پاسخ ترامپ به درخواست اردوغان درباره ایران پاکستان: هرگونه استفاده از زور علیه ایران را رد می‌کنیم روبیو: ۴۰ هزار نظامی ما در تیررس موشک‌ها و پهپاد‌های ایران هستند دستیار پوتین: آماده میزبانی از زلنسکی هستیم هاشم الحیدری: حمله به ایران منجر به فوران آتشفشان منطقه می‌شود حزب‌الله عراق درباره مداخله آمریکا در امور داخلی بغداد هشدار داد مقام حزب الله: حمله به ایران آتشفشان منطقه را فعال می‌کند حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران نشست شورای امنیت سازمان ملل با محوریت جنگ غزه برگزار شد دبیرکل نجبا: در صورت حمله به ایران، عراق تماشاگر نخواهد بود واکنش عراقچی به تهدیدات ترامپ: نیرو‌های مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند چین نسبت به ماجراجویی‌های نظامی آمریکا در غرب آسیا هشدار داد جلسه شورای امنیت ملی ترکیه درباره تحولات ایران جزئیات گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و ترکیه اظهارات خصمانه صدراعظم آلمان علیه ایران

بایدن قبل از اقدام درباره برجام با تل‌آویو مشورت می‌کند

سفیر سابق آمریکا در فلسطین اشغالی گفت، نامزد مدعی پیروزی حزب دموکرات پیش از اقدام‌ درخصوص برجام وارد گفت‌وگوی عمیق راهبردی با تل‌آویو خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۱ - ۱۸ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 08
کد خبر: ۶۵۹۹۵

به گزارش راهبرد معاصر، «دن کِرتزِر» سفیر سابق آمریکا در فلسطین اشغالی گفت، «جو بایدن» نامزد مدعی پیروزی حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیش از اقدام درباره توافق هسته‌ای با ایران، با تل‌آویو مشورت خواهد کرد.

 

به نوشته پایگاه «اسرائیل نشنال نیوز»، کرتزر در مصاحبه‌ای درباره بایدن گفت: «او حامی قدیمی اسرائیل و امنیت و سلامت اسرائیل است. او ارتباطی طولانی با نخست‌وزیر [بنیامین نتانیاهو] و بسیاری از مقامات دارد. او حقیقتاً عاشق اسرائیل است و فکر می‌کنم دولتی را [در آمریکا] شاهد خواهیم بود که تلاش خواهد کرد روابطی مستحکم و حتی عمقی‌تر و بهتر [با اسرائیل] ایجاد کند».

 

این دیپلمات سابق آمریکایی گفت، با این حال تل‌آویو و کاخ سفید تحت رهبری بایدن دیدگاه متفاوتی نسبت به برخی مسائل به ویژه در خصوص ایران خواهند داشت.

 

او در این باره توضیح داد: «البته همواره برخی مسائل وجود دارند که ما با آن‌ها مخالفیم. فکر می‌کنم برنامه هسته‌ای ایران یکی از این موارد باشد؛ اما پیش‌بینی می‌کنم که بایدن سعی خواهد کرد به طور جدی در این‌باره با نخست‌وزیر صحبت کند تا اینکه بخواهد به‌صورت یک‌جانبه در این خصوص اقدام کند. فکر می‌کنم وارد گفت‌وگوهای عمیق درخصوص برخی اختلافات خواهیم شد».

 

کرتزر افزود: «قطعاً آن‌ها راهی پیدا خواهند کرد تا برنامه هسته‌ای ایران را که تحت توافق [برجام] میسر شده است متوقف کنند. در خلال سه سالی که این توافق پابرجا بود، برنامه ایران در مسیر خود متوقف شده بود و بعد از خروج [دونالد] ترامپ [رئیس جمهور آمریکا] دوباره از سر گرفته شد. بنابراین حدس من این است که دولت بایدن راهی خواهد یافت تا به آن برگردد. فکر می‌کنم آن‌ها پیش از آنکه کاری انجام دهند با اسرائیل صحبت خواهند کرد اما نفع بزرگی در ادامه چنین ترتیباتی برای توقف برنامه ایران و غنی سازی اورانیوم وجود خواهد داشت».

 

وی با بی‌نتیجه توصیف کردن اعتراض ترامپ به نتیجه انتخابات گفت:‌ «اگر پرونده به دیوان عالی برود، دیوان عالی بر اساس مسائل قانونی و نه سیاسی، تصمیم خواهد گرفت و به نظر نمی‌رسد قانونی نقض شده باشد. برای مثال جمهوری‌خواهان چند ماه پیش درخصوص پنسیلوانیا شکایتی مطرح کرده‌اند که اکنون همان را برای سومین بار به دیوان عالی برده‌اند. شواهدی از وجود مشکل [در انتخابات] وجود ندارد بنابراین چنین اقداماتی، تکنیکی برای طفره رفتن [از شکست] بوده و ارزشی ندارد».

 

بایدن شنبه شب با ادعای تصاحب آرای الکترال پنسیلوانیا و نوادا، خود را پیروز انتخابات اعلام کرد اما ترامپ همچنان معتقد است در انتخابات تقلب صورت گرفته و در حال تنظیم شکایات خود برای تحویل به دیوان عالی آمریکا است./ فارس

ارسال نظر