جزئیات عرضه سهام دارا سوم در بازار بورس-راهبرد معاصر
داروی جدید در آزمایش‌ها، ممکن است روند پیشرفت بیماری پارکینسون را کند کند قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است خبر جدید وزیر ارشاد درباره هنرمندان ممنوع الفعالیت سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ قصاص برای عامل جنایت در بازی خرس وسطی فیلم / گل اول مس رفسنجان به پرسپولیس در دقیقۀ ۴ پیاده‌روی روزانه می‌تواند افسردگی را کاهش دهد لحظهٔ هجوم خودرو به میان جمعیت در آلمان با دست‌کم ۱۱ کشته + فیلم وقوع زلزله ۴ ریشتری در هفتکل ایران ۱۵ - ۱۱ پرتغال/ صعود واترپلو ایران به نیمه نهایی سطح ۲ کاپ جهانی  برتری استقلال مقابل آلومینیوم در ۴۵ دقیقه اول  تساوی یک نیمه‌ای هوادار و نساجی ترکیب آلومینیوم و استقلال اعلام شد

جزئیات عرضه سهام دارا سوم در بازار بورس

پس از پذیره نویسی دارایکم و دارا دوم وزیر اقتصاد از عرضه سهام دارا سوم در بازار بورس خبر داد. اما مردم از داراسوم هم همانند دارا دوم و دارا یکم استقبال میکنند؟
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۵ - ۱۶ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 07
کد خبر: ۶۲۰۶۴

راهبرد معاصر در بسته خبر جزئیات عرضه سهام دارا سوم در بازار بورس به بررسی و ارائه جزئیات عرضه سهام می پردازد. دولت برای ثبات بازار بورس دارایکم و دارا دوم را وارد بورس کرد. با عرضه داراسوم در بورس آیا سیگنال های مثبت بورس فعال می شود؟ 

 

جزئیات عرضه سهام دارا سوم در بازار بورس

 

برنامه دولت برای عرضه بنگاه‌های بزرگ و صندوق دارا سوم به بورس

«فرهاد دژپسند» در حاشیه جلسه هیات دولت، اضافه کرد: حمایت دولت از بازار سرمایه، حمایت‌های بنیادی مانند مدرن‌سازی بازار و افزایش عمق آن است تا سهام‌دار در بازار سرمایه با گزینه‌های متعدد و متنوع مواجه باشد.

 

دژپسند افزود: به عنوان مثال یکی از اقدامات دولت، مورد توجه قرار دادن بازارگردانی توسط بنگاه‌ها است که تا پیش از مغفول مانده بود. براین اساس طی مصوبه شورای عالی بورس مقرر شد تا تمامی بنگاه‌ها، راسا امر بازاگردانی را انجام داده یا بازارگردان‌های حرفه‌ای در اختیار داشته باشند.

 

رئیس شورای عالی بورس حمایت دیگر دولت از بازار سرمایه را به موضوع فروش اختیاری اوراق تبعی مربوط دانست و خاطر نشان کرد: فروش اختیاری اوراق تبعی که در حال حاضر توسط تعداد زیادی از شرکت‌ها با استقبال مواجه شده است، این امکان را به سهامدار می‌دهد که بداند بنگاهی که سهامش را خریداری کرده است، تصمیم دارد سهام خود را ظرف مدت مشخصی از زمان پیش رو، با چه نرخی تنظیم کند. همچنین حمایت دیگر دولت به بحث سهام خزانه مربوط است. البته این حمایت دو جنبه متفاوت دارد. در نگاه اول برای سهامداران حاشیه امن ایجاد می‌کند و در نگاه دوم باعث می‌شود مدیران بنگاه‌هایی که سهام‌داری می‌کنند، نسبت به سهام بنگاه‌هایشان مسئولانه‌تر اقدام کنند.

 

جزئیات عرضه سهام دارا سوم در بازار بورس

 

دژپسند ترغیب و تامین بازار از طریق عرضه اولیه‌ها و سهام شناور را مصداق دیگری از حمایت‌های بنیادی دولت از بازار سرمایه دانست و افزود: بر این اساس دولت زمینه ورود بنگاه‌هایی که دارای شاخص‌های مناسب هستند، به بازار سرمایه را فراهم می‌آورد. همانگونه که در حال حاضر بحث حضور بنگاه‌های بزرگ مقیاسی مانند ستاره خلیج فارس به بازار سهام مطرح است. همچنین عرضه باقی‌مانده سهام دولت در بانک‌های ملت و تجارت و صادرات نیز در دست انجام است که در قالب دارا سوم عرضه خواهد شد.

 

وی درباره پیش بینی آینده بازار سرمایه نیز تصریح کرد: در روزهای اخیر شاخص بازار مثبت است، اما می‌خواهم تاکید کنم که وضعیت بازار سرمایه را نباید فقط بر اساس شاخص سنجید. شاخص برآیند خیلی از موارد است، اما همه نکات بازار را نشان نمی‌دهد. به عنوان مثال تحلیل‌گران مالی و بازار سرمایه ممکن است تحلیل کنند در دوره‌ای مشخص یک سهام را نداشته باشند و سهام دیگری را خریداری کنند. این تصمیمات ممکن است بر شاخص اثر منفی بگذارد، اما از سوی دیگر اینکه تحلیل‌گران همواره در حال آنالیز و انتخاب هستند، نشان‌دهنده حیات بازار سرمایه است.

 

جزئیات عرضه سهام دارا سوم در بازار بورس

 

دژپسند در پایان خاطرنشان کرد: خواهش من از افرادی که به بازار سرمایه ورود می کنند این است که عقل محاسبه‌گری‌شان همواره فعال باشد درباره خرید سهام، نگهداشتن یا فروش سهام به صورت مداوم محاسبات لازم را انجام دهند. جنس بازار سرمایه جنس عقلانیت، محاسبه‌گری و پویایی است.

 

سیگنال مثبت وزیر اقتصاد به بازار سرمایه

فرهاد دژپسند وزیر اقتصاد در حاشیه جلسه هیات دولت با بیان اینکه یکی از حلقه‌های مفقوده بورس ایران بازرگردانی بوده است گفت: طبق مصوبه شورای عالی بورس بنگاه‌ها یا باید خودشان بازارگردانی کنند و یا بازارگردان حرفه‌ای داشته باشند که این موضوع به ثبات بازار سرمایه کمک می کند.

 

وی ادامه داد: درباره اوراق تبعی هم همین طور است و سهامدار باید بداند بنگاهی که سهام آن را خریداری کرده در یک سال آینده ارزش سهام را چگونه و با چه نرخی تنظیم کند.

 

جزئیات عرضه سهام دارا سوم در بازار بورس

 

وزیر اقتصاد اظهار کرد: تمام این موضوعات را مورد توجه قرار داده‌ایم؛ نگاه اول این است که برای سهامداران حاشیه امن ایجاد کنیم و موضوع بعدی این است که بنگاه‌ها مسئولانه‌تر نسبت به سهام خود عمل کنند.

 

دژپسند با بیان اینکه ترغیب و تشویق بازار از طریق عرضه‌های اولیه از دیگر برنامه‌های ما بوده است، گفت: اکنون تلاش می‌کنیم بنگاه‌های بزرگ مقیاس را وارد بازار سرمایه کنیم.

 

وی از ورود داراسوم به بازار سرمایه خبر داد و گفت: باقیمانده سهام دولت در سه بانک ملت، تجارت و صادرات عرضه خواهد شد و امیدواریم این موضوعات تداوم داشته باشد تا به ثبات بازار سرمایه کمک کند.

 

وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه جنس بازار سرمایه پویایی و عقلانیت است، گفت: بازار سرمایه ابعاد مختلف دارد و تحلیگران باید بدانند که چه سهامی را در چه دوره ای داشته باشند و چه سهامی را در دوره خاص نداشته باشند که این تحلیل ها نشان از حیات بازار دارد.

 

دژپسند ادامه داد: در بازار سرمایه همیشه باید عقل محاسبه گری بی وقفه کار کند.

 

جزئیات عرضه سهام دارا سوم در بازار بورس

 

واکنش‌های مردمی به عرضه دارا سوم

فرهاد دژپسند، وزیر امور اقتصادی و دارایی روز سه‌شنبه از عرضه دارا سوم به بورس خبر داد و گفت: «دولت برنامه‌‎هایی دارد که بازار سرمایه را به‌عنوان یکی از ارکان تامین مالی اقتصاد کشور،‌ و شاید در آینده‌ای نه چندان دور به عنوان یکی از مهم‌ترین ارکان تامین مالی اقتصاد کشور برساند؛ پس برای تحقق این هدف لازم است در جهات گوناگون برنامه‌ریزی کند و پوشش دهد.»

 

اظهارات دژپسند، واکنش برخی از سهامداران را در پی داشت. برخی از آنها بر این باورند که هنوز میوه عرضه دارا اول و دوم را برداشت نکرده‌اند و عرضه دارا سوم بی‌فایده است. گفتنی است دارا یکم 12 اردیبهشت و دارا دوم نیز 5 مردادماه سال جاری پذیره‌نویسی شد. عرضه دارا یکم که با 20 درصد تخفیف ارائه شد با استقبال فعالان بازار روبه‌رو شد اما آنطور که انتظار می‌رفت از دارا دوم (پالایشی یکم) استقبال نشد.

 

سیر در دنیای دیگر

«فعلا پولام تموم شده، بذار یه چهار پنج ماه کار کنم پول دربیارم دوباره بهت همه‌اش رو میدم.»

«متاسفانه با این وضع بورس صحبت از داراسوم می‌کنند. کشتی در حال غرق شدنه اونوقت دنبال نجات قایق میگردند!»

«دارا سوم را نیارید حالا ببینیم چی پیش میاد. از اول مهرماه بورس بر می‌گردد، لطفا به سهامتون چوب حراج نزنید.»

«دارا یکم، دوم، سوم، چهارم و…. هیچکدوم بورس رو درست نمی‌کنه. ملت دیگه گول نمیخورن. اگر هم گول بخورن دیگه پولی نذاشتین براشون، همه رو با خاک یکسان کردید.»

«دارا سوم یعنی چه! شما فقط دارید به اموال و سرمایه ناچیزی که مردم با اون زندگی‌شون رو می‌گذارندند لگد مال کردید. تمام شد.»

«با داراسوم معلوم نیست چه بلایی می‌خوان سرمون بیارن.»

«عرضه اولیه‌ها و دارا دوم و سوم را متوقف کنید. الان بالای ۹۵ درصد سهم‌ها صف فروشند و این شامل عرضه اولیه‌ها هم میشه بعد شما انگار در دنیای دیگه‌ای سیر می‌کنید!»

 

جزئیات عرضه سهام دارا سوم در بازار بورس

 

عرضه یک درصدی از صندوق توسعه ملی

اما عرضه دارا سوم تنها خبر بورسی روز سه‌شنبه نبود. ربیعی، سخنگوی دولت نیز خبر داد: از اول هفته آینده سپرده‌گذاری یک درصد از دارایی‌های صندوق توسعه ملی صورت خواهد گرفت. خبری که برخی از سهامداران آن را برای بورس نجات‌بخش دانستند.

«اگر واقعا این رقم اختصاص به بورس پیدا کنه حمایت بزرگی صورت گرفته. چه شود بورس.»

«خبر خوبی برای برگشت بورس.»

«گر انجام بشه بورس رشد چشمگیری را تجربه خواهد کرد. عالیست، افراد صبور در بورس روزهای خوشی را خواهند دید.»

« بالاخره دولت به دادمون رسید، ایشالله از فردا بورس سبز می‌شه.»

 

دود می‌شه می‌ره هوا

اما در مقابل عده دیگری از سهامداران معتقدند که عرضه یک درصدی از صندوق توسعه ملی هم مشکل بورس را حل نمی‌کند و شاخص بهبود نمی‌یابد.

 

جزئیات عرضه سهام دارا سوم در بازار بورس

 

«صد در صد صندوق توسعه ملی رو هم بدید یک هفته ای دود میشه میره هوا.»

«دولت فقط مسکنی عمل میکنه اقتصاد ما سرطان گرفته باید جراحی بشه.»

«آخه اگه دولت پول داشت که داریی‌هاشو توی بورس نمی‌فروخت.»

«اینا خیلی حرف زدن ولی کو عمل؟ اگه واقعا می‌خواستن بورس از حالت منفی و ریزش شدید دربیاد از همین فردا یک درصد و اختصاص می‌دادند.»

 

«اگه قرار بود یک درصد از صندوق اختصاص بدن از همین فردا اینکار رو می‌کردن. دوباره می‌خوان از فرصت تعطیلات استفاده کنند و با بمباران خبری یک کاری کنند که خود حقیقی‌ها صف خرید تشکیل دهند.»

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر