لاریجانی: امضای یادداشت تفاهم امنیتی میان ایران و عراق با هدف عدم فرصت به دیگران جهت برهم زدن امنیت دو کشور صورت گرفت ادعای ضدایرانی نماینده آمریکا در شورای امنیت قطع سراسری برق در عراق اروپا: با اعمال فشار بر روسیه به جنگ اوکراین پایان خواهیم داد رایزنی لاریجانی با فؤاد حسین درباره پروژه‌های ریلی ایران و عراق ترامپ: حماس نمی‌تواند در غزه بماند ترامپ: ۸۰۰ نیروی گارد ملی به پایتخت آمریکا اعزام می‌کنم/ واشنگتن به دست باند‌های خشن افتاده غریب آبادی: معاون گروسی پس از مذاکره، تهران را ترک کرد / مقرر شد رایزنی‌ها ادامه یابد ترامپ: از پوتین خواهم خواست تا به جنگ پایان دهد لاریجانی: ایران و عراق مصمم به مقابله با جریان‌های تروریستی هستند ایران و عراق تفاهم‌نامه امنیتی مشترک امضا کردند وزیر خارجه ارمنستان: طرح «مسیر ترامپ» تحت حاکمیت ایروان خواهد بود و بدون کنترل طرف ثالث فعالیت خواهد کرد واکنش عراقچی به احتمال سپرده شدن پرونده مذاکرات به دبیر شورای عالی امنیت ملی: فعلاً چنین برنامه‌ای در دستورکار نیست رئیس جمهور لبنان: طرح انحصار سلاح برگشت‌ناپذیر است استرالیا: کشور فلسطین را در سپتامبر به رسمیت می‌شناسیم، نیوزیلند: در حال بررسی موضوع هستیم

طرح دو مرحله‌ای عربستان، مصر، بحرین و امارات برای حمله و اشغال قطر

وزیر دفاع قطر گفت که کشورهای مصر، عربستان سعودی، بحرین و امارات برای حمله به کشورش در سال ۹۶ طرح دو مرحله‌ای آماده کرده بودند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۱ - ۰۷ مهر ۱۳۹۹ - 2020 September 28
کد خبر: ۶۰۷۶۷

به گزارش راهبرد معاصر، وزیر دفاع قطر به طور رسمی اعلام کرد که کشورهای مصر، عربستان سعودی، امارات و بحرین قصد حمله و اشغال این کشور را داشتند.

 

«خالد بن عطیه»، وزیر دفاع قطر در برنامه مستند شبکه الجزیره این کشور موسوم به «المسافة صفر» گفت: کشورهای محاصره کننده قطر نقشه حمله به قطر را قبل از محاصره آماده کرده بودند».

 

بن‌عطیه در این برنامه که پیرامون بحران قطر و تحریم این کشور توسط چهار کشور یاد شده طی سال‌های گذشته ساخته شده، گفت که حمله به قطر در حد نیت نبود بلکه کشورهای تحریم کننده برای این نیت خود تا مرحله برنامه‌ریزی پیش رفته بودند و طرح حمله به قطر در دو بخش آماده شده بود.

 

او گفت: «این دو مرحله عبارت بود از محاصره و فشار به مردم قطر و سپس حمله نظامی. به امید اینکه این اقدامات تأثیر مستقیمی در قطری‌ها داشته باشد و بعد از آن، حمله صورت گیرد».

 

وزیر دفاع قطر گفت که شماری از رؤسا و رهبران سیاسی کشورها نیت چهار کشور برای حمله به قطر را مستند کرده‌اند از جمله رئیس جمهور آمریکا در دیدار با همتای رومانی، وزیر خارجه سابق آلمان و امیر کویت در دیدار با رئیس جمهور آمریکا. او گفت همه آن‌ها تأکید داشتند که کشورهای عربی چهارگانه قصد حمله به قطر را داشتند.

 

روابط چهار کشور عربی عربستان سعودی، مصر، امارات و بحرین با قطر به دنبال اولین سفر خارجی رئیس جمهور آمریکا در سال ۹۶ (۵ ژوئن ۲۰۱۷) به ریاض و اتهام‌های چهار کشور یادشده علیه دوحه قطع است و تلاش‌های آمریکا تا به این روز برای حل این بحران به منظور اعمال فشار بیشتر به ایران راه به جایی نبرده است.

 

اخیراً مجله فرانسوی «ژون افریک» به نقل از برخی منابع دیپلماتیک بلندپایه آمریکایی نوشت که محاصره قطر توسط محور سعودی چه‌بسا قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا (۱۳ آبان) لغو شود.

 

هفته گذشته، خبرگزاری رویترز به نقل از «تیموثی لندرکینگ»، معاون وزیر دفاع آمریکا در امور کشورهای حاشیه خلیج فارس نوشت که واشنگتن قصد دارد در رابطه با بحران قطر گشایشی حاصل شود و آمریکا این کشور را به عنوان متحد غیر ناتوی خود قرار دهد.

 

برخی منابع گفته‌اند قرار است محاصره قطر در قبال عادی‌سازی روابط این کشور با رژیم صهیونیستی لغو شود و بحران قطر حل و فصل شود./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار