سه گانه «جبهه پایداری» برای انتخابات 1400-راهبرد معاصر
کلیات طرح اصلاح قانون مهریه در کمیسیون قضایی مجلس تصویب شد جزئیات دستگیری عناصر شبکه تکفیری در سرپل‌ذهاب عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند سکینه سادات پاد، دستیار رئیس‌جمهور از سمت خود کنار رفت؟ هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا مشخص شدند جمعی از مداحان اهل بیت با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند علم‌الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای آنان را پیام توئیتری پزشکیان به السیسی خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند الحاق شناور‌های بسیار پیچیده و تسلیحات ویژه به نیروی دریایی ارتش فرمانده سپاه خراسان‌جنوبی: آخرین نفری که خط مقدم نبرد با تکفیری‌ها در سوریه را ترک کرد یک پاسدار بود /برای ارتش سوریه جهاد معنایی نداشت ادای احترام فرمانده کل سپاه پاسداران به مقام شهید سلیمانی لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند
جلیلی، فتاح و نیکزاد, کدام گزینه معرفی خواهد شد؟

سه گانه «جبهه پایداری» برای انتخابات 1400

طرح موضوع حضور سعید جلیلی در انتخابات 1400 و معرفی وی به عنوان نامزد نهایی جبهه پایداری به شکل همزمان در رسانه‌های اعتدال‌گرا و اصلاح‌طلب در حال پیش‌روی است، آنان بر این باورهستند که فضا و جو اجتماعی بیش از پیش به ضرر پرویز فتاح بوده و این مسئله باعث تقویت احتمال حضور سعید جلیلی در انتخابات شده است.
سعید غلامی زارع زاده؛ کارشناس مسائل سیاسی
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۷ - ۰۲ مهر ۱۳۹۹ - 2020 September 23
کد خبر: ۶۰۱۷۱
تعداد نظرات: ۱ نظر

سه گانه «جبهه پایداری» برای انتخابات 1400

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ جبهه ی پایداری انقلاب اسلامی معروف به جبهه ی پایداری، وابسته به جناح اصولگرایی است که پس از وقایع انتخابات 1388 و خانه‌نشینی یازده روزه محمود احمدی‌نژاد و مطرح شدن جریان انحرافی در مردادماه سال ۱۳۹۰ با برگزاری همایشی در حسینیه الزهرا سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی رسماً اعلام موجودیت کرد.

 

در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ که اصولگرایان در حال چانه زنی بر سر انتخاب یک فرد بین محمدباقر قالیباف، غلامعلی حداد عادل و علی‌اکبر ولایتی بودند، جبهه پایداری  کاندیدای خود را سعید جلیلی معرفی کرد و تا لحظه آخر هم دست از حمایت خود بر نداشت؛ هر چند در آن مقطع عمده انتقادات متوجه ولایتی شد که چرا زمین را به نفع قالیباف ترک نکرد، اما پایداری‌ها هم از ترکش‌ این انتقادات بی‌نصیب نماندند و حمایت از جلیلی یکی از دلایل شکست اصلی‌ترین گزینه جناح راست یعنی محمدباقر قالیباف معرفی شد.

 

مرسوم است كه از ابتداي سال پاياني دوره دوم رييس‌جمهوري مستقر، كنشگري‌هاي انتخابات هم آغاز مي‌شود. تب و تاب انتخابات هر سال منتهي به انتخابات چنان زياد است كه گاهي تمام وجوه جاري كشورداري هم تحت تاثير آن قرار مي‌گيرد. امسال اما هم به ‌دليل شرايط سياسي و اجتماعي و اقتصادي و هم به ‌دليل شيوع كرونا جلسات خصوصي، گعده‌هاي انتخاباتي و درگوشي‌هاي ۱۴۰۰ كم‌رونق‌تر از سال‌هاي پيش است و آرام‌آرام احزاب و گروه‌ها وارد تعيين مصا چندی پیش در محافل خبری این صحبت دهان به دهان چرخید که اعضای جبهه پایداری با آیت الله مصباح یزدی دیدار داشته‌اند و حمایت احتمالی خود را از سعید جلیلی با او درمیان گذاشته‌اند؛ صحبتی که البته مجید متقی‌فر سخنگوی جبهه پایداری در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره آن این گونه واکنش نشان داد: جبهه پایداری هر زمان که نشست و یا جلسه‌ای با آیت الله مصباح داشته باشد، از طریق سخنگو آن را به طور رسمی اعلام خواهد کرد؛ بنابراین نمی‌توان به این اخبار استناد کرد.ديق مي‌شوند.

