تحلیلگر عراقی: آمریکا با ایجاد «اقلیم سنی» در پی ابقای نیروهای خود در غرب عراق است-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

تحلیلگر عراقی: آمریکا با ایجاد «اقلیم سنی» در پی ابقای نیروهای خود در غرب عراق است

تحلیلگر عراقی می‌گوید آمریکا با پروژه ایجاد اقلیم سنی در عراق در پی ابقای نیروهای خود در غرب این کشور است.
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۳ - ۰۱ آبان ۱۳۹۹ - 2020 October 22
کد خبر: ۶۳۹۷۷

به گزارش راهبرد معاصر، «کریم الخیکانی» تحلیلگر سیاسی عراق می‌گوید که آمریکا قصد خروج از این کشور را ندارد و تمامی نشانه‌ها حاکی از آن است که واشنگتن به دنبال ابقای نیروهای خود در منطقه کردستان و استان الانبار از طریق حمایت از طرح ایجاد اقلیم سنی در عراق است.

 

وی در گفت‌‌وگو با پایگاه خبری «المعلومه» تصریح کرد: در حال حاضر و پیش از برگزاری انتخابات، سخن از بازگشت به طرح ایجاد اقلیم سنی به منظور کسب دستاوردهای انتخاباتی بیشتر و ابقای نیروهای آمریکایی در منطقه کردستان و مناطق غربی است. کُردها و نمایندگان منطقه غربی عراق مخالف خروج آمریکا کشور هستند و در نتیجه از طرح واشنگتن برای تجزیه عراق به سه اقلیم سنی، شیعی و کُردی حمایت می‌کنند. بر اساس این طرح استان الانبار، صلاح‌الدین و احتمالا دیالی در اقلیم سنی و استانهای مرکزی و جنوبی در اقلیم شیعی قرار خواهند گرفت.

 

این تحلیلگر عراقی توضیح داد: برخی طرف‌ها هنوز با ایده ایجاد اقلیم سنی مخالفند زیرا همه مناطق عراق متکی به سرمایه‌های استان‌های جنوبی هستند و برخی استان‌ها از ایجاد شکاف امنیتی در کشور و بازگشت داعش در صورت خروج الحشد الشعبی و نیروهای امنیتی از این استانها برای واگذاری پرونده امنیتی به نیروهای محلی هراس دارند. لذا ساکنان این استان‌ها بر اساس تجاربی که در گذشته داشته‌اند با این امر مخالفت می‌کنند.

 

واشنگتن در راستای اعمال فشار بر بغداد و منصرف کردن آن از تصمیم اخراج نظامیان آمریکایی ابتدا تلاش کرد با تحریک احزاب سیاسی کرد و سنی و ترغیب آنها به عدم شرکت در نشست پارلمان، مانع تصویب طرح مذکور شود اما پس از تصویب این طرح، پروژه تشکیل اقلیم سنی را کلید زد و در همین راستا نیز چندین نشست در خارج از عراق با حمایت ابوظبی و واشنگتن برگزار شد.

 

پس از آن، منابع خبری در گزارش‌هایی از تلاش‌ها و هزینه‌های دولت سعودی و امارات برای تجزیه عراق و تشکیل منطقه سنی‌نشین همچون منطقه کردستان پرده برداشتند و از برگزاری سه نشست محرمانه در راستای اجرای پروژه ایجاد اقلیم سنی در عراق در خارج از این کشور با حضور شماری از شخصیت‌های سیاسی و اقتصادی عراق و مقامات عالی‌رتبه کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس خبر دادند.

 

آمریکا از تابستان گذشته، جوانانی از استان الانبار را به بهانه مبارزه با داعش تحت آموزش قرار داد؛ اقدامی که دار الافتاء عراق و شیوخ و سران قبایل و عشایر استان‌ غربی همه آن را رد کرده‌اند و گفتند که حاضر نیستند حضور نیروهای نظامی را بپذیرند و مقوله تشکیل اقلیم نیز خیانت به تاریخ عراق است.

 

آمریکا هنوز امیدوار است با سوء استفاده از مطالبات مردمی عراق و احیای برخی هسته‌های خاموش داعش، ابقای خود در این کشور را تحمیل کند اما در کنار این امر، سناریوی دیرینه تجزیه عراق و اعلام اقلیم سنی به عنوان یک اهرم فشار را نیز بر روی میز حفظ می‌کند تا در صورت لزوم آن را به صورت جدی‌تر دنبال کند.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار