دلیل حذف دختران از روی جلد كتاب سوم دبستان

کوتاه مدتی پس از انتشار خبر حذف دختران از روی جلد کتاب ریاضی سوم دبستان، نسیم بهاری، تصویرگر جلد این کتاب در صفحه اینستاگرام خود با اشاره به اینکه «این طرح را چند سال پیش برای کتاب ریاضی سوم دبستان کشیده بودم»، گفت که طرح اصلی هم کلی ممیزی [سانسور] خورد و اجازه ندادند یکی از دخترها بالای درخت باشد.!
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۸ - ۲۱ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 September 11
کد خبر: ۵۸۴۷۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ کوتاه مدتی پس از انتشار خبر حذف دختران از روی جلد کتاب ریاضی سوم دبستان، نسیم بهاری، تصویرگر جلد این کتاب در صفحه اینستاگرام خود با اشاره به اینکه «این طرح را چند سال پیش برای کتاب ریاضی سوم دبستان کشیده بودم»، گفت که طرح اصلی هم کلی ممیزی [سانسور] خورد و اجازه ندادند یکی از دخترها بالای درخت باشد.!

 

خانم بهاری گفت که در طرح اولیه جلد کتاب ریاضی سوم دبستان نیز مقام‌های وزارت آموزش و پرورش در چند جا  گفته بودند که انگار یکی از دخترهای روی جلد در حال رفتن به سمت یکی از پسرهاست تا بغلش کند، پس «طرح را اصلاح کنید»!

 

نسیم بهاری در ادامه توضیحات خود در این باره گفته است:  «این طرح را چند سال پیش برای کتاب ریاضی سوم دبستان کشیده بودم»، گفت که طرح اصلی هم کلی ممیزی [سانسور] خورد و اجازه ندادند یکی از دخترها بالای درخت باشد».

 

تصویرگر و طراح روی جلد این کتاب تاکید کرد که برایش باور نکردنی است که بدون اطلاع او و به همین راحتی در طرح روی جلد کتاب ریاضی سوم دبستان دست برده و دخترها را از این طرح حذف کرده‌اند

 

وزارت آموزش و پرورش، تصویر دختران را از روی جلد کتاب ریاضی سوم دبستان حذف کرد

 

این در حالی که  نامدارترین ریاضی‌دان ایرانی طی چند دهه اخیر در جهان، مریم میرزاخانی است که به عنوان اولین ایرانی برنده مدال فیلدز  شد.

 

این کتاب در «دفتر تالیف کتابهای درسی عمومی و متوسطه نظری» سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش به چاپ رسیده است.

 

جواد حسینی که سرپرستی وزارت آموزش و پرورش را به مدت دو ماه  بر عهده داشت با انتقاد از کلیشه‌های جنسیتی گفت: «در پژوهشی که حدود ۱۰ سال پیش با رویکرد بررسی کلیشه‌های جنسیتی در کتاب‌های درسی تمام مقاطع تحصیلی انجام دادم به این نتیجه رسیدم که ۷۰ درصدکتاب‌های درسی به لحاظ تصاویر، اسامی، پدید آورندگان، نقش‌های کلیدی، ابزاری و بسیاری از موارد دیگر مردانه است».

 

چهار دهه است که حکومت ایران به تغییرات و  حذف و سانسور ایدئولوژیک و سیاسی در کتاب‌های درسی مشغول است.

 

عادل برکم،‌ فعال صنفی معلمان و کارشناس آموزش و پرورش،‌ نیز در باره حذف تاریخ واقعی ایران از کتب درسی گفته بود: تاریخ و حوادث «تجاوز روسیه به خاک ایران» را از کتب درسی حذف کرده اند و این اقدامی در جهت «تطهیر» روسیه در ذهن کودکان ایران است.

 

در مواردی نیز عبارت «تبریز، این شهر کهن، مرکز فرماندهی خط مقدم دفاع در برابر دست‌درازی‌های همسایه شمالی ایران، یعنی روسیه بود»، در چاپ جدید کتاب درسی حذف شد، عبارت «سپاه روس‌» در کتب درسی جایگزین عبارت «روس‌ها» شد وعبارت «دیری نگذشت پرچم روس‌ها در خاک آغشته به خون بی‌گناهان به اهتزاز درآمد» نیز حذف و به جای آن عبارت «دیری نگذشت که این منطقه به تصرف سپاه روس درآمد»، جایگزین شد.

ارسال نظر