تأکید پزشکیان بر تقویت مناسبات ایران و عمان عراقچی: تا چند روز آینده زمان دور جدید مذاکرات مشخص می‌شود / در خصوص غنی سازی با هیچکسی شوخی نداریم حماس: جامعه عربی و بین‌المللی مقابل عربده‌کشی اسرائیل بایستد بقایی: غنی‌سازی اصل بنیادین برای ایران در مذاکرات است اسلامی: غنی سازی خط قرمز ما است / به سمت سلاح هسته‌ای نمی‌رویم درگیری‌های خونین میان عشایر و گروه‌های مسلح در سوریه با چند کشته و زخمی وندی شرمن: برنامه هسته‌ای ایران نابودشدنی نیست مقام آمریکایی: بسته تحریمی سنگینی علیه روسیه تدوین شده است طالبان مدعی کشته شدن رابط داعش و جبهه پنجشیر در بدخشان شد ارتش یمن: تل‌آویو و بن‌گوریون را هدف قرار دادیم عربستان ورود کودکان را به حج ممنوع کرد پزشکیان عازم عمان شد بقایی در گفتگو با سی‌ان‌ان: ایران از غنی‌سازی چشم‌پوشی نمی‌کند تیراندازی در فیلادلفیا ۱۱ کشته و زخمی برجا گذاشت توافق مهم کُرد‌ها با دولت الجولانی درباره اردوگاه الهول

فایننشال تایمز: بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای ایران پیچیده است

به نوشته یک روزنامه انگلیسی، بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای ایران در دوره ریاست‌جمهوری پیش‌بینی شده بایدن، با پیچیدگی‌های زیادی همراه است و مشاوران او آن را چندان قابل انتظار نمی‌دانند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۰ - ۲۰ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 10
کد خبر: ۶۶۳۰۳

به گزارش راهبرد معاصر «جو بایدن» نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا که حالا خود را پیروز این میدان می‌داند، در زمان مبارزات انتخاباتی گفت اگر ایران به تعهداتش ذیل برجام به طور کامل بازگردد، دولت او به توافق هسته‌ای ایران به عنوان نقطه‌ای برای مذاکرات بعدی بازخواهد گشت.

روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی نوشت: در حالی که رئیس‌جمهور منتخب وعده داده در مقابل ایران راهی معتبر برای بازگشت به دیپلماسی قرار دهد، این کار با پیچیدگی‌های زیادی همراه است و مشاوران بایدن یک توافق را چندان قابل انتظار نمی‌دانند. تحلیلگران معتقدند گرچه احیای این توافق چندجانبه ممکن است اما ملحق شدن به آن به سادگی پیوستن به سایر توافقات و نهادها مثل توافق آب‌وهوایی پاریس و سازمان بهداشت جهانی که ترامپ آمریکا را از آن‌ها خارج کرد، نیست. 

بنابر این گزارش، در صورتی که آمریکا بخواهد موضوعاتی مانند برنامه موشکی ایران و حضور منطقه‌ای این کشور را که در برجام ذکر نشده بودند، مطرح کند یا تهران خواستار دریافت غرامت به دلیل خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران شود، آن زمان مذاکرات سخت‌تر خواهد شد.

به نوشته این روزنامه انگلیسی، در حالی که بعید است بایدن با پرداخت غرامت به ایران موافقت کند یا فوراً همه تحریم‌های دوره ترامپ را لغو کند، ناظران می‌گویند اقدامات قابل توجهی مثل بازگرداندن معافیت‌های تحریمی برای صادرات نفت ایران و حذف نام بانک مرکزی ایران از فهرست تامین‎کنندگان تروریسم به سرعت قابل اجراست.

بنابر این گزارش، تحلیگران می‌گویند می‌شود شرایطی را متصور شد که در آن همه چیز دو سویه باشد «پایبندی در مقابل پایبندی»، «آرامش در مقابل آرامش» یا «توقف در مقابل توقف» که در آن هر دو طرف به مرور به مفاد توافق بازگردند و از رفتارهای تقابلی در خاورمیانه جلوگیری ‌کنند.

فایننشال تایمز در ادامه می‌نویسد: خیلی چیزها در این خصوص بستگی به این دارد که جو بایدن چه کسی را به عنوان وزیر خارجه دولت خود انتخاب می‌کند. در حالی که «سوزان رایس» نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل از کسانی است که ممکن است به دنبال بازگشت سریع به توافق باشد، «بیل برنز» معاون پیشین وزیر خارجه و «کریس کونز» سناتور آمریکایی از کسانی که نامشان برای تصاحب این سمت مطرح است، شاید به دنبال چیزی کمتر مثل کاهش تحریم‌های ایران در مقابل محدود شدن برنامه هسته‌ای آن باشند. دسته سوم دموکرات‌ها به دنبال پرداختن به این توافق و طرح برنامه موشکی ایران و رفتار منطقه‌ای آن خواهند بود.

در ادامه این گزارش گفته شده با توجه به فهرست بلند اولویت‌های داخلی، تیم بایدن ظرفیت کمی برای پیگیری ابتکارات پیچیده در زمینه سیاست خارجی دارد و این در حالی است که دولت ترامپ ممکن است از روزهای باقی مانده برای معرفی تحریم‌های بیشتر علیه ایران استفاده کند و در حال حاضر هم «الیوت آبرامز» نماینده جنگ‌طلب دولت آمریکا در منطقه خاورمیانه حضور دارد تا درباره ایران رایزنی کند.

فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر