رئیس‌جمهور عراق از توافق میان قسد و دمشق استقبال کرد گفت‌وگوی تلفنی پزشکیان و علی‌اف درباره مسائل دوجانبه و منطقه‌ای لاریجانی: برخلاف فضاسازی جنگ رسانه‌ای تصنعی، شکل‌گیری ساختاری برای مذاکرات در حال پیشرفت است المیادین از سفر وزیر خارجه قطر به تهران خبر داد ترامپ: برنامه ما مذاکره با ایران است / نمی‌توانیم به متحدان خود در کشور‌های خلیج فارس، طرح خود را بگوییم سفیر ایران: هرگونه موضع‌گیری خارجی درباره نخست‌وزیری عراق باید با احترام به حاکمیت بغداد باشد هشدار انصارالله به اسرائیل: صبر ما رو به اتمام است ایندیپندنت: درگیری با ایران عاقبت بدی برای ترامپ خواهد داشت برلین: پوتین تمایلی به صلح نشان نداده است! همه چیز درباره جابجایی اسرای داعشی نتانیاهو به آمریکا سفر می‌کند تأکید السودانی بر تعهد به ممانعت از تشدید درگیری‌ها و اولویت دادن به گفت‌و‌گو دیلی‌تلگراف: تهدید آمریکا برای وادارسازی ایران به مذاکره طراحی شده است عراقچی: آماده ورود به مذاکرات بر اساس منافع متقابل هستیم پزشکیان به اردوغان: رویکرد ایران بر پایه گفتگو و نفی تهدید است

سوریه اظهارات سناتور آمریکایی در مورد جولان را محکوم کرد

وزارت خارجه سوریه اظهارات سناتور آمریکایی در خصوص بلندی‌های جولان اشغالی را شدیدا محکوم و تأکید کرد که جولان بخشی از خاک سوریه است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۰ - ۲۲ اسفند ۱۳۹۷ - 2019 March 13
کد خبر: ۶۵۹۰
به گزارش  راهبرد معاصر ، وزارت امور خارجه سوریه اظهارات مداخله جویانه یکی از اعضای مجلس سنای آمریکا در مورد جولان اشغالی را شدیدا محکوم کرد.

منبعی رسمی در وزارت خارجه سوریه سه‌شنبه (۲۱ اسفند) گفت که اظهارات «لیندسی گراهام»، سناتور جمهوری‌خواه کنگره آمریکا نشان دهنده «ذهنیت هژمونیک و قُـلدری دولت آمریکا و نگاهش به مسائل منطقه» است که از دریچه نگاه صهیونیست‌ها بوده و در راستای منافع آن‌هاست.

این منبع سوری گفت: «اظهارات گراهام نه‌ تنها نادیده گرفتن واقعیت‌های تاریخی و جغرافیایی را نشان می‌دهد بلکه تازه‌ترین دلیل بر این مسئله است که ایالات متحده آمریکا، قانون بین‌المللی را تحقیر کرده و آن را به شکل آشکاری زیر پا می‌گذارد».

سناتور گراهام طی سفر دیروز خود (دوشنبه) به سرزمین‌های اشغالی فلسطین، به همراه «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از بلندی‌های جولان اشغالی دیدن کرد و از تلاش‌هایی در کنگره آمریکا با هدف به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم تل‌آویو بر این منطقه خبر داد.

وزارت خارجه سوریه در اعتراض به این اقدام سناتور آمریکایی تأکید کرد که همه قطعنامه‌های سازمان ملل متحد از جمله قطعنامه شماره ۴۹۷ (سال ۱۹۸۱) تحت بند هفتم که مورد اجماع همه اعضای شورای امنیت از جمله آمریکا است، بر تعلق جولان به سوریه و اشغالگر بودن رژیم صهیونیستی تأکید دارند.

بلندی‌های جولان اشغالی در جنوب غربی سوریه و بخشی از استان القنیطره است. رژیم صهیونیستی در جنگ شش روزه سال ۱۹۶۷ منطقه جولان را به اشغال خود درآورد و در سال ۱۹۸۲ این مناطق را به عنوان بخشی از خاک خود اعلام کرد.

سازمان ملل و شورای امنیت جولان را بخشی از خاک سوریه می‌دانند. با این حال از زمان پیروزی «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۷ تلاش‌هایی برای به رسمیت شناخت حاکمیت رژیم اشغالگر قدس بر این منطقه صورت گرفته و اظهاراتی در این ارتباط از زبان مقام‌های صهیونیست و آمریکا شنیده شده است.

ترامپ چه قبل از پیروزی در انتخابات و چه بعد از آن، بارها از ضرورت حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی سخن گفته است. او سال گذشته میلادی در اقدامی غیرقانونی، شهر قدس اشغالی را به عنوان پایتخت این رژیم به رسمیت شناخت و بعد از چند ماه سفارت آمریکا را به این شهر انتقال داد.

همه این اقدامات و اظهارات ترامپ در حمایت از رژیم تل‌آویو، برخی از مقام‌های صهیونیست را بر این داشت که حضور او در کاخ سفید را به منظور به «رسمیت شناساندن حاکمیت تل‌آویو بر جولان» مغتنم شمرده و دست به تحرکاتی در این راستا بزنند.
ارسال نظر
آخرین اخبار