چرا ترامپ وزیر دفاعش را برکنار کرد؟-راهبرد معاصر
واکنش نمایندگی ایران به تحریم‌های خزانه داری آمریکا توافقات مالی ایران و روسیه از ماه آینده اجرایی خواهد شد مسکو: قرارداد جدیدی برای همکاری با ایران امضا خواهد شد وزیر جنگ اسرائیل: ایران بزرگ‌ترین تهدید برای آینده دنیاست اسماعیل هنیه: حمله به خانواده‌ام منجر به تغییر مواضع مقاومت نخواهد شد شرط سازمان ملل برای تداوم کمک‌ به غزه وزیر دفاع آمریکا از تشدید تنش‌ها در مرز لبنان ابراز نگرانی کرد تحریم‌های آمریکا علیه ۵۰ شخص و نهاد به بهانه ارتباط با ایران تأکید وزیر خارجه نپال بر تقویت مناسبات دوجانبه با ایران هشدار کرملین به ارمنستان: با پیوستن به اتحادیه اروپا بازار روسیه را از دست خواهید داد تأکید وزیر خارجه کویت بر توسعه روابط با ایران تاکید باقری بر عزم جدی تهران در توسعه روابط با ریاض جلسه شورای امنیت با محوریت تحولات نوار غزه آغاز مذاکرات عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا حملات پهپادی و موشکی مقاومت لبنان به شمال اراضی اشغالی

چرا ترامپ وزیر دفاعش را برکنار کرد؟

اختلاف میان ترامپ و وزیر دفاعش در چند ماه گذشته آنچنان علنی و عمیق شده بود که کمتر کسی پس از اخراج او متعجب شد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۶ - ۲۰ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 10
کد خبر: ۶۶۲۳۹

به گزارش راهبرد معاصر؛  مارک اسپر، وزیر دفاع برکنارشده آمریکا، ساعاتی پیش بعد از ۱۴ ماه سکانداری پنتاگون، با یک توئیت، "آخرین اخراجی دولت ترامپ" نام گرفت.

 

اختلاف اسپر و ترامپ بویژه در چند ماه گذشته آنچنان علنی و عمیق شده بود که کمتر کسی پس از خواندن توئیت ترامپ از اخراج او متعجب شد.

 

اولین اختلاف جدی او با ترامپ در ژانویه ۲۰۲۰ بر سر ترور ناجوانمردانه سردار سلیمانی شکل گرفت. ترامپ مدعی بود که سردار سلیمانی در حال برنامه‌ریزی برای حمله به چهار سفارتخانه آمریکا بود، اما اسپر معتقد بود شواهد کافی برای اثبات "آنی بودن این تهدید" وجود ندارد.

 

اصرار ترامپ برای تعجیل در خارج کردن نیرو‌های آمریکایی از افغانستان، آلمان و کره جنوبی دومین عاملی بود که روابط او با وزیر دفاعش را شکرآب کرد. مخالفت اسپر با این موضوع تا آنجا پیش رفت که ترامپ برای اولین بار به فکر برکناری او افتاد.

 

اسپر همچنین با ترامپ بر سر نمایش نام‌ها و نماد‌های دوران برده‌داری در مراکز نظامی اختلاف‌نظر داشت تا آنجا که بر خلاف خواستِ ترامپ از تغییر نام ده پایگاه نظامی که نام ژنرال‌های حامی برده‌داری در دوران جنگ داخلی آمریکا برروی آن‌ها نهاده شده، اعلام حمایت کرد.

 

تنش میان ترامپ و اسپر، اما زمانی به نقطه اوج خود رسید که اسپر علناً با دستور ترامپ برای استقرار نیرو‌های ارتش در خیابان‌های واشنگتن و سایر شهر‌های آمریکا برای سرکوب معترضان به قتل جورج فلوید مخالفت کرد.

 

مجموع این عوامل و اختلاف‌نظر‌ها باعث شد که رسانه‌های آمریکایی با استناد به اطلاعاتی که از داخل کاخ سفید به دست آورده بودند، گمانه‌زنی کنند که ترامپ چه در انتخابات ریاست‌جمهوری پیروز شود و چه ببازد، اسپر را پس از انتخابات برکنار خواهد کرد./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده