عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

واکنش پکن به عبور یک ناوشکن آمریکا از تنگه تایوان

پس از عبور یک ناوشکن آمریکا از تنگه تایوان، یکی از سخنگویان نظامی پکن هشدار داد که ایالات متحده در حال تضعیف شدید صلح و ثبات این تنگه است.
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۱ - ۲۴ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 15
کد خبر: ۶۳۰۸۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ پس از عبور یک ناوشکن «یو اس اس بری» (USS Barry) آمریکا از تنگه تایوان، «ژانگ چونهویی» یکی از سخنگویان فرماندهی شرق چین در بیانیه‌ای تصریح کرد که ارتش چین عبور روز گذشته (چهارشنبه) ناوشکن «یو اس اس بری» را دنبال کرده و آن را تحت نظارت قرار داده است.

 

وی در ادامه ایالات متحده را متهم کرد که در حال ارسال «سیگنال‌های گمراه‌کننده» به مردم تایوان است.

 

دولت چین طبق اصل چین واحد، تایوان را بخشی از سرزمین واحد چین و مواضع آمریکایی‌ها در قبال روابط با تایوان و فروش تسلیحات را مغایر با این اصل می‌داند. دولت‌های آمریکایی از سال ۱۹۷۹ روابط خود با تایوان را قطع کردند و اعلام کردند که به اصل چین واحد پایبند هستند اما طی سال‌های اخیر به اقداماتی از قبیل فروش تسلیحات به تایوان دست زده‌اند.

 

ناوگان اقیانوس آرام آمریکا در توجیه این اقدام تحریک‌آمیز خود در بیانیه‌ای گفت: «عبور این کشتی از تنگه تایوان، نمایانگر تعهد ایالات متحده به یک ایندوپاسیفیک آزاد و باز است. نیروی دریایی آمریکا به پرواز، کشتیرانی و عملیات در هرجایی که قوانین بین‌المللی اجازه دهد، ادامه خواهد داد».

 

علی‌رغم آنکه ایالات متحده روابط رسمی با تایوان ندارد اما در تقابل با چین، از هر فرصتی برای حمایت از آن بهره می‌گیرد. پکن بارها واشنگتن را به تلاش برای کمک به تایوان برای جدا شدن از چین متهم کرده است.

 

روز دوشنبه هفته جاری، خبرگزاری رویترز به نقل از منابع مطلع نوشت که کاخ سفید در روزهای گذشته از کنگره خواسته تا با فروش سه بسته نظامی جداگانه به تایوان موافقت شود. به گفته منابع مطلع، وزارت خارجه آمریکا نیز در زمینه فروش حسگرهای جنگنده «اف-۱۶»، موشک‌های پیشرفته «اسلمر» ویژه حمله به اهداف دریایی و راکت‌های «هیمراس» مکاتباتی با کنگره انجام داده است. پیشتر نیز چهار مقام مطلع فاش کردند که آمریکا قصد دارد هفت نوع سلاح و سامانه‌های نظامی از جمله مین، موشک کروز و رادار به تایوان بفروشد.

 

ژانگ در این خصوص گفت که آمریکا می‌بایست لفاظی‌ها و اقدامات تحریک‌آمیز خود در تنگه تایوان را متوقف کند و تصریح کرد که پکن از تمامیت ارضی خود دفاع و صلح و ثبات در تنگه هرمز را حفظ خواهد کرد.

 

از طرف دیگر، وزارت دفاع تایوان در بیانیه‌ای جداگانه اعلام کرد که ناوشکن یو اس اس بری آمریکا از تنگه هرمز به سمت یک مسیر شمالی در حال حرکت بود و نیروهای تایوان همچنین بر این ناو جنگی نظارت داشتند و اوضاع کاملاً عادی بوده است.

 

طبق این گزارش، این دهمین عبور یک کشتی نیروی دریایی آمریکا از تنگه تایوان در سال جاری میلادی محسوب می‌شد و اخیراً در تاریخ ۳۱ آگوست (۱۰ شهریور ماه) یک ناوشکن از این تنگه عبور کرده بود./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار