واکاوی احتمال وقوع جنگ داخلی در آمریکا هم زمان با انتخابات ریاست جمهوری-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد
با تشدید نزاع های داخلی در آمریکا؛

واکاوی احتمال وقوع جنگ داخلی در آمریکا هم زمان با انتخابات ریاست جمهوری

در ژوئن سال جاری، نتایج یک نظرسنجی ملی در آمریکا حاکی از این بود که از هر سه نفر رای‌دهنده یک نفر معتقد است این کشور در آستانه یک جنگ داخلی خواهد بود. همزمان با افزایش درگیری‌ها، این سوال در ذهن بسیاری شکل گرفته است که آیا انتخابات ریاست‌جمهوری 3 نوامبر می‌تواند عاملی مهم برای چنین تحول بزرگی باشد؟
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۶ - ۱۱ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 01
کد خبر: ۶۵۱۳۳

تحلیلی بر احتمال وقوع جنگ داخلی در آستانه انتخابات 2020 آمریکا

 

به گزارش راهبرد معاصر، انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا دو روز دیگر برگزار  می شود. در شرایطی که آمارها از مشارکت 91 میلیون نفری شهروندان این کشور در انتخابات خبر می‌دهند، جو بایدن و دونالد ترامپ همچنان کارزارهای انتخاباتی‌شان را برای جلبِ نظر رای‌دهندگانی که هنوز در انتخاب نامزد نهایی خود مردد هستند،  ادامه می دهند.  

 

این در حالی است که شرایط حاکم بر شهرها و ایالات مختلف در آمریکا چندان مساعد نبوده و اعتراضات ضدنژاد پرستی و برخوردهای خیابانی در مناطق حساس و مهم بسیاری همچون فیلادلفیا در ایالت پنسیلوانیا(یکی از موثرترین ایالت‌ها در تعیین نتایج نهایی انتخابات)، ونکوور و واشنگتن بالا گرفته است و امنیت سایر شهرها را نیز در شرایط حساس انتخاباتی به خطر انداخته است. روندی که به اعتقاد بسیاری از تحلیلگران در روزهای پس از انتخابات به دلیل اقدامات نسنجیده ترامپ با شدت بیشتری تداوم پیدا می‌کند.

 

در توصیف شرایط کنونی جامعه آمریکا می‌توان اینطور بیان کرد: در پی شکل‌گیری مجدد اعتراضات ضد نژاد‌پرستی، روند خرید اسلحه از سوی شهروندان آمریکایی نیز افزایش پیدا کرده است. از سوی دیگر تهدیدات علنی دونالد ترامپ در صورت شکستش در انتخابات و رقابت‌های خصمانه‌اش با جو بایدن، حساسیت‌های مربوط به چگونگی اعلام نتیجه نهایی پیروزی یکی از دو نامزد را به میزان زیادی بالا برده است. در همین رابطه موسسه گالوپ چند روز پیش در یکی از نظرسنجی‌های انتخاباتی ‌خود اعلام کرد که 69 درصد رای‌دهندگان بسیار مشتاق هستند تا در انتخابات شرکت کنند و از این میزان 64 درصد از از این موضوع که شاید نامزد مورد انتخابشان در انتخابات آینده آمریکا پیروز نشود، ابراز نگرانی‌ کرده‌اند.

 

اکنون دیدگاه احتمالِ وقوع جنگ داخلی پس از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا موضوعی است که بیشتر از سوی جمهوری‌خواهان بر آن تاکید شده است. بر طبق نتایج حاصل از نظرسنجی راسموسن، 40 درصد رای‌دهندگان جمهوری‌خواه قائل به وقوع جنگ داخلی در ایام پایانی انتخابات بوده‌اند. دموکرات‌ها در این زمینه خوش‌بین‌تر بوده و تنها 28 درصد آنها این فرضیه را تایید می‌کنند. در حالی که 38 درصد دیگر با رد فرضیه جنگ داخلی بر این باور هستند که ایالات متحده آمریکا ظرفیت یک درگیری گسترده پس از انتخابات را دارد و فارغ از اینکه چه کسی پیروز نهایی این دوره از انتخابات است، نتایج آن برای مردم ویران‌کننده خواهد بود.

 

در چنین شرایطی اقدامات نامطلوب ترامپ و هوادارانش به همراه افزایش روند خرید اسلحه از سوی شهروندان ایالت‌های مختلف در آمریکا می‌تواند یک موضوع نگران‌کننده و موثر در افزایش ناآرامی‌های پس از انتخابات محسوب شود. تازه‌ترین آمار اف‌بی‌آی نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها در هفت ماهه اول امسال نزدیک به 15 میلیون اسلحه خریداری کرده‌اند و این رقم از ماه مارس تا سپتامبر سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال 2019، 91 درصد رشد داشته است. با وجود آنکه  فروشندگان اسلحه در آمریکا معتقد هستند، در شرایط کنونی، بیشترین خریداران اسلحه از گروه سیاه‌پوستان بوده‌اند. با این حال‌، نگرانی‌ها بیشتر مبتنی بر این فرض است که راست‌‌گرایان مسلح حامی ترامپ در صورت تأخیر در اعلام نتایج انتخابات یا نارضایتی از آن‌، به خیابان‌ها ریخته و امنیت شهرها را برهم زنند.

 

ترامپ در طی برگزاری کارزارهای انتخاباتی‌اش همواره سعی کرده تا به مخاطبان خود این حس را القا نماید که احتمال وجود تقلب در آرای انتخاباتی این دوره بسیار زیاد بوده و در صورت عدم پیروزی وی آرای انتخابات باطل خواهد شد. او حتی در آخرین روزهای مراسم سخنرانی‌اش، خطاب به هوادارانش عنوان کرد، جو بایدن در صورت پیروزی در انتخابات تنها ظرف چند هفته بعد ترور خواهد شد و شرایط به سمت نامطلوبی حرکت خواهد کرد. این اظهارات ترامپ در شرایطی که جنبش‌های ضدنژاد پرستی از سوی جامعه لیبرال دموکرات‌ حامی جو بایدن رو به افزایش است، می‌تواند جرقه‌ای برای اعتراضات گسترده‌تر باشد و حتی بر میزان آشوب‌های خیابانی هواداران بایدن برای حمایت از آرای انتخاباتی‌شان بیفزاید. ترامپ پیش از این نیز بارها و بارها به دلیل اظهارات این چنینی‌اش متهم به تحریک تروریسم داخلی شده بود.

 

بی‌پروایی ترامپ در نقض هنجارها و حذف محدودیت‌ها بر سر راه فعالیت‌های نه چندان قانونی‌اش در کاخ سفید برای افزایش قدرت مانورش در اقدامات پس از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری، شرایط کنونی آمریکا را به شدت بی‌ثبات ساخته است. در باور ترامپ به غیر از پیروزی جمهوری‌خواهان در انتخابات 2020 هیچ اصل دیگری وجود ندارد. او حتی حاضر است برای حمایت از جایگاه کنونی‌اش، میلیون‌ها رای شهروندان آمریکایی را بی‌اعتبار سازد و در این راه از هیچ کوششی فروگذار نخواهد کرد.

 

در شرایطی که نظرسنجی‌ها بر احتمال شکست ترامپ تاکید دارند و بسیاری از ایالت‌های کلیدی آمریکا به سمت بایدن متمایل هستند، احتمال شکل‌گیری جنگ داخلی در آمریکا بیشتر قوت می‌گیرد. چرا که  ترامپ و هوادارانش در تلاش هستند تا در صورت لزوم به غیر از تاکید بر تقلب در آرای انتخاباتی، زیرسوال بردن انتخابات پستی و طرح دیگر مسائل، روش‌های بیشتری را برای بطلان نتیجه انتخابات جستجو کنند و آشوب و اغتشاش در سطح گسترده می‌تواند یکی از این روش‌ها باشد. باور کنونی ترامپ این است که می‌تواند با استفاده از ابزار تهدید و ارعاب ضمن برهم زدن امنیت داخلی جامعه آمریکا پس از پایان انتخابات به جای آنکه قدرت را به شخص دیگری واگذار نماید،  شانس ماندنش را به هر قیمتی بالا برد. از این رو طبیعی است تا زمانی که نتایج آرای انتخاباتی در ایالت‌های کلیدی تعیین نشده باشد، شهروندان آمریکایی شاهد درگیری‌ها و خشونت‌های گسترده در کشورشان خواهند بود.

 

به نظر می‌رسد تلاش‌های ترامپ از هفته‌ها و ماه ها قبل، به دوران پس از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا معطوف شده باشد. مقامات محلی ایالت‌های مختلف نیز بر این باورند که تصمیم دولت ترامپ در استفاده از نیروهای فدرال برای مقابله با اعتراضات خشونت آمیز موجب ایجاد ناآرامی‌های مدنی در شهرهای آنها شده است و تاکید وی بر تقلب انتخاباتی جو روانی نگران‌کننده‌ای را در بین رای دهندگان به وجود آورده است.  در چنین شرایطی که زمزمه آماده باش وزارت امنیت داخلی آمریکا برای مقابله با هر گونه آشوب و شورشی از هفته‌های قبل مطرح شده است؛ استراتژی جو بایدن که همواره در نظرسنجی‌های انتخاباتی، پیروز میدان معرفی شده است، می‌تواند حول این محور باشد که با حفظ ثبات و آرامش از سوی هوادارانش در ایالت‌های مختلف راه هر گونه دخالت عامدانه‌ی جمهوری‌خواهان در اعلام نتایج نهایی را ببندد.

 

ارسال نظر