تاثیرات مخرب کرونا بر مغز-راهبرد معاصر
خبر مهم وزارت آموزش و پرورش | موافقت با استخدام ۷۵ درصد متقاضیان آزمون‌های دبیری که گزینش ردشان کرده بود اعلام آخرین ممنوعیت‌های ترافیکی در جاده‌ها پیش بینی باران و برف در ارتفاعات استان تهران برای هفته پیش رو اسامی جدید محصولات بهداشتی غیرمجاز اعلام شد هشدار رعد و برق شدید در ۴ استان آخرین فرصت بارگذاری مدارک برای رتبه‌بندی معلمان | زمان صدور احکام رتبه‌بندی معلمان مشخص شد؟ + فیلم وضعیت جاده‌ها و راه‌ها، امروز ۱۸ آبان ۱۴۰۳؛ بارش باران و مه گرفتی در محور‌های شمالی مشاهده تتوکاران مرد در یک آرایشگاه زنانه در کرج + واکنش رئیس اتاق اصناف آموزش و پرورش: قصد جداسازی کلاس‌های دانش‌آموزان اتباع را نداریم بارش پراکنده و وزش باد در برخی استان‌ها دفترچه راهنمای ثبت نام دو آزمون ارشد و دکتری اصلاح شد نظام پرستاری: دستور العمل افزایش سه برابری ساعت اضافه کار پرستاران بزودی ابلاغ می‌شود رئیس سازمان محیط‌زیست: برای توقف مازوت‌سوزی در نیروگاه نکا تصمیمی گرفته نشده ماجرای اعتراض پرستاران اهوازی چه بود؟ خبر مهم برای بازنشستگان؛ افزایش حقوق از همین ماه

تاثیرات مخرب کرونا بر مغز

سیستم عروق مغزی ۶۲ درصد بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» که دچار تشدید‌های عصبی و روانی شده بودند، آسیب دیده است.
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۴ - ۲۹ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 September 19
کد خبر: ۵۹۶۵۳

به گزارش راهبرد معاصر پژوهشگران دانشگاه کالج لندن اعلام کردند سکته مغزی و آنسفالیت می‌تواند از پیامد‌های ابتلا به ویروس کرونا باشد. پژوهشگران دانشگاه فدرال ریو دو ژانیرو نیز اعلام کرده اند بیش از نیمی از بیماران حاد مبتلا به «کووید-۱۹» ممکن است که دچار تشدید علائم عصبی شوند.
براساس مطالعات پژوهشگران دانشگاه لیورپول، دانشگاه کالج لندن و دانشگاه فدرال ریو دو ژانیرو که در مجله علمی «نیچر» منتشر شده است، ویروس کرونا می‌تواند برخی پیامد‌های شدید برای مغز داشته باشد.
براساس نتایج به دست آمده، سیستم عروق مغزی ۶۲ درصد بیماران مبتلا به «کووید-۱۹» که دچار تشدید‌های عصبی و روانی شده بودند، آسیب دیده است. به علاوه ۳۱ درصد بیماران نیز دچار گیجی و بیهوشی طولانی مدت شده بودند.
به گفته پژوهشگران دانشگاه کالج لندن، سکته مغزی و آنسفالیت یا التهاب بافت‌های مغز از جمله رایج‌ترین پیامد‌های ابتلا به ویروس کرونا است. آنسفالیت ممکن است به نوعی شدیدتر یعنی آنسفالومیلیت منتشر حاد تبدیل شود که در آن بافت مغز و نخاع دچار التهاب می‌شود و سلول‌های عصبی پوشش خود را از دست می‌دهند و موجب بروز نشانه‌هایی مشابه اسکلروز چندگانه (ام اس) می‌شود. با این حال برخی از این بیماران حاد، نشانه‌های تنفسی ضعیفی داشتند و بیماری اصلی آن‌ها آسیب مغزی بود.
با این حال، نشانه‌های عصبی می‌تواند در گروه‌های سنی مختلف بروز کند. یک متخصص مغز و اعصاب دانشگاه لیورپول گفت: «ما گروهی از افراد نسبتا جوان بدون عوامل معمول خطر را داشتیم که دچار سکته مغزی شدند و همچنین بیمارانی که دچار تغییرات روحی شدید شدند بی آنکه توضیحی برای آن باشد.»
همکار وی در دانشگاه فدرال ریو دو ژانیرو نیز گفت بیش از نیمی از بیماران حاد کرونایی ممکن است دچار تشدید علائم عصبی شوند. اما تعیین درجه نشانه‌های عصبی در بیمارانی که دچار نوع خفیف «کووید-۱۹» شده اند یا علائمی ندارند، به علت اطلاعات کم، بسیار دشوار است.

 

خبرگزاری صدا وسیما

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار