اهرم‌های فشار جدید آمریکا برای جلب همکاری اروپا علیه ایران-راهبرد معاصر
هشدار یمن به عربستان سعودی: اشتباهات گذشته را تکرار نکنید جزئیات انفجار‌های شدید در اطراف دمشق السودانی: شهید سلیمانی در سخت‌ترین شرایط برای دفاع از عراق در کنار شهید المهندس بود کشته شدن ۱۰۰ نفر در درگیری میان کُرد‌ها و ترک‌ها + جزئیات گزارش هیل از کاهش نفوذ آمریکا در سوریه گزارش رسانه عبری از راهبرد مافیایی کابینه علیه رئیس ستاد ارتش اسرائیل صدراعظم اتریش استعفا کرد هشدار نوری المالکی نسبت به تصمیم اسرائیل برای ترسیم مجدد نقشه عراق دبیرکل حزب‌الله لبنان: صبر ما وابسته به زمان مناسب برای مقابله با نقض‌های دشمن است حماس: عملیات رام‌الله، پاسخی به نسل‌کشی دشمن است جو بایدن ارزشمندترین مدال افتخار غیرنظامی آمریکا را به لیونل مسی اهدا می‌کند اردوغان: هر کاری برای تحقق رؤیای ترکیه بزرگ انجام می‌دهیم رئیس‌جمهور عراق: خاکمان مکانی برای حمله به هسایگان نخواهد شد بازداشت ۴ شهروند روسیه به ظن تدارک اقدام «تروریستی» انگیزه عامل انفجار خودروی سایبر تراک مقابل هتل ترامپ مشخص شد

اهرم‌های فشار جدید آمریکا برای جلب همکاری اروپا علیه ایران

یک رسانه آمریکایی گزارش داده دولت این کشور به دنبال آن است با استفاده از اهرم‌های فشار جدید کشورهای اروپایی را به همکاری برای توسعه تحریم‌ها علیه ایران وادار کند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۵ - ۰۸ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 August 29
کد خبر: ۵۶۷۶۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ یک رسانه نزدیک به جریان نومحافظه‌کار در آمریکا مدعی شده دولت آمریکا در حال بررسی چندین گزینه برای واکنش نشان دادن به اقدام کشورهای اروپایی در عدم همراهی با تلاش‌های واشنگتن ضد تهران است.

 

پایگاه «واشنگتن‌فری‌بیکن» به نقل از مقام‌های آمریکایی مدعی شده دولت آمریکا به ریاست «دونالد ترامپ» ممکن است بخواهد از اولویت‌های دیپلماتیک کشورهای اروپایی که اخیراً درخواست ایالات متحده برای توسعه تحریم‌ها علیه ایران را رد کرده‌اند به عنوان اهرمی برای تحت فشار قرار دادن آنها استفاده کند.

 

رسانه آمریکایی مدعی شده دیپلمات‌های آمریکایی در تلاشند متحدان اروپایی را به فاصله‌ گرفتن از ایران و متحدانش، روسیه و چین وادار کنند.


منابعی که با فری‌بیکن گفت‌وگو کرده‌اند برخی از اولویت‌های کشورهای اروپایی را که دولت ترامپ می‌تواند از آنها به عنوان اهرم فشار استفاده کند تشریح کرده‌اند. آنها به عنوان مثال از توافق تجاری مورد درخواست دولت انگلیس، درخواست فرانسه برای افزایش همکاری‌ها در لبنان و مواردی که آلمان‌ها برای احیای روابط با واشنگتن طلب کرده‌اند به عنوان این اهرم‌های فشار بالقوه نام برده‌اند.

 

کشورهای اروپایی در رأی‌گیری ماه پیش به قطعنامه آمریکا که خواستار تمدید محدودیت‌های تسلیحاتی علیه ایران رأی ممتنع دادند.

 

این قطعنامه به تصویب نرسید و اروپایی‌ها اکنون می‌گویند با دیگر طرح آمریکا برای بازگرداندن تمامی تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران مخالف هستند.

 

دولت آمریکا روز پنجشنبه (۲۱ اوت/۳۰ مرداد) با ارائه نامه‌ای به رئیس شورای امنیت رسماً این شورا را از خواست خود برای بازگرداندن تمامی تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران مطلع کرد.

 

آمریکا در این نامه ایران را به «نقض اساسی» تعهداتش در «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) متهم کرده است.

 

چنانچه آمریکا از برجام خارج نشده بود، این نامه، روند ۳۰ روزه‌ای را آغاز می‌کرد که می‌توانست به «بازگشت خودکار» تحریم‌ سازمان ملل علیه ایران منجر شود.

 

آن حالت، تمامی تحریم‌های سازمان ملل نیمه شب ۲۰ سپتامبر به وقت گرینویچ (برابر با ۰۴:۳۱ بامداد ۳۰ شهریورماه) علیه ایران از سر گرفته می‌شدند. این تاریخ، چند روز قبل از سخنرانی دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد است.

 

با این حال، آمریکا اردیبهشت سال ۱۳۹۷ به مشارکتش در برجام خاتمه داده و طبق گفته اعضای شورای امنیت نمی‌تواند از حقوق تصریح‌شده در این توافق و متن قطعنامه صادرشده برای تأیید آن استفاده کند./ فارس

ارسال نظر