آیا اولویت های واردات در تخصیص ارز رعایت می شود؟-راهبرد معاصر
مسعود دانشمند، عضو اتاق بازرگانی در گفتگو با راهبرد معاصر پاسخ می دهد:

آیا اولویت های واردات در تخصیص ارز رعایت می شود؟

مسعود دانشمند: صادر کنندگان، وارد کنندگان و تجار با آبرویی که معرف دولت و بازار هستند تجار یک بار مصرف نیستند که توجهی به تعهد خود نداشته باشند بنابراین دشواری هایی که آنها را به این وضعیت انداخته حتما باید رصد  و منظور نظر دولت قرار بگیرد.
مسعود دانشمند؛ عضو اتاق بازرگانی
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۶ - ۲۷ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 September 17
کد خبر: ۵۸۹۴۴

ارز وارداتی خرج چه اولویت‌هایی می شود؟

 

مسعود دانشمند عضو اتاق بازرگانی در گفت و گو با راهبرد معاصر گفت: دولت همچنان در حال تهدید صادر کنندگان برای وارد کردن ارزهای صادراتی است. در حالی که صادر کنندگان متعهد علاوه بر اینکه ارز را به سامانه نیما برگردانده‌اند خود را متعهد به این موضوع می دانند که حتما ارز حاصل از صادرات را در مدت معینی که در پیمان ارزی لحاظ شده وارد کشور کنند.

 

وی در این باره افزود: تعللی که ممکن است دست برخی از صادر کنندگان را برای عرضه هر چه سریع تر ارز به سامانه نیما بسته نگاه داشته باشد مشکلات ناشی از تحریم بانکی است که متاسفانه دشواری های برای صادر کنندگان ایجاد کرده است بنابراین دولت با توجه به این مشکلات صادر کنندگان را تحت فشار قرار ندهد، چراکه آنها خود مایل به بازگرداندن ارز به دولت هستند.

 

عضو اتاق بازرگانی اینگونه توضیح داد: صادر کنندگان، وارد کنندگان و تجار با آبرویی که معرف دولت و بازار هستند تجار یک بار مصرف نیستند که توجهی به تعهد خود نداشته باشند بنابراین دشواری هایی که آنها را به این وضعیت انداخته حتما باید رصد  و منظور نظر دولت قرار بگیرد.

 

مسعود دانشمند خاطر نشان کرد: صادر کنندگان غیر دولتی به خوبی به وضعیت اقتصادی کشور آشنا هستند لذا به دنبال تحمیل ضرر و زیان به مردم نیستند. صادر کنندگان ارز خود را به سامانه نیما می دهند تا دولت در شرایط سخت اقتصادی به دست  کسانی برساند که مجوز واردات کالاهای خاصی به کشور را دارند. ثبت ارزی که به  دست وارد کننده کالای وارداتی در سامانه هایی که به این منظور راه اندازی شده نشان می دهد که صادر کنندگان متعهد ارز خود را به دولت بازگردانده اند.

 

 دانشمند در پاسخ به این سوال که به نظر شما ارز برای واردات چه کالاهایی باید اختصاص داده شود گفت: شرایط و اولویت بندی کالاهایی که باید وارد کشور شود دست مجموعه دولت است. بانک مرکزی، وزارت صمت و وزارت بهداشت در شرایط کرونایی بالاترین تصمیم گیرندگان هستند که تشخیص می دهند ارز وارداتی به چه کسانی یا چه کالاهایی باید اختصاص داده شود.

 

وی در این باره خاطر نشان کرد: به هر حال در شرایط جنگ اقتصادی که کشور به شدت با کمبود ارز رو به رواست انتظار می رود آقای همتی و مجموعه بانک مرکزی بر این روند نظارت جدی  و کامل داشته باشند تا ارز صادراتی به دست کسانی برسد که علاوه بر صلاحیت لازم برای واردات و تایید حسن شهرت آنها کالاهای ضروری یا بسیار ضروری مردم را وارد کنند.

 

عضو اتاق بازرگانی با بیان اینکه این دوره با تمام دوره های اقتصادی کشور متفاوت است بیان داشت: به هر حال دولت به هر کسی برای ورود کالا مجوز می دهد دراین دوره باید حساسیتها به مراتب بیشتر و بیشتر از دوره های قبلی باشد. واردات کالاها یا مواد اولیه ای که با سلامت و جان مردم در ارتباط است یک اولویت اصلی است. واردات مواد اولیه یا مواد غذایی که اولویت است باید در دستور ارز دهی وارداتی دولت قرار بگیرد. به هر حال در وضعیت کنونی آنچه که بیش از پیش برای مسوولان کشور باید حائز اهمیت باشد مساله اولویت بندی برای اعطای ارز وارداتی است.

 

وی در خصوص مسئولیت مهم وزارت صمت ، بهداشت و اقتصاد در این باره گفت: قطعا وزارت صمت باید این مساله را به خوبی مد نظر قرار دهد که چه اولویت بندی هایی خواهد داشت و چه مواردی را اولویت اول خود قرار می دهد. در شرایط کرونایی که مردم درگیر این بیماری شده اند و بیماران خاص هم بیش از پیش در معرض تهدید قرار دارند حتما بخشی از ارز دولتی باید برای حمایت از درمان مردم اختصاص داده شود، به این معنا که مثلا وزارت بهداشت به جای وارد کردن مکمل های غذلایی واردات داروهایی که امکان ساخت ان در ایران وجود ندارد را در اولویت قرار دهد.

 

وی در پایان گفت: عمده فعالیت های وزارت اقتصاد هم بسیار گسترده است که ذکر آن زمان بر است اما وزارت اقتصاد دراین شرایط برای ساماندهی به وضعیت اقتصاد نیز هم پای سایر نهادهای مربوطه خودی نشان دهد چرا که مردم در فشار مسائل و مشکلات اقتصادی درحال له شدن هستند و تامین نان شب بسیار سخت تر از همیشه شده است.

 

ارسال نظر