راه حل مقتدی صدر برای بحران اقتصادی عراق-راهبرد معاصر

راه حل مقتدی صدر برای بحران اقتصادی عراق

رهبر جریان صدر یک بسته پیشنهادی شامل 16 بند را برای عبور از بحران اقتصادی عراق و اجتناب از گرفتن وام‌های داخلی و خارجی ارائه کرد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۷ - ۱۷ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 07
کد خبر: ۶۵۸۸۸

به گزارش راهبرد معاصر «مقتدی الصدر» رهبر جریان صدر عراق، امروز (شنبه - ۷ نوامبر) طی پستی در تلگرام بار دیگر بر ضرورت اخراج اشغالگران آمریکایی از عراق تاکید کرد و گفت که عراق به دلیل حضور این نیروها، میلیاردها دلار خسارت دیده است.

وی طی پستی طولانی در توئیتر درباره گرفتن وام داخلی و خارجی برای عبور از کسری بودجه ایجاد شده در کشور و پرداخت حقوق‌هایی که دولت فدرال طی چند ماه اخیر نتوانسته به موقع پرداخت کند، هشدار داد و چندین راهکار برای پرهیز از گرفتن وام ارائه کرد.

مقتدی الصدر نوشت که برخی تلاش می‌کنند از داخل یا خارج وام بگیرند تا کسری اقتصادی ایجاد شده را رفع کنند و اگر میسر شد حقوق کارمندان را پرداخت کنند در حالی که ضروری است این روند پرداخت حقوق سازماندهی شود و اصلاحات و نظارت بر روی  آن انجام شود و کارمندان فضایی یا چند حقوقی یا کسانی که دارای پست‌های اضافی و غیره هستند، اخراج و حذف شوند.

وی معتقد است که گرفتن وام از ارزش واحد پول عراق می‌کاهد و بحران اقتصادی را تشدید می‌کند و به همین دلیل چندین پیشنهاد را که به نظر او از گرفتن وام بهتر و مفیدتر است ارائه می‌کند که شامل 16 مورد است که در ادامه می آید:

۱- جمع آوری عوارض آب و برق و سایر خدمات مشروط به اینکه به دست افرادی امین سپرده شود.

۲- تسهیل اعطای وام‌های بانکی به دارندگان پروژه‌های متوسط و بزرگ برای اجرای آنها با مشارکت دولت به دلیل تسهیلاتی که در اختیار آنها می‌گذارد.

۳- توسعه کار کشاورزی در عراق از طریق توزیع اراضی میان افرادی ذی‌صلاح و گرفتن سهام از آنها که دارای منافعی است که بر کسی پوشیده نیست.

۴- خصوصی‌سازی برخی بخش‌های عمومی هرچند برای مدتی مشخص با هدف احیای آنها و بازگردادند تولید به آنها در بخش‌های صنایع، کشاورزی و ...

۵- افشای نام و بازخواست مفسدانی که سرمایه‌های عراق را طی سالهای گذشته به خاطر هوی و هوس خود یا احزابشان هدر داده‌اند و این امر از طریق دستگاه قضایی شفاف و پاک‌دست و بازگرداندن پولهای به سرقت رفته میسر می‌شود.

۶- اخراج اشغالگری که موجب خسارت وارد شدن به عراق شده و می‌شود و میلیاردها دلار به بهانه حفاظت پوشالی و ساختگی از اراضی عراق زیان وارد کرده است.

۷- بررسی توافقنامه چین و واگذار کردن آن به دستهای افراد امین؛ این امر بسیار بهتر از روی آوردن به توافق‌نامه‌های شرم‌آور دیگر است.

۸- حمایت و حفاظت امنیتی از بانک‌های عراقی از یک سو و نظارت بر فاسدان از سوی دیگر و توقف پمپاژ مالی به خارج از کشور و سازماندهی فعالیت بانک مرکزی.

۹- اقدام جدی و سخت برایی بهره‌برداری از سرمایه‌های ذخیره شده در عراق..منظور من تنها نفت نیست بلکه سایر سرمایه‌ها که باید به دور از دستان فاسدان مورد بهره‌برداری قرار گیرند.

۱۰- جمع‌آوری مالیات و عوارض گمرکی از طریق دستهای افرادی امین و جلوگیری از افتادن این امور به دست فاسدان

۱۱- حمایت از سرمایه‌گذاران و تشویق آنها با حمایت مادی و معنوی در حد امکان

۱۲- تنظیم رتبه‌بندی حقوق‌ها و قانون‌‌مند کردن و تسویه آنها و اقدام برای سازماندهی حقوق دوره بازنشستگی

۱۳- تلاش برای ثبت الکترونیکی بازرسی از ادارات دولتی و خدمات ارائه شده به شهروندان به منظور جلوگیری از فساد. 

۱۴- نفت بزرگترین سرمایه و ثروت کشور است لذا باید از آن حفاظت شود،  فاسدان از آن دور نگه داشته شوند و صادرات آن و واردات آن به کشور باید تنها در انحصار دولت باشد.

۱۵- سرمایه‌گذاری بر روی بخش‌های مختلف گردشگری به صورت فعال و مثمرثمر 

۱۶- توافق میان دولت مرکزی و اقلیم کردستان برای حل مشکلات مالی فیمابین از جمله نفت استخراجی از منطقه کردستان.

فارس

ارسال نظر