چرا حقوقی‌ها از بازار امروز حمایت نکردند؟-راهبرد معاصر
داروی جدید در آزمایش‌ها، ممکن است روند پیشرفت بیماری پارکینسون را کند کند قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است خبر جدید وزیر ارشاد درباره هنرمندان ممنوع الفعالیت سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ قصاص برای عامل جنایت در بازی خرس وسطی فیلم / گل اول مس رفسنجان به پرسپولیس در دقیقۀ ۴ پیاده‌روی روزانه می‌تواند افسردگی را کاهش دهد لحظهٔ هجوم خودرو به میان جمعیت در آلمان با دست‌کم ۱۱ کشته + فیلم وقوع زلزله ۴ ریشتری در هفتکل ایران ۱۵ - ۱۱ پرتغال/ صعود واترپلو ایران به نیمه نهایی سطح ۲ کاپ جهانی  برتری استقلال مقابل آلومینیوم در ۴۵ دقیقه اول  تساوی یک نیمه‌ای هوادار و نساجی ترکیب آلومینیوم و استقلال اعلام شد

چرا حقوقی‌ها از بازار امروز حمایت نکردند؟

مدیر سبد شرکت سبدگردان تصمیم نگار ارزش آفرینان، دلیل حمایت نشدن بازار سرمایه را سومدیریت و حتی وجود تضاد منافع بین تصمیم گیران و سهامداران حقیقی دانست.
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۸ - ۱۴ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 04
کد خبر: ۶۵۵۴۳
تعداد نظرات: ۱ نظر

به گزارش راهبرد معاصر سید مرتضی سجادی، مدیر سبد شرکت سبدگردان تصمیم نگار ارزش آفرینان، در مصاحبه اختصاصی با صدای بورس گفت: در ابتدا باید گفت که دعوت عمومی دولت از مردم برای حضور در بازارسرمایه کار اشتباهی بود. زیرا در این بازار هم شرکت‌های ارزنده وجود دارد و هم شرکت‌های ضعیفی که صورت‌های مالی خوبی ندارند. با توجه به اینکه این دعوت بدون هیچ‌گونه آموزش و برنامه‌ریزی انجام شد بسیاری از سهامداران که تجربه و آگاهی کافی نداشتند دچار خسران شدند.

سجادی افزود: در همان مدت اکثر رسانه‌ها مردم را برای سرمایه‌گذاری در بورس تشویق می‌کردند و حتی از طرف دولت سیگنال‌های اشتباه نیز به مردم داده می‌شد. و مردم عادی بدون توجه به اینکه بازار سرمایه یک بازار کاملا تخصصی است و با بازار سکه، ارز و مسکن بسیار متفاوت است وارد بورس شدند.

وی ادامه داد: همزمان با حضور گسترده مردم در بازار سرمایه، دولت شروع به فروش سهام شرکت‌های خود کرد اما بعد از اینکه قیمت‌ها پایین آمدند،‌هیچ حمایتی نکرد. بعید نیست این حمایت نکردن به دلیل وجود تضاد منافع تصمیم گیران باشد.

سجادی با اشاره به اینکه به نظر می‌رسد محدوده تعادلی شاخص همین حدود یک میلیون تا یک میلیون دویست هزار واحد است، بیان کرد: زمانی که بورس رشد می‌کرد بسیاری از شرکت‌ها از رشد جا ماندند ، در این زمان بیشتر شرکت‌های دولتی مثل بانک‌های ملت، تجارت، صادرات و شرکت‌های پالایشی و فولاد و... رشد زیادی کردند و اکثر شرکت‌ها همزمان با رشد شاخص، تا محدوده یک میلیون دویست هزار واحد بالا آمدند، اما بعد از پایین آمدن شاخص همین شرکت‌ها ریزش زیادی کردند به طوری‌که بعضی از آنها تا 50 درصد ارزش خود را از دست داده‌اند.

وی با بیان اینکه عملکرد دولت طی چند ماه گذشته خوب نبوده است، تصریح کرد:‌دولت فقط با هدف تامین نقدینگی خود سهام فروخت و بهتر بود در قیمتهای پایین‌تر سهام خود را بفروشد تا به بازار عمق دهد. به عنوان مثال نماد فولاد قبل از این دوره زمانی دو روز پیاپی صف خرید نداشت و همیشه در بازه یک یا دو درصد نوسان می‌کرد. اما به ناگاه رشد غیرقابل تصوری را تجربه کرد. اینطور به نظر می‌رسد بعضی تصمیم سازان در این رشدها منافعی داشتند و به موقع برای اتخاذ تصمیمات درست اقدام نکردند.

این فعال بازار سرمایه در مورد استفاده از یک درصد از منابع صندوق ذخیره گفت: قرار بود یک درصد از منابع صندوق ذخیره در راستای حمایت از بازار وارد شود، اما مدت‌هاست اعلام می‌شود که در حال طی کردن مراحل اداری است.چرا باید چنین موضوع مهمی اینقدر دیر به سرانجام برسد؟ به نظر می‌رسد هدف دولت از بیان چنین حمایت‌هایی بیشتر کنترل جو روانی بازار باشد تا انجام واقعی آن.  بنابراین بهتر بود دولت از ابتدا چنین پیشنهادی را مطرح نمی‌کرد تا اینکه الان به این شرایط برسیم و قسمتی از سرمایه اجتماعی که اعتماد در سرلوحه آن قرار دارد، از دست برود. باید گفت با بی‌اعتمادی که طی سه ماه گذشته صورت گرفته، حداقل سه سال زمان لازم دارد که به بازار برگردد.

وی در پایان افزود : برای آینده اگر دولت بتواند فروش نفت را افزایش دهد به طوری که هزینه‌های جاری خود را از این محل تامین کند، می تواند به بازار سرمایه نقدینگی تزریق کند و کمی از زیان‌های وارده را جبران کند. کار دیگر برای بهبود شرایط بازارسرمایه، آموزش دادن به سهامدران برای فعالیت بهتر است. همچنین تشویق آنها برای استفاده از شرکت‌های سرمایه‌گذاری و سبدگردان‌هاست از راه‌های دیگر است که بتوانند سود بیشتری را کسب کنند.

صدای بورس

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
عباس قلی
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۵
0
0
ما به حرف کدام کارشناسها گوش کنیم ..
یعنی علنا دارید میگین دولت کلاه سر مردم گذاشته و دیگر هم کاری نمیتوان کرد .
میدانید نزدیک به 30 میلیون نفر بخاطر حرف دولت امدن در بورس سرمایه گذاری کردن .
حالا دارید مردم را دلسرد میکنید ..
مواظب خودش باشه دولت اصلاحات و کاخ نشین ..
عباس اخوندی 4000 هزار میلیارد از بورس را خارج کرد .معلوم میشه کینه از مردم به دل داشتن .از یکطرف مسکن را فلج کرد و از یکطرف بورس را