فرمانده ارتش پاکستان و عراقچی توافق کردند تماس تلفنی عراقچی با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا المیادین: دور جدید گفت‌وگوهای ایران و آمریکا به زودی برگزار می‌شود گره‌های آمریکایی در روند مذاکرات هسته‌ای عراقچی: تنها یک راه برای تحقق توافق وجود دارد آخر هفته تعیین‌کننده/ دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا در راه است؟ دیپلماسی هوشمندانه ایران/ چرا این دور مذاکرات با برجام متفاوت است؟ ضرب‌الاجل عراق به گروهک‌های ضد ایرانی برای تخلیه مقر‌های خود عراقچی: یک توافق معتبر و پایدار در دسترس است/ ایران حق داشتن چرخه کامل سوخت هسته‌ای را دارد السودانی: گفت‌و‌گو میان ایران و آمریکا گامی مهم است روبیو: ایران نباید غنی‌سازی کند تعیین محل مذاکرات ایران و آمریکا/ رم میزبان دور جدید گفت‌وگوها پوتین دستور اعزام فوری امدادگران روس به بندر رجایی را صادر کرد واکنش پوتین به فاجعه بندرعباس/ پیام تسلیت به رهبر معظم انقلاب ۱۵۱ نفر در زلزله استانبول زخمی شدند

ظریف:هیچ کشوری نمی تواند به روابط ایران و عراق خدشه ای وارد کند

وزیر خارجه ایران که در بغداد حضور دارد با اشاره به سفر حسن روحانی به عراق عنوان کرد که در این سفر چندین توافقنامه در راستای همکاری‌های بیشتر منطقه‌ای،‌سیاسی و اقتصادی منعقد خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۲ - ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ - 2019 March 10
کد خبر: ۶۳۹۰

به گزارش راهبرد معاصر ؛ محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که دیشب (دوشنبه) به منظور تدارک سفر سه روزه حسن روحانی به عراق وارد بغداد شد، با انتشار تصویری از نشست امروزش با همتای عراقی در بغداد در صفحه توئیترش نوشت: «در بغداد و در آستانه دیدار سه روزه رئیس جمهور روحانی حضور دارم که قرار است در این سفر با رهبران سیاسی، مذهبی، تجار و گروه‌های مدنی در بغداد، کربلا و نجف دیدار کند.

 

وی با اعلام اینکه در این سفر چندین توافقنامه درباره همکاری‌های بیشتر در زمینه‌های منطقه‌ای، سیاسی و اقتصادی منعقد خواهد شد، نوشت که روابط مستحکم ما به نفع ایران، عراق و منطقه است.

 

ظریف:هیچ کشوری حق دخالت در روابط ایران و عراق را ندارد

 

ظریف شب گذشته همچنین در جمع خبرنگاران گفته بود: این سفر فرصت خوبی است که قبل از سفر رئیس جمهور درباره موضوعات مختلف روابط دوجانبه هماهنگی‌های لازم را انجام دهیم تا سفر تاریخی رئیس جمهور به عراق یک فرصتی برای تفاهم‌های جدی بین دو کشور باشد.

 

ظریف با یادآوری این نکته که بحث‌هایی که ما در این سفر خواهیم داشت، بحث‌های سیاسی روابط دو کشور است، عنوان کرد: در حوزه همکاری‌های اقتصادی درباره ترانزیت، انرژی و همکاری‌های صنعتی گفت‌وگو خواهیم کرد.

 

وی با بیان اینکه درباره موضوعات مربوط به همکاری‌های مرزی نیز گفت‌‌وگوهایی صورت خواهد گرفت، خاطرنشان کرد: درباره سایر همکاری‌هایی که در حوزه‌های مختلف از بهداشت تا امنیت با عراق داریم نیز گفت‌وگوخواهد شد و امیدواریم در این سفر بتوانیم توافقاتی را بین مقامات دو کشور امضا کنیم.

 

وزیر خارجه گفت: ایران و عراق دو همسایه هستند که هیچ کشور دیگری حق ندارد در روابط تاریخی دو همسایه دخالتی کند. دخالت‌هایی که می‌کنند فرصت خود را از دست داده و زمان خود را به هدر می‌دهند و نمی‌توانند روابط ایران و عراق را از طریق این دخالت‌ها متاثر کنند.

 

رئیس دستگاه دیپلماسی درباره دیدارهای حسن روحانی در عراق نیز گفت: آقای روحانی در بغداد دیدارهای متعددی با مقامات ذیربط، مسئولان سیاسی، احزاب، نخبگان و سران عشایر و مذاهب دارند و در تشرف به کربلای معلی و نجف اشرف با آیات عظام نیز دیدار خواهند داشت.

 

 حسن روحانی رئیس جمهوری قرار است در اولین سفر خود به عراق در طول دوران ریاست‌ جمهوریش فردا (دوشنبه) به منظور انجام سفری سه روزه راهی بغداد شود.

ارسال نظر