چرا جهان باید دولت نجات ملی یمن را به رسمیت بشناسد؟-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان
امروز «مارب» و فردا پیروزی نهایی

چرا جهان باید دولت نجات ملی یمن را به رسمیت بشناسد؟

مشخص نيست سازمان ملل چرا هنوز دولت منصور هادي را كه ساكن هتل هاي رياض است به رسميت مي شناسد در حاليكه دولت نجات ملي يمن هم مورد تاييد بيشتر احزاب و قبايل اين كشور است هم بر صنعا و سراسر نيمه شمالي اين كشور استيلا دارد. هم توانسته حكمراني خوب را با تلاش براي تامين نيازهاي همه مردم نشان دهد.
محمد پارسا نجفی؛ کارشناس مسائل غرب آسیا
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۸ - ۳۱ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 September 21
کد خبر: ۵۹۰۹۳

چرا جهان باید دولت نجات ملی یمن را به رسمیت بشناسد؟

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ آزادسازي دو شهرستان ماهليه و رحبه در جنوب غرب استان مارب سپس شهرستان مدغل در شمال غرب مارب در روزهاي اخير همراه با محاصره پايگاه مهم ماس و نيز موفقيت هاي ديگر در شمال غرب صعده، و جنوب غرب الجوف در كنار انهدام يك پايگاه مهم راهبردي در نزديك رياض جديدترين خبرهايي است كه از يمن به گوش مي رسد. اين موفقيت هاي گام به گام رزمندگان بي ادعاي انصارالله يمن از چه نكته اي حكايت دارد؟

 

با وجودی که عربستان، امریکا، امارات، انگلیس و رژیم صهیونیستی با کوهی از ثروت و سلاح به جنگ یمنی های فقیر رفته اند اما حقانیت یمنی ها و شهامت و شجاعتی که از خود در صحنه های سخت درگیری نشان دادند موجب شده تا ارتش های متجاوز یارای مقابله با آنها را نداشته باشند و هر روز بیشتر عقب بنشینند.

 

در يك ماه اخير بيش از پنج هزار كيلومتر مربع از خاك يمن را آزاد شده است. ارتش و كميته هاي مردمي وابسته به دولت نجات ملي يمن مستقر در صنعا ضمن پاكسازي استان البيضا در مركز يمن هزار كيلومتر مريع از اراضي این استان که در اشغال داعش قرار داشت را نيز آزاد كردند.  

 

ارتش سعودی که از فقدان شجاعت رنج می برد با این تصور که نیروهای داعش دارای اعتقاد قوی هستند و این نکته موجب پایداری در نبردهای سخت می شود به فرسایشی شدن عملیات ارتش یمن در نبرد با داعش امید داشتند. امريكا و عربستان سعودي تلاش کردند با ارسال سلاح و نیز پوشش هوایی برای داعش موجب شکست ارتش یمن شوند در حالیکه انصارالله توانست فقط در 4 روز آن منطقه آلوده به داعش را پاکسازی کند. در نهایت اعضای داعش و القاعده مانند مزدوران منصورهادی به مناطق آلوده به اشغال سعودی در مارب گریختند. بررسي تحولات يمن نكات مهمي را در اين كشور روشن مي سازد؛

 

تاکتیک های نوین و متغییر

1) ابهام سازی در میدان؛ پيشروي آرام اما مستمر انصارالله به سمت مركز استان مارب و نيز مرزهاي استان صعده با عربستان و جنوب استان البيضا به سمت درياي عمان همراه است. اين گستراندن جبهه نبرد به سراسر یمن موجب شده تا ارتش سعودي و مزدوران منصورهادي در يمن دچار سردرگمي شوند. اشغالگران نمي توانند دقيقا تشخصي دهند كه نيروهاي وابسته به دولت نجات ملي يمن كجا هستند و فردا كدام منطقه را آزاد خواهند كرد. بنابراين دستكم يك قدم از نيروهاي انصارالله عقب هستند.

چنین تاکتیکی، جنگ را براي نيروي هوايي عربستان سخت تر هم كرده است. آنها بايد گستره اي به وسعت يمن را زير پوشش بمباران خود قرار دهند و گاه نیروهای سعودی و گاهی نیروهای حزب اصلاح (که مزدور عربستان هستند) را به جای نیروهای دولت نجات ملی یمن بمباران می کنند.

 

2) بی خاصیت کردن نیروی هوایی؛  یکی از تاکتیک های ارتش یمن بهینه سازی موشک های زمین به هوایی قدیمی بود که در پادگان های آن کشور خاك ميخورد. آنها موشک های قدیمی برد کوتاه را به سامانه های هدف گیری و هدایت دقیق ساخت خود مجهز کردند.

هر چند نمی توانستند برد آن موشک ها را افزایش دهند اما همین بازتولید پدافندهای قدیمی موجب شد تا جنگنده های سعودی، انگلیسی و امریکایی جرات کاهش ارتفاع برای افزایش دقت در هدف گرفتن موضع نظامی و به اصطلاح شیرجه رفتن بر هدف را نداشته باشند. درنتیجه در ارتفاع بالا بمب ها را رها کرده و متواری می شوند. این روش بمباران هیچ تاثیر خاصی علیه ارتش یمن ندارد.

این تاکتیک که موجب سرنگونی صدها پهپاد رزمی و تجسسی عربستان و نیز یک فروند تورنادو عربستان و اسارت خلبان انگلیسی آن(در زمستان 98 ) شد در حقیقت نیروی هوایی متجاوزان را بی خاصیت کرده است. دقيقا به علت همين ايهام و سردرگمي ارتش عربستان است كه دو هفته قبل ارتش سعودي نيروهاي خود را در شمال مارب به شدت بمباران كرد.         

 

3) موشک های نقطه زن کوتاه برد؛ موشک های کوتاه برد یمنی هر روز پایگاه های سعودی در یمن و نیز فرودگاه های نجران، جازان، ابحا و خمیس مشیط در شمال یمن را با دقت هدف می گیرند و پهپاد های انفجاری به ناگهان در تجمعات سعودی سقوط کرده و تلفات می گیرند. چندي قبل فرمانده ائتلاف اشغالگران سعودي در يمن در حمله موشكي دولت نجات ملي يمن مستقر در صنعا به هلاكت رسيد.

اكنون تصاوير عقب نشيني تجهيزات سنگين و حساس نظامي سعودي از مركز مارب مخابره شده است. آنها مي دانند كه انصارالله هر زمان كه بخواهد مي تواند تا مرکز شهر مارب و حتی سراسر آن استان پيش بتازد.

 

4) توافق با قبایل هر استان؛ دولت نجات ملی یمن خواستار همکاری همه قبایل است و به جای تصرف شهرها و روستا با مردم، بزرگان و حتی قبایل یمنی مذاکره و آنها را در دولت وحدت جذب می کند. در استان جوف چنین کردند و در مارب نیز همین راهبرد نتیجه دارد و آخرین قبیله ای که متحد انصارالله نبود سرانجام به دولت نجات ملی یمن مستقر در صنعا پیوست. اکنون انصارالله حمایت مردمی را نیز در مارب به صورت کامل دارد.

این دیدگاه مردمی انصارالله که به فکر جذب دیگر احزاب و قبایل و همکار بودن با آنها به جای درگیری با آنهاست یکی از رموز موفقیت رهبری آن تشکیلات است که در قالب دولت نجات ملی متجلی شده است.

 

آزادی مارب پایان کار سعودی ها در یمن

دولت نجات یمن از شش ماه قبل می توانست سراسر یمن را آزاد کند اما اجازه داد تا همه ساکنان آن به این دولت بپیوندد.  مارب از دو منظر داراي اهميت راهبردي است؛

 

اول اهمیت مارب نفت خيز بودن آن و استقرار تاسیسات و تجهيزات استخراج و پالایش نفت، گاز همچنین نیروگاه های برق و تامين آب در این استان است. این مولفه ها موجب شده اين استان صنعتي ترين استان يمن جلوه كند. اين موارد در صورتي كه در بمباران ارتش هاي امريكا، انگليس و عربستان ويران نشود مي تواند نياز دو سوم جمعيت يمن كه ساكن در نيمه شمالي يمن هستند را تامين كند.

 

دومین اهمیت مارب وجود مركز فرماندهي نيروهاي سعودي در يمن است كه در پايگاه صحن الجن در شمال شهر مارب مستقر است. در صورتي كه اين استان آزاد شود عربستان بايد مركز فرماندهي خود را به آن سوي مرز با يمن منتقل كند.  با آزادی این استان سراسر نیمه شمالی یمن از کنترل عربستان سعودی و مزدورانش خارج می شود.

 

این در حالیست که مزدوران منصور هادی از استان های مهم جنوب یمن مانند عدن، لحج، ابین و سوقطرا نیز اخراج شده اند از اين رو آزادی مارب پایان کار منصور هادی و حزب اصلاح است که نقش مزدوری آل سعود را به عهده دارند. با خاتمه نقش منصور هادي است كه كار ائتلاف سعودي در يمن نيز به پايان مي رسد.

 

مشخص نيست سازمان ملل چرا هنوز دولت منصور هادي را كه ساكن هتل هاي رياض است به رسميت مي شناسد در حاليكه دولت نجات ملي يمن هم مورد تاييد بيشتر احزاب و قبايل اين كشور است هم بر صنعا و سراسر نيمه شمالي اين كشور استيلا دارد. هم توانسته حكمراني خوب را با تلاش براي تامين نيازهاي همه مردم نشان دهد.

اكنون زمان آن فرا رسيده كه كشورهاي مدعي استقلال نظر، دولت نجات ملي يمن را به رسمتي بشناسند و كرسي كشور يمن در سازمان ملل به اين دولت تقديم شود.

ارسال نظر