 

طرح موضوع حضور سعید جلیلی در انتخابات 1400 و معرفی وی به عنوان نامزد نهایی جبهه پایداری به شکل همزمان در رسانه‌های اعتدال‌گرا و اصلاح‌طلب در حال پیش‌روی است، آنان بر این باورهستند که فضا و جو اجتماعی بیش از پیش به ضرر پرویز فتاح بوده و این مسئله باعث تقویت احتمال حضور سعید جلیلی در انتخابات شده است. در همین‌باره خبرآنلاین در یک گزارش مغرضانه نوشت : «هرچند سعید جلیلی نتوانست ردای ریاست جمهوری را به تن کند اما از همان زمان زیر نظر گرفتن دولت را با انتقاد از برجام شروع کرد تا شاید این گزارشات نقد و بررسی در مناظرات انتخاباتی سال ۹۶ کمک‌حالش شود. اما سه سال پیش وقتی سعید جلیلی فکرش را هم نمی‌کرد اصولگرایان پشت سر او قرار نگیرند، درنهایت رویای ریاست جمهوری را بازهم به پستو برد و اعلام کرد این گزارشات را در اختیار قالیباف و رئیسی می‌گذارد تا آنها بتوانند در مناظرات انتخاباتی بر روحانی و جهانگیری غالب شوند؛ البته محاسباتش این‌بار هم درست از آب در نیامد و هم‌قطارانش چندان هم از این گزارشات استقبال نکردند. جلیلی درست چندماه بعد از تمدید ریاست جمهوری حسن روحانی، «سلسله جلسات سایه تمدن اسلامی برای تایید، تکمیل و تصحیح برنامه های دولت دوازدهم» را به راه انداخت؛ جلساتی که برخلاف عنوان طولانی‌اش تنها یک مفهوم از آن برداشت می‌شد و آن تشکیل «دولت سایه» بود. حالا «سعید جلیلی» که تجربیاتش نسب به هشت سال پیش بیشتر شده، آماده‌ترین گزینه برای جبهه پایداری به حساب می‌آید». نوید مدرسی نیز در توییتر خود مدعی شد: « در غائله اخیر ‎پرویز فتاح؛ هم او، هم مخالفانش آسیب دیدند و تنها ‎سعید جلیلی از آن سود برد و از فتاح پیشی‌ گرفت و کاندیداتوری‌اش برای انتخابات ۱۴۰۰ یک‌گام به جلو رفت. او امروز بیش از ‎جبهه پایداری، به ‎عدالتخواهان دل‌خوش کرده تا برادرش وحید شود رایزنش برای ائتلاف با آنان در ۱۴۰۰».

 

توجه ویژه جریان اصلاح‌طلب در خصوص نامزدهای اصولگرا در انتخابات ریاست‌جمهوری کماکان به عنوان یکی از دال‌های مرکزی حوزه سیاسی در میان رسانه‌ها است. آنان بر این باورند که جریان اصولگرا میان حضور نیروهای نظامی و یا نامزدهای سیاسی در انتخابات 1400 درمانده شده و کماکان در حال 3- تحلیل شرایط آینده هستند. این در حالی است که ادعای علاقه اصولگرایان به مشارکت اندک انتخاباتی کماکان به عنوان یکی از محورهای عملیات روانی ایراد می‌شود. در همین باره ایرنا در گزارشی مفصل و با هدف ایجاد شگاف در میان اصولگرایان آورده است: «اصولگرایان تابستان انتخاباتی خود را با تنوع نامزدهای جبهه پایداری و ابهام حاصل از این تنوع، حل بحران ناکارآمدی با توسل به نامزد نظامی و گمانه‌زنی‌های ناتمام درباره حضور یا عدم حضور برخی از چهره‌های شناخته شده به پایان می‌رسانند».

 

جلیلی – فتاح-نیکزاد، سه گانه‌ای که در حال حاضر به عنوان پرونده اصلی جبهه پایداری مورد نظر گروه‌های دیگر قرار گرفته است. در این میان بسیاری از تحلیلگران بر این باور هستند که شرایط برای حضور جلیلی در جایگاه نامزد نهایی جبهه پایداری مطرح می‌کنند. در این میان سه بستر متفاوتی که احتمال حضور هر کاندیدا را بیشتر می کند به عنوان یک سناریو کلان مورد بررسی قرار می‌دهیم.

 

سعید جلیلی: شرایط انتخابات آمریکا، و رای آوری مجدد جمهوری‌خواهان در انتخابات 2020 به عنوان یکی از بسترهایی خواهد بود که حضور یک دیپلمات در قواره هسته سخت جریان اصولگرا را بیشتر محتمل می‌کند. سمت و سو گیری‌های انتقادی سعید جلیلی نسبت به برجام به عنوان یکی از نقاط عطف حضور وی در انتخابات 1400 در نظر گرفته خواهد شد.

 

پرویز فتاح: حضور پرویز فتاح با تقویت گزاره‌های عدالتخواهی و مسائل معیشتی قابلیت بروز و ظهور بیشتری دارد. این موضوع با توجه به خصوصیت اخلاقی فتاح و نزدیک بودن نگاه وی به جریان احمدی‌نژادی احتمال پشتیبانی صادق محصولی در برابر طیف دوم جبهه پایداری (آقاتهرانی) را قوی‌تر می‌کند.

 

علی نیکزاد: اما در برابر کاندیداهای تکنوکرات جریان اصلاح طلب گزینه محتمل حضور در انتخابات 1400، علی نیکزاد است، مانور بر طرح مسکن مهر، و حمایت بخشی از سیاسیون نزدیک به جبهه پایداری قابلیت رقابت قوی‌تر نیکزاد با نمونه‌های عمل‌گرای اصلاح‌طلب و جریان اعتدالی را تقویت می‌کند.

 

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۳۰
0
0
فتاح از همه بهتره