وزارت کار: تخصیص اعتبار ۷۵۰۰ میلیارد تومانی برای خانه‌دار شدن کارگران-راهبرد معاصر
تداوم آلودگی هوای تهران برای یازدهمین روز متوالی ماجرای ادعای اختلاس چند هزار میلیاردی در شرکت صنعتی و معدنی گل‌گهر سیرجان آغاز ثبت‌نام دستیاری فوق‌تخصصی پزشکی از فردا؛ اجرای تکمیل ظرفیت برای دوره قبل ناکامی قاچاقچیان در انتقال مواد افیونی کاظمی: پیگیر پرداخت پاداش فرهنگیان هستیم دادستانی: چهار عضو باند گروگانگیری در شرق کرمان بازداشت شدند خبر خوش برای کنکوری‌ها درباره میزان تأثیر و ترمیم معدل ۲۰ میلیون ایرانی از ‎واتساپ استفاده می‌کنند + نمودار نظرسنجی ایسپا پاسخ شورای عالی انقلاب فرهنگی به گمانه‌زنی‌ها درباره ریاست دانشگاه تهران مدارس کدام شهر‌ها تاکنون بدلیل آلودگی بصورت حضوری تعطیل شدند؟ غیرحضوری شدن نوبت صبح مدارس ۹ شهر خوزستان در روز چهارشنبه تعطیلی واحد‌های قضایی و اداری قوه قضاییه استان تهران امتحانات داخلی دانش‌آموزان تهران فردا برگزار نمی‌شود مدارس، دانشگاه‌ها و ادارات تهران چهارشنبه ۵ دی تعطیل شد حکم ۵ سال زندان امیر تتلو نقض شد

وزارت کار: تخصیص اعتبار ۷۵۰۰ میلیارد تومانی برای خانه‌دار شدن کارگران

معاون امور تعاون وزارت کار از تخصیص اعتبار ۷۵۰۰ میلیارد تومانی برای تعاونی‌های مسکن کارگری خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۹ - ۰۴ آذر ۱۳۹۹ - 2020 November 24
کد خبر: ۶۸۰۲۱

به گزارش راهبرد معاصر محمد جعفر کبیری، معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: از منابع داخلی بانک توسعه تعاون یک خط اعتباری ۷۵۰۰ میلیارد تومانی برای تعاونی‌های مسکن به ویژه با اولویت تعاونی مسکن کارگری ایجاد شده است که به صورت میانگین به ازای هر واحد ۱۰۰ میلیون تومان با بازپرداخت ۱۰ ساله با نرخ مصوب شورای پول و اعتبار در اختیار افراد قرار می‌گیرد که آن‌ها می‌توانند هم از طریق اقدام ملی مسکن این کار را انجام دهند و هم تعاونی‌های مسکن و مسکن کارگری که مجزا به ادارات کل ما مراجعه می‌کنند و می‌توانند در صورت داشتن مجوز‌های قانونی از این خط اعتباری استفاده کنند.

وی بیان کرد: تمامی عزیزانی که به هر دلیلی تا کنون خانه دار نشده‌اند به ویژه قشر کارگر که در این شرایط اقتصادی دچار تنگنا شده و مستاجر هستند، تعاونی‌های مسکن کارگری می‌توانند تشکیل شوند و اکنون هم از ۱۴ استان درخواست داشته‌ایم و ما هم به این درخواست‌ها پاسخ مثبت داده‌ایم و آن‌ها نیز به بانک معرفی شده‌اند که در این میان، می‌توانند در صورت داشتن زمین و یا دریافت زمین از طریق وزارت مسکن، فرآیند خود را طی کنند که این زمین‌ها می‌توانند به صورت رایگان و یا با اقساط بلند مدت باشند.

کبیری تصریح کرد: زمین در اختیار تعاونی مسکن کارگری قرار داده می‌شود به ویژه در نزدیکی نواحی صنعتی که با هماهنگی شرکت شهرک‌های صنعتی، زمین‌هایی که امکان ساخت و زندگی در آن‌ها وجود دارد در اختیار کارگران قرار می‌گیرد و در حال حاضر هم چهار نقطه شروع کرده‌اند که بیش از ۸۶۰۰ نفر از کارگران در این تعاونی مسکن عضو شده‌اند.

وی گفت: عموما کارگران تشکل‌هایی دارند یا خودشان عضو تعاونی‌هایی هستند. اگر احیانا عضو تعاونی مسکنی نیستند، می‌توانند در واحد خود این درخواست را به کارفرمایان خود ارائه کنند و یک تعاونی مسکن تشکیل دهند که این کار در حال حاضر کار سختی نیست و از طریق سامانه جامع هوشمند تعاون می‌توانند به صورت غیرحضوری، تعاونی‌های خود را ثبت و پیگیری کنند و با توجه به شرایط کرونایی، نیاز به مراجعه افراد به اداره‌های کل تعاونی در کشور نیست و پس از آن که تقاضای افراد ثبت شد و مجوز‌های لازم برای ساخت زمین‌های خود را گرفتند، می‌توانند به بانک‌های توسعه تعاون در سراسر کشور مراجعه کنند و این تسهیلات را دریافت کنند.

معاون امور تعاون، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: این خط اعتباری مجموعا برای ۷۵ هزار واحد ایجاد شده است که امیدواریم به محض تمام شدن این رقم، این خط اعتباری را به صورت مجدد تمدید و خطوط اعتباری جدیدی را ایجاد کنیم.

وی افزود: کارگران می‌توانند یا عضو یک تعاونی مسکن شوند و نماینده آن تعاونی مسکن به ادارات کل ما مراجعه می‌کند و یا اینکه از طریق طرح اقدام ملی مسکن که قبلاً ثبت نام کرده‌اند اقدام کنند.

کبیری تصریح کرد: به دلیل اینکه عموما، چون تعداد واحد‌ها در تعاونی مسکن بالاست بین ۲ تا ۳ سال، این خانه‌ها ساخته می‌شوند. اما برخی از واحد‌ها به محض اخذ مجوز‌های لازم می‌توانند یک ساله ساخته شوند و از این خط اعتباری به نحو مطلوبی استفاده کنند.

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: با بخشنامه ما، تا کنون، افراد و تعاونی‌های مسکنی از ۱۴ استان معرفی شده اند که مجموعا ۶۴ تعاونی کارگری و غیر کارگری به بانک توسعه تعاون در سراسر کشور در این مدت کوتاه که خبر اعلام شده، معرفی شده اند که افراد می‌توانند باز هم تعاونی مسکن جدید تشکیل دهند و یا اگر در گذشته تعاونی مسکن موفقی داشته اند، می‌توانند با طرح‌های جدیدی که در آن جا تعریف می‌شود به عضویت این طرح‌ها در آیند و از این خط استفاده کنند.

وی تاکید کرد: از مجموع ۸۴۰ هزار واحد تعاونی‌های مسکن مهر، بیش از ۹۲ درصد آن‌ها به متقاضیان تحویل داده شده است که امیدواریم ۸ درصد باقیمانده را هم با یک خط اعتباری جدید در بانک توسعه تعاون در اختیار آن‌ها برای تکمیل واحدهایشان قرار دهیم. قول می‌دهیم که قالب آن‌ها تا پایان سال و نیز پرونده تعاونی‌های مسکن مهر تا پایان شهریور ۱۴۰۰ به اتمام برسد. در حال حاضر هم می‌توانیم بگوییم که تقریبا تمام شده است، به طوری که ما مجموعا در دولت تدبیر و امید، ۱۴درصد تعاونی‌های مسکن مهر تحویل متقاضیان شده بود و مابقی تا ۹۲ درصد، واحد‌ها در این دولت تحویل داده شده است و از مجموع ۷۴ هزار واحد تعاونی مسکن مهری که دچار مشکلات حقوقی شده بودند به لطف خدا، با تشکیل کمیته‌های موارد خاص استانی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، از آن تعداد به شدت کاسته شده است تا جایی که به کمتر از ۱۴ هزار مورد رسیده است که با همکاری قوه قضاییه، این تعداد هم تا پایان سال مشکلاتشان برطرف خواهد شد.

کبیری گفت: یک طرحی را به صورت کلی با محوریت معاونت محترم اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اجرا کردیم که در آن افراد از طریق سامانه کارا ثبت نام کرده‌اند و می‌توانند از تسهیلات آن استفاده کنند، همچنین یک خط اعتباری ۱۴ درصدی را برای توسعه بازار تعاونی‌هایی که به خاطر کرونا دچار مشکل شده‌اند، ایجاد کرده‌ایم. البته یک خط اعتباری ۱۲ درصدی را هم برای تعاونی‌هایی که تولیداتی برای شبکه بهداشت کشور و مبارزه با کرونا از جمله ماسک، گان و مواد ضدعفونی کننده داشته‌اند، ایجاد کرده‌ایم.

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: ما برای تعاونی های جوانان، زنان، توان یابان و بخصوص تعاونی های دانش بنیان، یک خط اعتباری را هم از طریق بانک توسعه تعاون و هم از طریق صندوق کارآفرینی امید با نرخ بین ۸ تا ۱۲ درصد ایجاد کرده ایم برای این که تعاونی ها برای اشتغال زایی بیشتر بتوانند از این ظرفیت استفاده کنند، و تعاونی های جوانان و دانش بنیان هم برای دریافت این تسهیلات می توانند تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان بدون وثیقه این وام را از طریق کمک هایی که ما توسط صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون ارائه کرده ایم، دریافت کنند که به اندازه این مبلغ به آن ها ضمانت نامه داده می شود تا هم از صندوق کارآفرینی امید و هم از بانک توسعه تعاون بتوانند این تسهیلات را راحت تر دریافت کنند.

وی افزود: یک واقعیتی وجود دارد و آن هم این است که تعاونی ها یک محلی برای بازتوزیع یک رانتی هستند که باید بین اقشار آسیب پذیر و کم درآمد به صورت عادلانه توزیع شود. یعنی فرض کنید استفاده از خطوط اعتباری ارزان قیمت یا استفاده از زمین های ارزان قیمت که ممکن است تضاد منافعی را به وجود آورد اما اصلی ترین عاملی که می تواند جلوی این ها را بگیرد توسعه شفافیت در تعاونی ها است. بدین معنی که اگر اعضای تعاونی ها نسبت به حقوق خود کاملا آگاه باشند حتما من به‌عنوان هیات مدیره یا مدیر عامل، آگاهانه یا از سر ناآگاهی، سرمایه های خرد مردم را به باد نمی دهم که به لطف خدا ما توانسته ایم این کار را کنیم و می توانم خیال شما را راحت کنم که از این به بعد تعاونی ها بالاخص تعاونی های مسکن و نظایر آن، این سامانه جامع و هوشمند بخش تعاون خیال مردم را راحت می کند چرا که برای اعضا پیامک ارسال می کند و آن ها را از تمامی اتفاقاتی که در تعاونی آن ها اتفاق افتاده است مطلع می کند و‌ در اتاق شیشه ای کمتر کسی می تواند تخلف کند.

کبیری با اشاره به وجود سلطان یا دلال مسکن بیان کرد: قطعا ممکن است که در گذشته سوء استفاده هایی مثل همه جاهایی که چنین مواردی بوده، وجود داشته باشد اما کمتر از ۵ درصد از تعاونی های مسکن ما از این نوع مشکلات را دارند و تعاونی ها هم اغلب توانسته اند مردم را با قیمت بسیار ارزانی خانه دار کنند.

معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: وقتی شما تعاونی مسکن را تشکیل می دهید هریک از اعضا واحدی را در اختیار دارند و رصد می کنند. چرا که ویژگی تعاونی ها این است که اعضا فارغ از میزان سهم خود، حق رأی برابر در مجامع خود دارند و اگر از حقوق خود آگاه باشند کمتر کسی می تواند حقوق آن ها را ازبین ببرد بالاخص الان که به صورت آنلاین می توانند از طریق سامانه جامع عملکرد مدیرعامل و هیات مدیره را رصد و نظارت کنند.

باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
آخرین اخبار