت سازمان ملل که کشورش در حال حاضر ریاست دوره‌ای آن را برعهده دارد، تحویل داد. پامپئو مدعی شد که ایران برنامه جامع اقدام مشترک را به طور فاحشی نقض کرده است، این در حالی است که آمریکا خود در اردیبهشت سال 1397 به طور رسمی از برجام خارج شد.

پامپو گفت که پیام وی ساده است: «آمریکا هرگز به بزرگترین کشور حامی تروریسم اجازه نخواهد داد تا آزادانه به فروش و خرید هواپیما، تانک،‌ موشک و دیگر تسلیحات متعارف بپردازد یا یک سلاح هسته‌ای داشته باشد.»

بر اساس گفته دیپلمات‌ها، پس از نشست نیم ساعته پامپئو در سازمان ملل، رئیس شورای امنیت رایزنی یک به یک با 14 عضو دیگر شورای امنیت را درباره درخواست آمریکا آغاز خواهد کرد.

تحت شرایط قطعنامه شورای امنیت که در توافق هسته‌ای درج شده، اقدام روز پنجشنبه آمریکا یک روند 30 روزه را درباره اعمال مجدد تحریم‌های سازمان ملل پیش از توافق سال 2015 آغاز خواهد کرد مگر آنکه طی یک قطعنامه به طور ویژه تمدید تعلیق تحریم‌ها تصویب شود که پیش بینی می‌شود آمریکا از حق وتوی خود برای رد هر قطعنامه‌ای که به تمدید معافیت تحریم‌های ایران بپردازد استفاده خواهد کرد.

 

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار